Radnici rade, bogati se ‘lade

• Začetnik teme Začetnik teme MMMD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MMMD

Zainteresovan član
Poruka
296
U Srbiji još vladaju tropske temperature - termometar i dalje pokazuje više od 40 stepeni. Neki se protiv vreline bore iz fotelja u beogradskim baštama, a neki se bore za goli život, radeći za dnevnice od samo 20 evra

http://www.***************/drustvo/radnici-rade-bogati-se-lade-11

radnici-kafic-visoke-temperature-vanredna-situacija-gradevinski-radnici-1341956772-184157.jpg

Vidju ih bre, sinji tici sokolovici. Sve radnik do radnika, ljubi ih demokraCka majka koja ih ovako lepe i nasmejane nakotila. :D

_nobody_

kakve ovo veze ima..
neko je gulio skolsku klupu 16 i vise godina da bi radio u komfornijim uslovima..leti u klimatizovanim, zimi u zagrejanim..
a neko nije hteo da se skoluje..zadovoljio se zavrsenim zanatom posle osnovne skole..
nekome samo radno mesto podrazumeva rad napolju..
kakav glup tekst..

kakve ovo veze ima..
neko je gulio skolsku klupu 16 i vise godina da bi radio u komfornijim uslovima..leti u klimatizovanim, zimi u zagrejanim..
a neko nije hteo da se skoluje..zadovoljio se zavrsenim zanatom posle osnovne skole..
nekome samo radno mesto podrazumeva rad napolju..
kakav glup tekst..

Ne preteruj. Pola ovih u kaficu se nalazi "radnom" mestu, ako te neko pita. Za takav "rad" ova druzina sa koca i konopca prosecno zaradjuje po 500 ojra mesecno na budzetu, 'ladeci neradna dupeta uz kafic na radnom mestu, jer Boze moj, jezivo je napolju, ni svog psa ne bi ostavili na vrelini Beogradskog asfalta. Za to vreme ovi baustelanci zaradjuju svoje male dnevnice + plate ovim slaninarima + penzije PIO fondu.

Sve bih ja to po motiq i lopatu, pa na +40C na polja UZASa, da se zapustene njive obradjuju. Cuj ti nju, radno mesto podrazumeva sedenje po kaficima. :roll:

_nobody_

Ne preteruj. Pola ovih u kaficu se nalazi "radnom" mestu, ako te neko pita. Za takav "rad" ova druzina sa koca i konopca prosecno zaradjuje po 500 ojra mesecno na budzetu, 'ladeci neradna dupeta uz kafic na radnom mestu, jer Boze moj, jezivo je napolju, ni svog psa ne bi ostavili na vrelini Beogradskog asfalta. Za to vreme ovi baustelanci zaradjuju svoje male dnevnice + plate ovim slaninarima + penzije PIO fondu.

Sve bih ja to po motiq i lopatu, pa na +40C na polja UZASa, da se zapustene njive obradjuju. Cuj ti nju, radno mesto podrazumeva sedenje po kaficima. :roll:

_nobody_
sto njive da obradjuju kad je neprofitabilno..?
mislim cemu to

sto njive da obradjuju kad je neprofitabilno..?
mislim cemu to

Kineska Komunisticka vaspitno popravna mera. Dok sam ziveo i radio u USA, znao sam par takvih kineza, koji su prosli Kinesku Kulturnu revoluciju. Da vidis demokratije, bato, samo rade po 12 sati dnevno i nista se ne bune. Ali zato svaki mesec u dzep po $7 soma USD neto, pa da vidis tekovine Mao-a & Co! :ok:

Lao Ce je zakon... If U know what I mean! :whistling:

_nobody_

Kineska Komunisticka vaspitno popravna mera. Dok sam ziveo i radio u USA, znao sam par takvih kineza, koji su prosli Kinesku Kulturnu revoluciju. Da vidis demokratije, bato, samo rade po 12 sati dnevno i nista se ne bune. Ali zato svaki mesec u dzep po $7 soma USD neto, pa da vidis tekovine Mao-a & Co! :ok:

Lao Ce je zakon... If U know what I mean! :whistling:

_nobody_

neka hvala, nikada ne bih zeleo da radim niti zivim kao Kinez. A siguran sam da retko ko to zelis tvarno...

_nobody_

pa po tebi ispada da svako ko preko dana sedne da popije pice spada u kategoriju neradnika..
jel ti pada na pamet da postoje i radna mesta sa nocnom smenom?
i sta ako su ovi tatini i mamini sinovi i trose njihov novac?
sad ces ti pateticno da pravis paralelu izmedju radnika na gradjevini i nekog ko je u sred dana seo da se rashladi..
ajde ne lupetaj molim te..

pa po tebi ispada da svako ko preko dana sedne da popije pice spada u kategoriju neradnika..
jel ti pada na pamet da postoje i radna mesta sa nocnom smenom?
i sta ako su ovi tatini i mamini sinovi i trose njihov novac?
sad ces ti pateticno da pravis paralelu izmedju radnika na gradjevini i nekog ko je u sred dana seo da se rashladi..
ajde ne lupetaj molim te..

Da nisam ziveo od 2002ge do 2007me i pokusavao da se uklopim u srpsko drustvo, jos bih ti i poverovao. Kada bolje razmislim, u pravu si. Evo tekovine tvoga "rada" i tolerancije 1200K budzetlija: http://kakavfilm.com/2012/04/klip-clip-2012/

Posle nemoj da se bunis sto zivis u cemu zivis. Ovamo opravdavas neopravdivo (lepo rekoh 50%, pristrastna si), onamo se bunis protiv tekovina DS demokraCkih tranzicija. :ok:?

_nobody_

neka hvala, nikada ne bih zeleo da radim niti zivim kao Kinez. A siguran sam da retko ko to zelis tvarno...

Od propale, zatucane poljoprivredne ruralne drzave 70ih proslog veka, kulta licnosti, eto sta je postalo od njih!? Ni oni to nisu stvarno zeleli, ali nekako se oseca da im je bolje ovako nego onako? Neka hvala na demokraciji srpskog mentaliteta koji si mi ponudio, 100% rejected!

Next? :mrgreen:

_nobody_

Od propale, zatucane poljoprivredne ruralne drzave 70ih proslog veka, kulta licnosti, eto sta je postalo od njih!? Ni oni to nisu stvarno zeleli, ali nekako se oseca da im je bolje ovako nego onako? Neka hvala na demokraciji srpskog mentaliteta koji si mi ponudio, 100% rejected!

Next? :mrgreen:

_nobody_

Nisam ti nista ponudio.. :lol:. Ne znam o cemu pricas zaista...
ako im je bolje, ok super za njih. I dalje ne bih : )

Има ли кафића по трулом западу и залазиш ли ти по њима?
Не разумем да ли се ти то жалиш што и ти не можеш са друштвом на пиће, немаш друштво, немаш кеша... Шта?

Da nisam ziveo od 2002ge do 2007me i pokusavao da se uklopim u srpsko drustvo, jos bih ti i poverovao. Kada bolje razmislim, u pravu si. Evo tekovine tvoga "rada" i tolerancije 1200K budzetlija: http://kakavfilm.com/2012/04/klip-clip-2012/

Posle nemoj da se bunis sto zivis u cemu zivis. Ovamo opravdavas neopravdivo (lepo rekoh 50%, pristrastna si), onamo se bunis protiv tekovina DS demokraCkih tranzicija. :ok:?

_nobody_

a sta cemo sa folmovima poput deca sa kolodvora zoo koji je snimljen mnogo ranije prema istinito napisanoj knjizi?
kapitalizam guta ceo svet sa svim njegovim losim stranama..
ali stavljati paralelu izmedju gradjevinskog radnika i grupe ljudi koji na 40c piju pice je totalna glupost..
ti si ziveo 5 godina i nisi se uklopio..sad si tamo gde ti je bolje i lepse..
bavi se malo tom sredinom, sto se bavis ovom..
ne verujem da si bas jedan od onih iz dijaspore koji doniraju ovu zemlju svakog meseca..
svako od nas ima mogucnost da za sebe izabere ono sto mu je najbolja opcija..
zasto su oni koji vise nisu ovde najveci kritizeri svega sto se ovde desava?
ljubomora na one koji su imali vise snage i sposobnosti da se sa problemima bore na laksi ili tezi nacin?
gde si ti video da se ja bunim..
bunis se samo ti..
hoces da kazes da tamo gde si ti niko na 40C ne radi na gradjevini dok neko drugi u kaficu pije pice?
e, kiselo je grozdje..

obicno niko od nas nick nije uzeo bezveze..
uvek je nesto u pozadini sto nas za odabrani vezuje..
jel se ti zaista osecas kao niko i nista?

hoces da kazes da tamo gde si ti niko na 40C ne radi na gradjevini dok neko drugi u kaficu pije pice?

Svakako da da. Itekako. Samo sto ovi na bausteli zaradjuju po 150 ojra za 10 sati rada, sa svim benefitima extras. Nista protiv takve raspodele. A ovi sto sede po kaficima su nemacki studenti i turisti, u radno vreme. Administracija se NE vidja u radno vreme po kafeima. Nadam se da si shvatila sta hocu da ti kazem.

Cini mi se kao da ja pricam srpski, a vi nekakav satrovacki, kao da imate table u vasim glavama. Ja sam niko i nista, glumpava divlja macketinica, ali kao sto rekoh, ja volim moje niko-i-nista gluposti. Ne bih se nizasta na svetu menjao sa njima za vasu prepamet. :D

_nobody_

Svakako da da. Itekako. Samo sto ovi na bausteli zaradjuju po 150 ojra za 10 sati rada, sa svim benefitima extras. Nista protiv takve raspodele. A ovi sto sede po kaficima su nemacki studenti i turisti, u radno vreme. Administracija se NE vidja u radno vreme po kafeima. Nadam se da si shvatila sta hocu da ti kazem.

Cini mi se kao da ja pricam srpski, a vi nekakav satrovacki, kao da imate table u vasim glavama. Ja sam niko i nista, glumpava divlja macketinica, ali kao sto rekoh, ja volim moje niko-i-nista gluposti. Ne bih se nizasta na svetu menjao sa njima za vasu prepamet. :D

_nobody_

pa sto onda nisi srecan tamo sa svojim niko i nista?
sto se osvrces na blato iz kojeg si pobegao?
kakve veze ima ko koliko zaradjuje?
mozda se potrebe ljudi razlikuju?
ko sme da kaze da je srecniji onaj sa milionskim kontom na racunu od kubanskog ulicnog igraca..
znas li gde svi mi zavrsimo? u 2m zemlje..niko ne ponese sa sobom zlatne poluge..a zivot prosao..
i neko ga prozivi srecno, a neko uvek nezadovoljan..gde god da je..i ovde i tamo..

pa sto onda nisi srecan tamo sa svojim niko i nista?
sto se osvrces na blato iz kojeg si pobegao?
kakve veze ima ko koliko zaradjuje?
mozda se potrebe ljudi razlikuju?
ko sme da kaze da je srecniji onaj sa milionskim kontom na racunu od kubanskog ulicnog igraca..
znas li gde svi mi zavrsimo? u 2m zemlje..niko ne ponese sa sobom zlatne poluge..a zivot prosao..
i neko ga prozivi srecno, a neko uvek nezadovoljan..gde god da je..i ovde i tamo..

Zato sto gledam sta se desava u Zemlji Srbiji. Kola odose nizbrdo, a volovi ostadose....

_nobody_

U Srbiji još vladaju tropske temperature - termometar i dalje pokazuje više od 40 stepeni. Neki se protiv vreline bore iz fotelja u beogradskim baštama, a neki se bore za goli život, radeći za dnevnice od samo 20 evra

e, dnevnica od samo 20 evrica :lol: puta 10 je 200, puta 30 je 600. malo li je 600 jevreja u drzavi gde su primanja oko 200? msm meni ovih 20 jevreja dnevno nije borba za goli zivot.

e, dnevnica od samo 20 evrica :lol: puta 10 je 200, puta 30 je 600. malo li je 600 jevreja u drzavi gde su primanja oko 200? msm meni ovih 20 jevreja dnevno nije borba za goli zivot.

Probaj, Milice, nista te ne kosta... :mazipsa: Ja bih ti ipak (jako dobronamerno) savetovao da se drzis te svoje chobanske pozicije, i da gledas da ti te dve nacrtane ovce na papiru ne pobegnu.... za 200 ojra mesecno. :manikir:

_nobody_

sta da probam? i otkud ti znas kolika je moja plata? :lol:

Probaj da se uhvatis kolica sa cementom, 10 sati na gradjevini, T oko +38C, umesto sto se drzis za levu sisu. :think:

Kolika je tvoja plata? Zavisi da li cuvas dve nacrtane ovce na budzetu (200 ojra), sponzorusa u mafijaskom butiku/paravanu (400 ojra), ili sponzorusa koja cuva zajednicku decu balkanskom businessmanu (priceless). :mrgreen:

_nobody_

Probaj da se uhvatis kolica sa cementom, 10 sati na gradjevini, T oko +38C, umesto sto se drzis za levu sisu. :think:

Kolika je tvoja plata? Zavisi da li cuvas dve nacrtane ovce na budzetu (200 ojra), sponzorusa u mafijaskom butiku/paravanu (400 ojra), ili sponzorusa koja cuva zajednicku decu balkanskom businessmanu (priceless). :mrgreen:

_nobody_

izgleda da ti je vrucina udarila u glavu, pa ti se prividjaju i moje sesi, ali u svakom slucaju, makar da sam i nesto od pobrojanog ti nisi nista, tj nista i niko, pa verovatno ti zato tih 20 jevreja dnevno dodje kao nemoguca misija. ali kako me mrzi da ti dozvolim da svoje komplekse lecis na meni, izvoli javi se pa da zaposlim tebe da radis 10 sati na gradjevini za 18 ojira, ukljucena i dva obroka. msm da vidim kolika si muskarcina i koliko ces ti izdrzati ono na sta upucujes jednu zenu.

У београду 20, унутрашњости 17 евра, и то нема посла, људи би радили и за 15

Back