Радомир Лазовић (ндмбгд) у Новом Саду: Насиље над грађанима, напали ме непознати људи

BEDO KOMSIJKA, UVEK POSTAVLJAS SUPAK TEME I SIRIS LAZI KORISTECI NASLOVE POPUT novosadjani se okupili da brane sodras

A ISTINA DA OD TOLKOG GRADA se okuplio 30 ak anti srba prevdodjeni srbomrscem brajanom brkovicem koji je poznat po unistavanju srpskih trobojki
 
Da podsetimo, nekoliko desetina aktivista od jutros pokušava da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

evo i potvrde o broju ovih placenih aktivista

bio sam na licu mesta prolazio i kazem vam tih brajana brkovica srbomrzaca i placenika nema ni 30

dakle novosadjani sa ovim veze nemaju

nece novosadjani pod ruku sa SRBOMRSCEM KOJI JE UNISTAVAO SRPSKE TROBOJKE
 

Prekaljeni srbomrzac Brajan Brković ponovo uništava grad i skrnavi po Novom Sadu u koji je došao da studira! Unuk Tuđmanovog zaštitnika širi mržnju​



Prvi Pavelićevac Novog Sada sa dugom porodičnom tradicijom u tom polju, Brajan Brković i njegovi malobrojni sabornici noćas su opet ružili grad i uništavali imovinu ostavljajući preteće i uvredljive parole ispisane farbom na Limanu.
 

Opozicija ispisivala ustaške grafite u Novom Sadu: Vređali Vučića i Vučevića, pa pisali “Srbe na vrbe”​



1666388710730.png
 

Marioneta: Stručnjaci otkrivaju kako je unuk Tuđmanovog štićenika i srbomrzac Brajan Brković povezan sa stranim službama i centrima moći​


1666388778074.png



Međunarodni i bezbednosni centri moći za ostvarivanje svojih ciljeva, pre svega, u destabilizaciji određenog regiona ili države, po oprobanom receptu, koriste navodne građanske i studentske aktiviste i ljude sa sumnjivom biografijom, koje mogu da kontrolišu za ostvarivanje svojih cijeva, ocenjuju stručnjaci za NS Uživo.


Oni objašnjavaju da pojedinci, pod maskom aktivizma, i s džepovima napunjenim stranim valutama, bez pogovora izvršavaju sve zadatke i naloge koji se pred njih postavljaju.

Brajan Brković, neuspešan student, dobro situiran, bez zanimanja i stalnog radnog staža, potiče iz veoma specifične porodice. Zašto se on zove Brajan? Jer su njegov deda Jevrem i otac Balša procenili da je Brajko suviše srbizovan oblik, pa su ga preimenovali u Brajan, što je prozapadno, i već je tu upisana njegova politička antikarijera. Reč je o porodičnom poslu, koji je prebacivan sa kolena na koleno. Šta je ideologija Brajana i njegovog dede? Ideološki pravci utemeljeni u Drljevićevoj ideji crnogorskog ustaštva, marksističkoj viziji jugoslavizma i Milovoj tragikomediji evro-crnogorskog komitskog nacionalizma. Tako je frankenštajnski skovana ideologija sada predstavljena kao nekakav građanski aktivizam Brajana Brkovića. A šta on zapravo radi? On je dobro razumeo činjenicu da su svi ideološki pravci koji su negovani u njegovoj porodici zasnovani na srbofobiji, na mržnji prema Srbima, sa ciljem krajnjeg uništenja srpskog identiteta na ovim prostorima. To najbolje vidimo u njegovom rušilačkom ponašanju. Pogledajte nekoliko meseci unazad – ispisuje pogrdne parole po ilustracijama srpskih zastava na novosadskim stambenim objektima, razbija prostorije svojih političkih protivnika… To nije aktivizam, to je gradski terorizam - kaže Karanović.

Brković se nije, poput dede Jevrema, latio pera, već je potegao za motkama, kamenicama, letvama…​

Karanović, ipak, među generacijama Brkovića vidi jednu razliku.

- On se, za razliku od svojih predaka, nije latio otrovom umazanog pera, već je potegao za kamenicama, motkama, letvama, uništavajući javnu imovinu, snimajući svoje plaćenike koji sami kažu da su tu da bi uradili ono što im je on naredio, blokirajući saobraćajnice, mostove, vređajući sve one koji se sa njim ne slažu. To je tipično jurišničko ponašanje nacističkih odreda. To ne može biti strast prema aktivizmu, a najmanje prema ovom najnovijem ekološkom; setimo se – njegov deda je bio otvoreni srpski nacionalista, pa kad nije dobio jednu prestižnu književnu nagradu u Beogradu, promenio je ideologiju u komunističko-proustašku - zaključuje Karanović.
 

Novi Sad: U nedelju građanski protest na Šodrošu, na Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma​


Sodros-protest.jpg


Koalicija inicijativa građana Ekološki front Novi Sad najavila je za sutra u 16 sati građanski protest “Oslobodimo Novi Sad”, protiv izgradnje četvrtog mosta preko Dunava u tom gradu jer tvrde da će zbog gradilišta biti uništena priroda oko reke.

Protest se održava 23. oktobra, na Dan oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.
“Novi Sad je opet okupiran. Kako tog 23. oktobra, tako i danas, posle 78 godina, potrebni su mu hrabri ljudi da ga oslobode od okupatora, domaćih i stranih. Skupimo se u nedelju da kažemo ‘ne’ stranim okupatorima, njihovim kompanijama i kapitalu, ali i domaćim kolaborantima – Milošu Vučeviću i Srpskoj naprednoj stranci, njihovim poslušnicima u institucijama, službama i medijima”, naveli su u saopštenju za javnost.

Pozvali su građane da im se pridruže i poručili: “Ovo je naš grad, naša je šuma i voda, naša zemlja i vazduh. Odgovornost imamo da Novi Sad branimo. I ponovo oslobodimo”.

Noć u kampu protekla mirno, sve više policije

Noć u protestnom “Šodroš Survivor kampu”, koji je podignut u junu ove godine s ciljem da se onemoguće radovi na rukavcu Dunava, Šodrošu, protekla je mirno, nakon sinoćnog apela aktivista da ih “policija opkoljava”.

Slobodna-zona-Sodros-1024x768.jpg


žSinoć je na lice mesta stiglo policijsko pojačanje, a bili su upaljeni i reflektori, kako bi radnici kineske kompanije CRBC popravili ogradu gradilišta, koja je bila srušena na građanskim protestima u četvrtak.
Mašina za deminiranje terena za buduće gradilište od juče radi na Kameničkoj adi, koja se nalazi preko puta Šodroša, a jutros su i na Šodroš stigle građevinske mašine.
Tokom prošlonedeljnih protesta građana na Šodrošu bilo je privedeno oko 15 građanskih i opozicionih stranačkih aktivista, protiv kojih su podnete prekršajne i dve krivične prijave, zbog navodnog napada na službeno lice u obavljanju dužnosti.

(Autonomija)
 

Back
Top