Muad'Dib
Buduća legenda
- Poruka
- 30.575
Radovanović je vrhunski epidemiolog koji je radio u ekspertskim timovima UN, a za svaku tačku je dao i referencu na naučnu studiju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Radovanović je vrhunski epidemiolog koji je radio u ekspertskim timovima UN, a za svaku tačku je dao i referencu na naučnu studiju.
s njegovim stavom se ne slažu neki drugi vrhunski stručnjaci...ali znamo da je za tebe jedini stručnjak Radovanović
Ko sam ja da kazem? Ne kazem samo ja zeno, nego i NAUKA. To sto je za tebe "nauka" citanje Wikipedije koju i ja mogu da pisem i moj komsija od 12 godina, je tvoj problem.
Pises besmislice, poput npr antivakserskih gluposti "Ni naucnici se ne slazu u tome da li su vakcine lose i izazivaju autizam ili ne" - sto je uvek notorna glupost. Nema sta da se naucnici i "naucnici" ne slazu. Imamo uvek naucnike koji se slazu kada je nesto dokazano i pseudonaucnike koji sire teorije zavera iz politickih, ekonomskih, narcisoidnih ili bilo kojih drugih razloga, jer su psiholoski u neku ruku poremeceni. Neki to rade zbog para, neki zbog slave, neki jer su pod paranojom.
Dakle, ovde sam u pravu. Osiromaseni uranijum, kao NAUCNA TEMA, KAO STVAR NAUKE, je kod naseg konzervisanog Srbina, ili Balkanca EMOTIVNO POVEZANA TEMA SA BOMBARDOVANJEM, koje je bilo velika trauma svima nama.
Odatle emotivna nestabilnost da se ikako prosecan Srbenda objektivno i nepristrasno bavi ovom temom, jer sve vuce na pristrasnost i emotivnu nestabilnost, impulsivnost i osecaj besa, ocaja, bola. Sto se i potvrdjuje na ovakvim temama, jer svako ko se potrudi objektivno da misli i zakljucuje, sagledava cinjenice biva automatski proglasen od ovih krezubih, nepismenih paranoidnih kvazinacionalistickih ludaka - "Stranim placenikom, Antisrbinom, domacim izdajnikom, ludakom, farmakomafijasem, zlim covekom".
Dakle, u pravu sam i za to, i za emotivnu nestabilnost koja je uzrok netacnim stavovima, pored nepismenosti i neobrazovanja, neukosti naseg naroda.
Evo tebi nesto malo jace i kvalitetnije od wikipedije da se obrazujes :
]Autor je epidemiolog, profesor univerziteta
[
https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/osiromaseni-uranijum-i-obogacena-masta/
http://ljudilazi.blogspot.rs/2017/07/uranijum-obogacen-zabludama.html
Tvoji argumenti ovde zvuce kao argumenti ravnozemljasa "ima naucnika koji sumnjaju da planeta nije loptasta, sto zbog skrivanja podataka NASE sto zbog malog broja ljudi koji su se otisnuli u kosmos i videli planetu iz kosmosa da li je zaista okrugla ili ravna ploca".
Koji to "mnogi naucnici" - Mislis sarlatani i nadrinaucnici? Ti prvo ne znas sta je nauka i naucni metod, i tu svaka dalja diskusija da nesto zaista saznas, prestaje.
I gde pise u wikipedija clanku da osiromaseni uranijum izaziva kancere kod LJUDI? Gde su dokazi da je osiromaseni uranijum kancerogen?
Ukoliko uzmes osiormaseni uranijum i jedes ga kasikom svakog dana umesto supe, obolece ti bubrezi i to je to. Ali neces dobiti kancer.
Vojnici, koji su bili izlozeni OU nekako, imali su ostecenja bubrega, no ni jedan nije dobio ni 1 kancer. Nauka je jasna po tom pitanju.
Ukoliko mislis drugacije, daj dokaze a ne anegdotalne pricice rekla-kazala + emotivne nestabilosti u vidu strahova, sumnji i sl, to su sve logicke greske, a ne dokazane cinjenice.
Nema dokaza za to, a ima vaseg emotivnog uznemirenja, i kategorickih tvrdnji. Sta je to no emotivna neuravnotezenost + neobrazovanje pride. Vidis da sam u pravu. I to 100%.
I u vezi vaseg stanja i u vezi osiromasenog uranijuma. Sto je najgore, i nauka je uz moje misljenje, tj moje misljenje je i bazirano na naucnim dokazima i misljenjima, a ne na vlastitoj emotivnoj neuravnotezenosti koja proizvodi krive zakljucke o svetu i realnosti oko nas, sto je kod vas uvek slucaj.
Nije tebi lako, veruj mi.
Opasan argument.
Kao sto sam i rekao, ne znas sta je nauka i naucni metod.
Ja misljenje ne formiram kao ti, u odnosu na svoju nestabilnost emocija i po intuiciji, kako mi sta izazove koje uzbudjenje u telu ili emociju, vec po dokazima. Naucnim dokazima i pokazateljima. Klinickim studijama. Dvostrukim slepim randomizovanim studijama.
Da vidim, gde su studije, pokazi dokaze kancerogenosti osiromasenog uranijuma na bilo koji kancer coveka? Dokazano je da steti bubrezima, ono uzmes jedes osiromaseni uranijum kasikom, i zeznes bubrege, ali kancere neces dobiti, nisu ni vojnici dobili, kojima su bili osteceni bubrezi .
Da vidim gde su te studije i dokazi? Sta je bilo nema? Pa vidis da sam u pravu. Rekoh ti. Tj ne ja, nego nauka, kao sto i rekoh, ne negujem "imam ja svoje misljenje" jer je to totalno retardirana stvar, pricati gluposti i opravdavati to sa "ja imam svoje misljenje", pored danasnjice u kojoj vlada savremena nauka dokazima i studijama. Nekada su se ljudi sramotili svog neznanja i gluposti a danas se ponose time i pricaju "to je moje misljenje", i jos se arogantno daning-krugerovski ponasaju kao da je ono isto merodavno i isto tacno, kao da je ovo umetnost a ne nauka, kao da se prica o nekoj estetici neke figure, ili slike, pa "svako ima svoje misljenje" i "sva misljenja su jednako vredna, jer eto to je umetnost".
Ne, ovo je nauka, stroga nauka, i tu postoje dokazi, i necije misljenje je tacno, ukoliko se slaze sa naucnim dokazima, a necije - tj vase misljenje je totalno netacno, glupo i lose, i nikako nije u istoj ravni sa drugim misljenjem.
Sto brze ovo shvatite, brze cete se izleciti od Daning Kruger kognitivnog poremecaja o sagledavanju sopstvenih (ne)kompetencija.
Tema je - "radiolog tvrdi da OU ne izaziva kancer, to nije tacno" i covek je 100% u pravu", nije sigurno budala neobrazovana da govori takve gluposti, a vi teoreticari zavera i emotivno nestabilni jos od 1999, mnogi i sa post-traumatskim stresnim poremecajima, (posebno ovi muskarci sto bili pozivani u sluzbu drzavi) ste kao u pravu.

Slobodan Petkovic , general u penziji , rodjen 03.12.1947. u selu Hum , opstina Nis , R . Srbija .
Posle zavrsetka gimnazije "Svetozar Markovic" u NIsu , upisao je Vojnu akademiju KoV u Bgd - u , gde je trecu i cetvrtu godinu proveo u Krusevcu na smeru atomsko - biolosko - hemijska odbrana (ABHO) .
Još jednom, po svakoj mogućoj računici prirodnog uranijuma u Srbiji ima hiljadama puta više nego osiromašenog uranijuma.
Čovek u sebi ima oko 90 mikrograma uranijuma, vodom unosi oko 500 mikrograma uranijuma godišnje, hranom takođe.
Taj prirodni uranijum je radioaktivniji od osiromašenog, pa nam ništa nije.