Rama: Bolje da Srbija prizna da Kosovo nije njen deo

drdoktor

Elita
Banovan
Poruka
23.062
Rama: Bolje da Srbija prizna da Kosovo nije njen deo
Tanjug | 22. 10. 2014. - 22:06h | Foto: AP | Komentara: 12

Što pre Srbija formalno prizna da Kosovo nikad više neće biti njen deo, to je bolje i po Srbiju i po region, rekao je danas premijer Albanije Edi Rama i dodao da čvrsto oseća i veruje da su oni to i uradili samo što to nisu rekli, prenosi AP.

Prema njegovim rečima, njegova zemlja i Srbija moraju da pokušaju da okončaju višedecenijsko uzajamno neprijateljstvo fokusirajući se na bitna pitanja kao što je na primer zajednička želja da uđu u Evropsku uniju, a ne na prošlonedeljne razmirice zbog fudbalske utakmice.

Rama je pozvao Beograd da ponovo razmotri svoj stav prema Kosovu, navodi AP.

On je u intervjuu američkoj agenciji AP rekao da međunarodnom politikom "ne treba da upravljaju fudbalske utakmice".

Albanski premijer je trebalo da danas stigne u posetu Beogradu, u sklopu napora za ublažavanje tenzija koje su i dalje prisutne u regionu posle ratova u bivšoj Jugoslaviji, navodi američka agencija.

Ta poseta je, međutim, odložena za 10. novembar nakon incidenta kad je na stadion partizana, tokom utakmice Srbija-Albanija, doleteo dron sa zastavom takozvane "velike Albanije".

Rama je istakao da dve zemlje ne mogu nigde da idu odvojeno.
"Zajedno mi možemo da učinimo da EU shvati da je Balkan za nju značajan danas isto koliko je i EU značajna za Balkan", rekao je on.

Rama je rekao da je "Velika Albanija srpska noćna mora, a nikako albanski projekat, niti u Albaniji niti na Kosovu".

"Ono šsto treba da nas ujedini je mnogo veće od onog što nas razdvaja. Mi želimo 'veliku Evropu' a ne 'veliku Albaniju'. Mi se za to borimo", rekao je albanski premijer,prenosi agencija AP.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/504852/Rama-Bolje-da-Srbija-prizna-da-Kosovo-nije-njen-deo

Vucicu samo nizes pobedu za pobedom. Iskreno svaki komentar uz ovo bi bio suvisan.

ko danas pita narod... iako verujem da ako bi se situacija lepo predocila narodu, da bi i on bio za "davanje"
nego ima jos jedna lepa vest, juce smo dobili clanstvo u medjunarodnom olimpijskom komitetu. znaci od sada zvanicna zastava ce se vijoriti kada osvojimo zlato ili srebro

u kojoj disciplini?
ljopata sa preponama?
istovar cementa?
semenke, kikiriki, suncokret?

ja bih to drugacije rekao, joa ne znaju da su priznali. a nije ni cudno, pa kostunici je bio na vrhu drzave toliko vremena pa....

Faktičko stanje na terenu je da ste država.

I super je to za vas, jer to mi za sada ne možemo da promenimo.

I sasvim je logično od vas da biste hteli da Srbija i formalno prizna faktičko stanje...

Ali ne vidim zašto bi mi to uradili?

Tako da, štono su izmislili svojevremeno, "složićemo se da se ne slažemo"...

Do daljnjeg...

Dobar je političar ovaj Rama. Oštrouman i rečit, a ima i dobru zaleđinu.
Lepo je nas je izradio s ovom izjavom. Daje nam savet da priznamo Kosovo, jer naši sve vreme tvrde da ne mogu da ga priznaju, umesto da kažu da ne žele. Kao kad nekom bolesniku kažete da ostavi cigarete, a on se pred vama previja i kaže da ne može, a onda mu naredite da mora, jer ste vi ipak u višem položaju nego on. E tako je i Albanija iskonstruisala superiornost u odnosu na nas.
Mi znamo da su Albanci gamad koja ima dobru zaleđinu u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Turskoj i sve ovo što se dešava nije nikakvo iznenađenje. Onaj Srbin koji je iznenađen i koji smatra da mu svih 5 miliona Šiptara ne bi pišalo po grobu da mogu je debil. ;)
Međutim, tek sad ćemo sad videti koliko je Vučić mali politikant, aparatčik teta Angele. Tek ćemo sad videti koliko je spreman da nas ponizi. ;)

Poslednja izmena:
Zasto da Srbija olaksava pozicju Kosova?

Albanci nikad nisu olaksavali Srbima poziciju. Ili je poenta da smo mi ipak miroljubivi hriscani, za razliku od njihovih hordi?
Tačno.Hordi gmizavaca ne treba popuštati ako nemamo koristi,i to velike.
kosovo je jos samo na prejambuli u sastavu Srbije..evo i rulje prikazuju Srbiju bez kosova..rece jedan malopre-,,narod nikada nece priznati kosovo,,
ja bih rekao- narod zivi u iluziji...;)
Ja bih rekao da su Hrvatsku kupili stranci,a kad će je preimenovati,pitanje je dana.

Dobar je političar ovaj Rama. Oštrouman i rečit, a ima i dobru zaleđinu.
Lepo je nas je izradio s ovom izjavom. Daje nam savet da priznamo Kosovo, jer naši sve vreme tvrde da ne mogu da ga priznaju, umesto da kažu da ne žele. Kao kad nekom bolesniku kažete da ostavi cigarete, a on se pred vama previja i kaže da ne može, a onda mu naredite da mora, jer ste vi ipak u višem položaju nego on. E tako je i Albanija iskonstruisala superiornost u odnosu na nas.
Mi znamo da su Albanci gamad koja ima dobru zaleđinu u SAD, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Turskoj i sve ovo što se dešava nije nikakvo iznenađenje. Onaj Srbin koji je iznenađen i koji smatra da mu svih 5 miliona Šiptara ne bi pišalo po grobu da mogu je debil. ;)
Međutim, tek sad ćemo sad videti koliko je Vučić mali politikant, aparatčik teta Angele. Tek ćemo sad videti koliko je spreman da nas ponizi.
;)

Није он толико ДОБАР - колико ЈЕ ЛОШ НАШ ОЛОШ НА ВЛАСТИ...НАША

Poslednja izmena od moderatora:

Back