Radnici "Pošte" od 14 sati u štrajku: Ako ne ispune njihovih 6 zahteva, od sutra moguća obustava rada

Ja sam jedno vreme posle državnog faksa mlad naivan konkurisao svuda. Posle me zovu da za pola plate odmenjujem neke ljude koji ni srednju školu nemaju a zaposlili se na to radno mesto. Zajebavanje školovanih.
Da, tebi bar hteli da daju pola plate. Ministarstva nude volonterski , a primaju druge preko veze iako npr par ljudi dodje ko volonteri, ali na kraju ugovora ostave samo onog sa vezom.

Da, tebi bar hteli da daju pola plate. Ministarstva nude volonterski , a primaju druge preko veze iako npr par ljudi dodje ko volonteri, ali na kraju ugovora ostave samo onog sa vezom.
Ovo bile "ozbiljne" privatne firme i korporacije koje po tom sistemu zapošljavaju fakultetski obrazovane a plaćaju ih kao nk radnike. Aj da je imo neko da mi kaže da ne gubim vreme nego svi ćute i oni koji su radili po takvim firmama. Posle mi kažu aaaa tooo pa zna se koga će zaposliti konkurs je samo forma. Pobrisao "prijatelje" iz imenika. Posle zovu pitam ko je? Šta nemaš moj broj u imeniku? Nemam :mrgreen:

podjelit otkaze u pošti...neka odu ljudi raditi kod privatnika
da li znaš kako izgleda radni dan bivšeg radnika nekog JKP kad dodje u Privatni (Realni) Sektor?
- malo zakasni već prvi dan, jednom je kriv prevoz, drugi put alarm, treći put se nešto desilo u kući
- pokušava da izadje 30 minuta ranije, makar 15, čisto da bude "dobar na vremenu"
- popije kafu dok ostali dobijaju direktive šta da rade
- lista novine/mobilni i ide od kolege do kolege sa najnovijim estradnim i političkim tračevima
- prevrće tudje sendviče po kuhinji i ajd što ih ne vrati gde ih našao nego komentariše sadržaj, bolji nestanu trajno kao i sok "jer mislio da je neko odustao od istog pa poklonio okolini"
- čudi se što ne sme ništa da se iznese kao da to nešto firmu košta?
- prepire se sa šefom oko slabog učinka pa iz inata namesti nakrivo ili lošu količinu
- posle 7 dana oca i majku šefu, kolegama da su budale šta trpe, i proročanstva da će firma propasti

uglavnom tako izgleda, sa varijacijama na temu

Sa druge strane radnik Realnog Sektora kad ode u Državni
- prvo se uhvati za glavu šta rade
- vremenom bude maher za bolovanja sem ako ne napreduje sa pozicijom
- niko živ ne zna nit kako se zove nit kako izgleda, odjednom dolazi sa direktorom...

svuda u svijetu npr. u francuskoj ljudi zaposleni npr. u pošti imaju manje plaće nego u privatnom sektoru ali zato imaju sigurnost radnog mijesta...nečeš da radiš...otkaz odmah...čovjek se može obučiti da nosi poštu za tjedan dana...administraciju smanjiti -amen
Evo trče za rade za 57k, pogotovo u Bg ili Ns...

I posle mi neko kaze u Srbiji postoje unutrašnje slobode pojedinaca...

Ovih dana sam sa nekim pravnicima u kontaktu, samo idu po srbiji i dele otkaze po onim vučićevim montažnim fabrikama. U jednom danu po 1000 ljudi dobije otkaz! Biće nemira!

Ej pred novu godinu ljudima masovno daju otkaze! To im je fora!
Sto cute ko *****, na ulicu...jel mogu da mrdnu dupeta, treba sve studenti da urade!

Ovih dana sam sa nekim pravnicima u kontaktu, samo idu po srbiji i dele otkaze po onim vučićevim montažnim fabrikama. U jednom danu po 1000 ljudi dobije otkaz! Biće nemira!

Ej pred novu godinu ljudima masovno daju otkaze! To im je fora!
Cuo sam da Magna seating otpusta oko 50%.

Back