Radovi, putari, grad i blokirane ulice

Poruka
5.179
Evo ima barem mesec, dva da su pokrenuti radovi na Beogradskim ulicama. A od pre nedelju dve kao da je sve otislo na steroide. I sve bez najave.

Krenes negde i taman pomislis negde ces proci gde inace prolazis i u poslednjem trenutku natrcis na blokiranu ulicu, i to ovih dana pogotovo one ulice koje se koriste da se negde presece da se izbegne neka guzva.

Ono sto najvise nervira je da putari samo postave blokade i bole ih peto slovo da li moze da se prodje negde. A da ne govorimo da nigde upozorenja - ej ovde cemo da radimo idite ovamo ili onamo. E sad vam gradski autobus ide ovde ili onde. Jos kao sto je bilo pre neki dan zatvore dve glavne ulice za prolaz odjednom i napravi se kolaps. Od mekenzijeve do arhitektonske skole nigde izlaza na bulevar.

Jel moguce da je organizacija saobracaja (koja je ionako ocajna i kad su sve ulice prolazne) kod nas nepostojeca pojava? Sta uce ti ljudi na tim saobracajnim fakultetima? Necu ni da objasnjavam kako se to radi na nekim drugim mestima, izlisno je.

Pricam s ljudima, i svi slezu ramenima. Kao - normalno je! Sacuvaj me boze - ovi normalni, nisu normalni. Kazite vi ako preterujem. Mozda vi nemate potrebu da prodjete kroz grad, ali ima eto nas kojima je to potrebno.

Ne znam za koliko punktova sam do sada cuo da su zatvoreni ili blokirani - i to neke od glavnih zila kucavica grada.

Vase iskustvo?

Čudi me, po celoj Srbiji stručnjaka koliko hoćes i jedino sto im ne ide to je organizacija, nema ko da ih organizuje, a ne ide da za svaku glupost trče po misljenje u ambasadu "neko će pomisliti da su nesposobni" pa boje da trpi posao i gradjani nego stučni kadri polupismeni stručnjaci.
To sto se radi po gradu je neophodno, jer niko o gradu nije mislio od 1970. godine, a gradjevinsku mafiju bas briga da daje pare za popravke koje su napravili, jer su to glavni strucnjaci grada Beograda.

Čudi me, po celoj Srbiji stručnjaka koliko hoćes i jedino sto im ne ide to je organizacija, nema ko da ih organizuje, a ne ide da za svaku glupost trče po misljenje u ambasadu "neko će pomisliti da su nesposobni" pa boje da trpi posao i gradjani nego stučni kadri polupismeni stručnjaci.
To sto se radi po gradu je neophodno, jer niko o gradu nije mislio od 1970. godine, a gradjevinsku mafiju bas briga da daje pare za popravke koje su napravili, jer su to glavni strucnjaci grada Beograda.
Pa ako je pitanje organizacije onda da prozovemo i Fakultet ORGANIZACIONIH nauka!!! :rotf:

E, tu je zajeb, mnogi su zavrsili FON prosle decenije i to online, sad samo rade preko neta i nemaju vremena da izdju na ulicu, a i najsigurniji su u kancelariji....tu se ne vidi cime razmisljaju...imam neki osecaj, da ce budzet da se puni strucnim parama, ako poživi Šapić....

E, tu je zajeb, mnogi su zavrsili FON prosle decenije i to online, sad samo rade preko neta i nemaju vremena da izdju na ulicu, a i najsigurniji su u kancelariji....tu se ne vidi cime razmisljaju...imam neki osecaj, da ce budzet da se puni strucnim parama, ako poživi Šapić....
Ma nek rade oni u kancelariji, imaju mapu ulica, pa nek nacrtaju ko kud kako, izdaju nalog. Odobre gde koja privremena signalizacija i nema problema - podrzavamo mi da se RUPICANSTVENE glavne ulice poprave. Nije to problem.

NAPRAVI ORGANIZOVANI PROLAZ kad radis nesto, a ne KOLAPS. Reorganizuj gradski saobracaj, postavi informacije na glavnim punktovima gde se kongregiraju ljudi. Izdaj saopstenje - radice se to i to, tu i tu ali ne na nekom opskurnom web sajtu negde na 9tom nivou klika, nego direktno na ulici gde ljudi prolaze. NE DAJ BOZE - UNAPRED par meseci.

Zabole me patak daca da li je to Shapic ili Dragutin ili Milovan, kurta ili murta.

Evo ima barem mesec, dva da su pokrenuti radovi na Beogradskim ulicama. A od pre nedelju dve kao da je sve otislo na steroide. I sve bez najave.

Krenes negde i taman pomislis negde ces proci gde inace prolazis i u poslednjem trenutku natrcis na blokiranu ulicu, i to ovih dana pogotovo one ulice koje se koriste da se negde presece da se izbegne neka guzva.

Ono sto najvise nervira je da putari samo postave blokade i bole ih peto slovo da li moze da se prodje negde. A da ne govorimo da nigde upozorenja - ej ovde cemo da radimo idite ovamo ili onamo. E sad vam gradski autobus ide ovde ili onde. Jos kao sto je bilo pre neki dan zatvore dve glavne ulice za prolaz odjednom i napravi se kolaps. Od mekenzijeve do arhitektonske skole nigde izlaza na bulevar.

Jel moguce da je organizacija saobracaja (koja je ionako ocajna i kad su sve ulice prolazne) kod nas nepostojeca pojava? Sta uce ti ljudi na tim saobracajnim fakultetima? Necu ni da objasnjavam kako se to radi na nekim drugim mestima, izlisno je.

Pricam s ljudima, i svi slezu ramenima. Kao - normalno je! Sacuvaj me boze - ovi normalni, nisu normalni. Kazite vi ako preterujem. Mozda vi nemate potrebu da prodjete kroz grad, ali ima eto nas kojima je to potrebno.

Ne znam za koliko punktova sam do sada cuo da su zatvoreni ili blokirani - i to neke od glavnih zila kucavica grada.

Vase iskustvo?
Блокиран мост!!!!😆

Радови по улицама се већ неко време одвијају, није то од јуче.
Тренутно имамо велику видљивост радова у Краља Милана... Још увек нисам обавештен шта и зашто раде.

Али ћу да приметим да су претходних годину дана били одлични за моју општину, Стари Град.
Неке значајне улице се обнављају.

Добрачина, коју су поделили у више етапа, је сада при завршетку.
Француска, са силним саобраћајем а и гсп-ом је обновљена у два викенда.
Још неки радови су ту, па видећемо. За сада могу само да похвалим (и свеједно ми је утисак да ничега не би било да смо опозициона општина).

Ajde po centru što buše i menjaju ispravne bandere pa je kolaps u srpskih vladara... Nego oko beograda riljaju sve magistrale da bi naterali ljude da idu na auto put i plaćaju putarine! A sve znakove poskidali i ostavili samo ine koji idu na auto put! Smradovi smrdljivi!
Путарина се не плаћа на обилазници, на тих 50 или колико километара, до иза Добановаца, до Врчина или до Обреновца.

Bili danas do mladenovca na magistrali ko da je pao avion čeka se satima sve razrovano. U povratku nigde znaka sve počupali i hop za 10 minuta auto puta 80 dinara dabigda se lečili od tih para crkli dabigda lopovi i prevaranti!
Јуче сам прошао аутопутем од Појата до Београда.
Неки делови су бољи, скоро обновљени, некима треба попоравка, понегде се назиру колотрази, на пар надвожњака преко аутопута се ради... Али ништа није у тако катастрофалном стању.
Не може да се вози 150, није толико ни дозвољено, али са 130 ће се проћи без проблема.

Moji neki prijatelji se vratili posle x godina iz kanade i devojka polomi nogu upala u neku rupčagu u njegoševoj. Normalno neobeleženu, tužili opštinu i naplatili preko advokata. Normalno rekli nikad više u srbiju.
Normalno. Ako blenu okolo i upadaju u Beogradske rupe (koje su ovde sasvim normalna pojava), onda i ne treba da ikad vise dodju u srbiju.

Ali ja mislim da je to cisto foliranje, i otimacina para na tesko stecene rupe po beogradu, uostalom, to foliranje je prenaglaseno kad se vrlo dobro zna da u kanadi postoje dva godisnja doba: winter season and construction season (kad raskopaju kao i mi svuda i sire) Jedina razlika je u tome sto oni tamo lepo stave znak da ce za 6 meseci da kopaju i stvarno za 6 meseci kopaju a drugo je sto postave smislene znake kuda da se ide ako ti radovi blokiraju tamo gde si namerio da ides. Primetio sam nekolicinu novih znakova oko glavnih radova ali su vrlo zagonetni i ne pruzaju nikakvu informaciju - mislim da do spada u srpski pristup organizaciji koja se zove - pa zna se. Mislim svi kao znaju, pa se 'zna'. A kad pitas 'ko zna'? Niko nema pojma. Ali 'zna se'! I vrapci pevaju ode o tome.

Back