Rafal najava novih nabavki naoružanja sa Vojsku Srbije: Još jedna eskadrila višenamenskih borbenih aviona, novi PVO sistem i ostalo

Ok, ako je to istina onda je logično.
Kao i ona akcija sa Kiprom i Mi35.
Uzajamni business.

Inače, gledam šta sve Srbija proizvodi i izvozi.
Ima jaču vojnu proizvodnju 10 puta veću nego sve bivše jugo republike skupa. Kao i vojsku.
У техници, нарочито војној, имаш правило:
развој прототипа, производња нулте серије, серијска производња често знају да буду 3 потпуно различита света.
Видиш да смо ми са првом фазом (развој прототипа) одрадили доста тога.
Видиш да смо негде са другом (нулта серија) а негде са трећом фазом (серијска производња) се "заглавили".
То што смо се "заглавили" има више разлога.
Да ли ће се то решити и у којој мери видећемо.

Pa eto ako su stvarno bili tamo to je dovoljno pouzdano za sada.
Puno alternativa nema.
Još jedna tura Rafala bila bi financijski teško izdrživa za zemlju veličine i ekonomske snage Srbije, Gripen je kanta dobra samo u video igrama, Eurofighter, F16 block 70/72 Isto preskupo, ruski su ionako van svih opcija, J-10 je idealan po svemu, nije preskup, Kinezi to ištancaju sto puta brže od bilo kog drugog, svoju kvalitetu avion je već dokazao genocidom nad Rafalima, a Kina je pouzdan partner i prijatelj.

Da.
U toj fabrici se proizvode J-10CE (najnovija izvozna varijanta J-10) ali i JL-9 (školsko-borbeni)

Jako zanimljiva konfiguracija ali i poseta.. :)

Tragom posete visoke vojne delegacije Kini: J-10CE i FTC-2000 od maketa na Partneru do posete provinciji u kojoj se proizvode​

https://tangosix.rs/2025/10/11/trag...ru-do-posete-provinciji-u-kojoj-se-proizvode/

Мислиш да ћемо можда имати проблема (политичких) са набавком Ј10С јер набавити кинеско оружје, и то не било које, у срцу НАТО-а, зар није мало хмммм......?
Да ли ће нам дозволити.
нису то јуришне пушке или лаки пво.
Da EU nije u poziciji da traži ovo i ono od Kine… Ekonomski rivalitet sa U.S of A implicira da Kina ne sme da se ljuti.

U vreme pustinjske oluje 1990 avijacijom si mogao da dobiješ rat. U Vijetnamu to nisi mogao jer su Vijetnamci odlucili da ginu. 1999 Nato nas je prakticno dobio avijacijom. Sad su se stvari promenile. Dronovi su krucijalni.
Tada je svet bio daleko drugačiji nego za vreme Vijetnama.

Ko smo to mi? Što se tiče ratovanja i ostalog, za to se spremaju tvoji partneri u evropskim dijalozima.
Ja sa bagrom iz Brisela ne vodim nikakve razgovore, ali znam ološ koji to radi:
1771863583869.jpeg

Back