RAM I BRZINA

Ti imas ono sto se zove ,,Brand racunar,, pa kod nadogradnje treba biti veoma oprezan, jer je veca mogucnost nekompatibilnosti delova. vec si dobio savet da uz pomoc pomenutog programa procitas koju memoriju vec imas u racunaru.
Druga opcija ti je da sam ili uz pomoc nekog ,,strucnog lica,, otvoris racunar i pogledas koju RAM memoriju imas. Nisam uspeo da saznam koje brzine DDR2 memorije podrzava tvoja MB, pa je uz cinjenicu da memorije treba da rade u DUAL rezimu, najbolje da sam pogledas svoju memoriju i procitas da li radi na 533/667/800 MHz i da prilikom nabavka nove kupis memoriju istog kapaciteta i iste brzine. Cak i tad obzirom da se radi o Brand racunaru moguca je nekompatibilnost,pa ti preporucujem da RAM kupis u obliznjoj radnji kako bi mogao da se i sam uveris u funkcionalnost iste na delu i imao mogucnost da je zamenis.
Pozdrav

U onom programu CPU-z pise da je ram ddr2 dual channel 133.0 MHz. Koji sad onda da nabavim?

a racunar sam kupio od jednog lika koji nabavlja racunare od francuskog telekoma , inace kosta 150 KM sa ovom konfiguracijom osim sto je HDD 40 GB.

dd.jpg

eto sta kaze program aida...

nezz imam 1 gb znaci 4 modula po 256 mb , i nije ovdje 800 nego 400MHz piše.. nezz sad koji da uzmem..

Ovo bi trebalo da pomogne

Upgrade memory on Compaq Business Desktop dc5100 (Microtower) upto a maximum of 4.0 GB
PC2-3200/4200 DDR2 SDRAM DIMMs. Supports Dual Channel DDR., with maximum 1GB per slot in 4 memory slots. The Compaq Business Desktop dc5100 (Microtower) takes the PC2-3200/4200 DDR2 SDRAM DIMMs. Supports Dual Channel DDR. Memory Type.

Memorija sa oznakom 3200 radi na 400, a sa oznakom 4200 na 533 mhz

Poslednja izmena od moderatora:

Back