Radoš Bajić: Snimam film o tome kako su SRBI SPASAVALI AMERIKANCE

Poruka
21.521
Igrani film o spasavanju pilota u Drugom svetskom ratu u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca biće srpsko-američka koprodukcija, a reditelj Radoš Bajić najavljuje da će publika imati priliku da vidi filmski spektakl o najvećoj pojedinačnoj misiji spasavanja američkih pilota.

https://www.blic.rs/kultura/vesti/r...ome-kako-su-srbi-spasavali-amerikance/w210kct

Ostatak teksta na linku. Bice i serija. Rados se ne predaje! Pljuju ga i cetnici i komunjare, ali on hrabro vodi svoju bitku! :D

- Važna stvar je da je i u takvim okolnostima nastupio humanizam Draže Mihajlovića i ravnogorskog pokreta koji su odlučili da izvedu misiju spasavanja američkih pilota. Biće istorijskih ličnosti, ali će protagonisti biti imaginarne ličnosti. Piloti su bili sakriveni i živeli su u srpskim porodicama u selima.Ti domaćini su najbolje što su imali od hrane davali njima, a njihove porodice su jele ostatke i spavali u oborima sa ovcama i kravama kako bi piloti bili u njihovim gostinskim sobama - objasnio je Bajić.

Igrani film o spasavanju pilota u Drugom svetskom ratu u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca biće srpsko-američka koprodukcija, a reditelj Radoš Bajić najavljuje da će publika imati priliku da vidi filmski spektakl o najvećoj pojedinačnoj misiji spasavanja američkih pilota.

https://www.blic.rs/kultura/vesti/r...ome-kako-su-srbi-spasavali-amerikance/w210kct

Ostatak teksta na linku. Bice i serija. Rados se ne predaje! Pljuju ga i cetnici i komunjare, ali on hrabro vodi svoju bitku! :D
Lako je voditi bitku kad imaš džebanu. Da ga vidim šta će da snima kad ode Bujošević.

Vidimo kako su nam vratili, mi ih spasavali od nemaca,ustasa i balista a oni nas bombardovase i zaprasise umiremo ko pacovi....

Tacno. Zato je i dobro da se ovako nesto snimi. Istina je lekovita.

- - - - - - - - - -

Lako je voditi bitku kad imaš džebanu. Da ga vidim šta će da snima kad ode Bujošević.

Snimao je on i kod Tijanica. Snima i sad i kod Mitrovica.

Боље нека сними филм о послератном масакру од стране комуњара. То нико никад није обрадио.

Ima i o tome. Upravo se ovih dana i nedelja daje na RTS-u. U pitanju je mini serija od 6 epizoda: Zmurke. Pogledaj, nije lose. Ide nedeljom u 21 h. Vec su emitovali 3 epizode.

Ma jjebe se meni za Amere. Fora je da Srbi to vide. Meni je stalo do Srba sta ce da misle o sebi, a ne sta ce debelguzi dupeglavac iz Kentakija da misli dok zvace hamburger.....

Prijatelju, ja tebi pričam a ti nagluv, ovo je serija koju Amerikanac neće gledati jer je projekat za jednu upotrebu na RTS-u da bi se macnule pare dok je Bujošević još u sedlu.

Back