Mt 19,12: Doista, ima za ženidbu nesposobnih koji se takvi iz utrobe materine rodiše. Ima nesposobnih koje ljudi onesposobiše. A ima nesposobnih koji sami sebe onesposobiše poradi kraljevstva nebeskoga. Tko može shvatiti, neka shvati."
Sto se spasenja tice Isus je ocito "zaboravio "pomenuti uskopljenistvo kada su Ga pitali kako do spasenja,evo dokaza:
Luka 18,18-20:
"... I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi!
šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca svojega i mater svoju..."
Kao sto se jasno vidi,Isus je jasno dao do znanja da uskopljenistvo nije uslov za spasenje nit ima bilo kakve direktne veze sa spasenjem sto ce reci da moras otvoriti razum i srce kako bi shvatio pravu poruku naseg Gospoda u vezi ovog ( zapravo u vezi svega ) !!!
Mt 19,11: "Ne shvaćaju toga svi, nego samo oni kojima je dano.
Tako je,ovo je jedini moguci razlog zasto si u tolikoj tami i ne zelis se od tamo maknuti...
Iv 10,25-26: "Rekoh vam pa ne vjerujete. Djela što ih ja činim u ime Oca svoga - ona svjedoče za mene. Ali vi ne vjerujete jer niste od mojih ovaca.
Tako je
a dali ste deo Njegovih ovaca vidi se upravo u produzetku poruke koje si ocito namerno izostavio:
Jov.10,26-28:
"...Ali vi ne vjerujete; jer nijeste od mojijeh ovaca, kao što vam kazah.
Ovce moje slušaju glas moj, i ja poznajem njih, i za mnom idu.
I ja ću im dati život vječni, i nikad neće izginuti, i niko ih neće oteti iz ruke moje..."
Kao sto se jasno vidi,vera i poslusnost Hristu i drzanje Njegovih zapovesti su uslov za spasenje i tamo ne vidimo uskopljenistva sto znaci da to nije uslov vec odluka nekih
koji su to ucinili sa namerom da rade u Bozjem delu i tako,ispunjavajuci svakako i pomenute uslove - jednom budu u carstvu Nebeskome !!! Razlika izmedju ove reanosti i tvoje jeresi je toliko velika da prosto ":konkurise" kosmosu !!!