Nebojsa.bg
Poznat
- Poruka
- 8.671
Ивукао сам стање радног стажа у ПИО фонду међутим ништа ми није јасно да протумачим, знали неко да протумачи 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije mu jasno stanje radnog stažaSta ti nije jasno?
Postala sam slucajno strucnjak za te neke zavrzlame, mozda coveku mogu pomoci,Nije mu jasno stanje radnog staža![]()
Господин Стојков @Stojkov Menidjer је експерт за све у вези стажа.Ивукао сам стање радног стажа у ПИО фонду међутим ништа ми није јасно да протумачим, знали неко да протумачи![]()
Meni su rekli Studentski centar vam nije uplacivao 12 godina penziono tako da zaboravite na te godine...tako da drustvena firma nije neka garancija da ti ide staz...
Srbija i njena politika sto te ne ubije ucini te jacim me je toliko ucinila i jakim i slabim da je to nemoguce opisati...
To sad ne može. Mora redovno da se uplaćuje. Jedino što se to tek vidi posle meseca Marta.I kod nas u firmi se desavalo da preduzece uplati PIO fondu pare za odredjene mesece,tek kada se predaju papiri za penziju.Za to se ceka i po 7 meseci.Ne bas svi,ali prosek je 5 meseci,na resenjeza penziju.Ako prelazis iz firme u firmu,obavezno idi u PIO da prijavis datume prelaza iz jedne firme u drugu i onda oni potrazuju od prethodne firme da se uplati penziono.
Toliko ljudi otisli samnom u penziju i i pre i posle nas i dan dans se to desava.Firma ne uplacuje sav penzioni ostaje uvek 3-6 meseci,pa uplate kada se predaju papiri za penziju.To sad ne može. Mora redovno da se uplaćuje. Jedino što se to tek vidi posle meseca Marta.
Tada valjda u socijalnom rade to godišnje upisivanje ili već kako se to zove.
Onda je to neko muljanje, ne znam.Toliko ljudi otisli samnom u penziju i i pre i posle nas i dan dans se to desava.Firma ne uplacuje sav penzioni ostaje uvek 3-6 meseci,pa uplate kada se predaju papiri za penziju.
To je muljanje kod firmi koje odu u stecaj,pa nece da uplate pun radni staz radniku.Inace postoji radna knjizica i pecati za svaku odradjenu godinu.Zasto to firme rade i nece da uplate redovno,zavisi od visine zarade.Cekaju da vide kolika ce zarada biti pri odlasku u penziju.Medjutim u drzavnim firmama se uzima prosek celog staza,a ne samo te poslednje godine.Tako da niko ne zna zasto to oni rade,ali moraju da uplate.Medjutim zato se dugo ceka na resenje penzije.Onda je to neko muljanje, ne znam.
Znam da je ranije to moglo unazad pa je i moja sestra ostala bez par godina radnog staža.
Bila prijavljena , imala ugovor i sve, ali nije uplaćivan radni staž.
I sećam se da je donešen neki zakon da to više ne može tako.
Ako grešim izvinjavam se.
Znači i dalje je sve može i ništa ne može.To je muljanje kod firmi koje odu u stecaj,pa nece da uplate pun radni staz radniku.Inace postoji radna knjizica i pecati za svaku odradjenu godinu.Zasto to firme rade i nece da uplate redovno,zavisi od visine zarade.Cekaju da vide kolika ce zarada biti pri odlasku u penziju.Medjutim u drzavnim firmama se uzima prosek celog staza,a ne samo te poslednje godine.Tako da niko ne zna zasto to oni rade,ali moraju da uplate.Medjutim zato se dugo ceka na resenje penzije.
Bas tako.Znači i dalje je sve može i ništa ne može.
Kako za koga.
хоћеш да пошаљем у поруци, нису ми јасне оне раврзламе од бројкиPostala sam slucajno strucnjak za te neke zavrzlame, mozda coveku mogu pomoci,![]()