Radio aparati i zvucnici

botr

Iskusan
Poruka
6.078
Planiram zamenu zvucnika u Meganu. Fabricki su ispravni, ali bih nesto bolje, do oko 50e, posto mislim da je besmisleno da idem na nesto skuplje sa fabrickim radio/cd plejerom. JBL, Ground Zero, Alpine, itd. sta izabrati? Kazu ljudi da su ovi najjeftiniji, poznatijih brendova od 2500-3000 bolji nego fabricki, cenim da bi ova klasa oko 50e bila pun pogodak.

Alpine se uzasno iskvario sa zvukom.
Nedavno sam izvadio plejer Alpina iz jednog auta jer je imao USB i ubacio Blaupunkt koji kad sam povezao imao je drasticno bolji zvuk.
A tek kad sam ubacio stari Pioneer pa to je bilo za neverovati koliko je bolji sound iz istih fabrickih zvucnika izlazio.
Ja da sam na tvom mestu gledao bih da uzmem zvucnik sa kartonskom membranom a nikako sa plasticnom.
Jos kad bi nekako mogao da nadjes odgovarajucu dimenziju a da uzmes polovne zvucnike iz nekog americkog automobila to bi bila prava stvar.
Imao sam prosle godine Dodge i ko je cuo taj sound nije verovao da moze tako da radi.Vise puta sam sedeo u autu i preslusavao pesme sa hard diska koji je bio pun i uzivao u zvuku.
A bar sam se ja naslusao te muzike iz raznoraznih uredjaja u automobilima.
Plasticna membrana nikad nece dati bas kao kartonska.

To iz americkih automobila nije opcija, jer Megane ima okrugle zvucnike od 13cm, a americki automobili elipse koje su dosta vece. Nije da ne moze da se ubudzi, ali nisam bas toliko opterecen ozvucenjem, samo bih da dobijem malo kvalitetniji zvuk nego sto daju ovi fabricki zvucnici.

Drugi problem, kazu da kad se sece tapacir zbog ubacivanja vecih zvucnika desava se da ulazi voda u auto. Ne znam koliko je tacno, ali ne bih da proveravam.

Novi sa kartonskom membranom ne mogu da se nadju ili ja nisam jos uvek naleteo.

Nisam ih nikad oglasavao ali znam da ovi sto ozvucavaju kola kazu da je to jedan extremno dobar zvucnik koji nije bio ni jeftin kad se pojavio jer to je odlicna serija.
Proverio sam tacno koji je model i radi se o TS-E1390 koji je trosistemac i ima 120 max snagu a nominalnu 35 sto je realno dosta iznad nekih plejera koji imaju nominalnu snagu od 22W.
Cifra za koju bi ih dao je 20€ a ako ne dobijem te pare neka stoje i ugradicu ih u zenin Punto koji i ovako nema muziku pa sad gledam sta da ugradim.
Moram da napomenem da su u fabrickoj kutiji i stiroporu.

Planiram zamenu zvucnika u Meganu. Fabricki su ispravni, ali bih nesto bolje, do oko 50e, posto mislim da je besmisleno da idem na nesto skuplje sa fabrickim radio/cd plejerom. JBL, Ground Zero, Alpine, itd. sta izabrati? Kazu ljudi da su ovi najjeftiniji, poznatijih brendova od 2500-3000 bolji nego fabricki, cenim da bi ova klasa oko 50e bila pun pogodak.

predlazem Infinity ili JBL

I sta bi Botre, da li si na kraju promenio zvucnike? Vec je proslo mesec dana.

Nije.
Riknula mu poluosovina pa je pare morao da smesti kod drugog prodavca. :)
Na Meganu? Koliko je to novaca?

- - - - - - - - - -

Nisam ih nikad oglasavao ali znam da ovi sto ozvucavaju kola kazu da je to jedan extremno dobar zvucnik koji nije bio ni jeftin kad se pojavio jer to je odlicna serija.
Proverio sam tacno koji je model i radi se o TS-E1390 koji je trosistemac i ima 120 max snagu a nominalnu 35 sto je realno dosta iznad nekih plejera koji imaju nominalnu snagu od 22W.
Cifra za koju bi ih dao je 20€ a ako ne dobijem te pare neka stoje i ugradicu ih u zenin Punto koji i ovako nema muziku pa sad gledam sta da ugradim.
Moram da napomenem da su u fabrickoj kutiji i stiroporu.

Jel otislo to ili ih jos imas?

Nisam :( Puce manzetna do tocka, odmah odem kod majstora da zamenim, dok je rasturao vidi da je i do menjaca lepljena silikonom, ajd i nju da promeni. Kad je sve to rasturio, vidi da taj zglob u poluosovini ima luft. Raspitivao se on, raspitivao se ja, kod nas samo kineski GSP 7-9 hiljada, kako gde, i na jednom mestu nasao SKF, ali po nenormalnoj ceni, oko 250e. Resio da to kupim, ali imam srece, stize mi krajem nedelje SKF iz Nemacke, po ceni kineskog GSP u Srbiji :)

Novi kvar danas :D Pukao flet kabl u volanu … Odradicu odmah i ugradnju tempomata, nema smisla da radim isti posao dva puta, samo treba da nabavim drugi jastuk, komande i prekidac, a flet kabl da sredim o istom trosku :) Mislim da s pravom mogu da kazem da je Alfa 156 bolji auto nego Megane, ima I Megane svoje prednosti, limariju I motor.

Novi kvar danas :D Pukao flet kabl u volanu … Odradicu odmah i ugradnju tempomata, nema smisla da radim isti posao dva puta, samo treba da nabavim drugi jastuk, komande i prekidac, a flet kabl da sredim o istom trosku :) Mislim da s pravom mogu da kazem da je Alfa 156 bolji auto nego Megane, ima I Megane svoje prednosti, limariju I motor.
Znaci po svemu sudeci nista od zvucnika u blizoj buducnosti.

Back