RAM

Idealno bi bilo da uzmeš isti čip koji već imaš (isti CL, ista frekvencija), mada bi trebalo da radi OK sa većinom DDR-ova na 400. Uzmi bilo koji jeftiniji, al' vidi da uzmeš tamo gde možeš da zameniš za neki drugi ako se kojim slučajem desi da ti ne rade 100% OK.

Obrati paznju na voltazu koje memorija ima jer ako uzmes kingston 512Mb koji radi na 2.6 V a tvoja memorija koristi npr 2V tvoja ce biti sprzena "jer ce pokusavati da je stigne" ako ne verujes probaj doduse nece odmah ali u dogledno vreme ishod je zagarantovan!

Sale cvrcak:
Obrati paznju na voltazu koje memorija ima jer ako uzmes kingston 512Mb koji radi na 2.6 V a tvoja memorija koristi npr 2V tvoja ce biti sprzena "jer ce pokusavati da je stigne" ako ne verujes probaj doduse nece odmah ali u dogledno vreme ishod je zagarantovan!
Svašta će se čovek naslušati ovde. Ovo nije tačno, DDR memorija radi na 2.5V standardno.

Sizif:
Svašta će se čovek naslušati ovde. Ovo nije tačno, DDR memorija radi na 2.5V standardno.
A zasto je na mom Kingstonu lepo napisano 2.6 ?????????
I ovo sto sam naveo je iz iskustva a ne zato sto sam pametan?Ista ploca ista memorija = sprzena memorija + jos neke stvarcice A?Ajde pametni odgovori!

Sale cvrcak:
A zasto je na mom Kingstonu lepo napisano 2.6 ?????????
I ovo sto sam naveo je iz iskustva a ne zato sto sam pametan?Ista ploca ista memorija = sprzena memorija + jos neke stvarcice A?Ajde pametni odgovori!
Prvo, hvala na komplimentu.

Drugo, kao što sam već rekao standardna voltaža DDR čipa je 2.5V. To što Kingston radi na 2.6 ne znači ništa naročito, osim da dozvoljava "overvoltage" za 0.1V, i to nije čudno ništa jer mnogi kvalitetniji čipovi prežive i 2.7 i 2.8 pa i više volti, i dodavanje voltaže je neophodno ukoliko se memorija overklokuje za održavanje stabilnosti. Naravno, loša strana ovoga je povećano grejanje čipa i sve što ide s tim.

Ali sve to naravno nema veze, jer standard jeste 2.5V, a ja bih tebe sad zamolio da mi kažeš koji to DDR čip radi na manje od 2.5V, kao što si rekao u prethodnom postu, jer je o tome zapravo bilo reči, pošto ja takve još nisam video. (Rekao si 2V ako se ne varam)

Back