Radim tu ko crnac

Pa jeste smesno, ali nije rasizam, samo je smesan zato sto pravi paradoks. On mozda misli ili ne misli o znacenju idioma, ali mi prepoznajemo idiom i stvarnost.
Па ја мислим да му је неко објаснио да се код нас тако каже, и да је он свестан шта прича и шта она значи. Али је изговара као узречицу.

Robovi su isto imali krov nad glavom i dovoljno hrane da prezive, nista vise.
Svi koji danas rade za toliko da imaju gde da spavaju i da jedu jesu jesu robovi ovog drustva i pojedinaca.
Nije mi izgledao kao da se sali, nebitno od boje koze. Rekao je sve sto je mislio.
Prijasnji robovi nisu imali izbora, a danasnji ga imaju i u tome je najbitnija razlika.
Vecina danasnjih robova su robovi sami sebi i svoh komformizma. Hoce ovo, hoce ono i onda sljaka ko crnac.

Prijasnji robovi nisu imali izbora, a danasnji ga imaju i u tome je najbitnija razlika.
Vecina danasnjih robova su robovi sami sebi i svoh komformizma. Hoce ovo, hoce ono i onda sljaka ko crnac.
Nije bas da ga imaju svi.
Klasne razlike postaju sve vece. Nije nemoguce preci iz jednu u drugu ali nije uopste ni lako.

Klasne razlike postaju sve vece. Nije nemoguce preci iz jednu u drugu ali nije uopste ni lako.
Priča mi prijatelj Poljak, dakle EU zemlja, EU zakoni, pravila,... Pokušao je da pokrene firmu, metal konstrukcije, zavarivanja itd, dakle ne neko prodavanje magle.
Pokušao i nikad više jer država udavi porezima, nametima, haračima, nemogućim pravilima, malog običnog čoveka koji kreće da ide gore da napreduje. Jer velikim igračima ne odgovara konkurencija i lobiraju za takve propise.
Samo malo blaža varijanta Srbije

Izbor radis sam sebi. Ja sam si ga napravio. Ako ce neko stalno kukati nece nista ni postici. Necega se treba odreci da bi se nesto dobilo, a dodatnim radom i sposabnoscu se napreduje.
To sta ti pises o klasnim razlikama da postaju sve vece je istina, ali radi cega? Jer su ljudi glupi pa ih drugi iskoristavaju. Poznajem masu ljudi za koje uopce ne kuzim koji im je smisao zivota jer se boje bilo sta napravit, a za nesto preokrenut treba aktivnost.

Priča mi prijatelj Poljak, dakle EU zemlja, EU zakoni, pravila,... Pokušao je da pokrene firmu, metal konstrukcije, zavarivanja itd, dakle ne neko prodavanje magle.
Pokušao i nikad više jer država udavi porezima, nametima, haračima, nemogućim pravilima, malog običnog čoveka koji kreće da ide gore da napreduje. Jer velikim igračima ne odgovara konkurencija i lobiraju za takve propise.
Samo malo blaža varijanta Srbije
Ја имам теорију да иза свега стоји држава и да се без њене помоћи није могуће бавити бизнисом. Ако ти држава не помаже пропашћеш кад тад на крају.

Ја имам теорију да иза свега стоји држава и да се без њене помоћи није могуће бавити бизнисом. Ако ти држава не помаже пропашћеш кад тад на крају.
:lol: Ne. Država je parazit. Što se više upliće, to veće probleme pravi ekonomiji, u ovom slučaju a i u svim ostalim.

:lol: Ne. Država je parazit. Što se više upliće, to veće probleme pravi ekonomiji, u ovom slučaju a i u svim ostalim.
Država i uzima ali i daje. Nemoguće je opstati bez državnog intervencionizma. Pusti ti Miltona Fridmana i njegove teorije o liberalizmu. Kejnz je bio u pravu.
Intervencionizam u smislu pomoći kroz fiskalnu i monetarnu politiku i kroz subvencije, nikako mešanje u rad privatnih kompanija.

Tocno da je drzava parazit, ali radi cega? Jer su joj gradani to omogucili. Dokle god cemo ima 10 ljudi koji ce srat u kutu, a jedan radit kako treba ili se pokusat izborit za nesto tako ce nam i biti. Nebitno sad meni gledajuci da li se radilo o Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj trecoj zemlji.

Država i uzima ali i daje. Nemoguće je opstati bez državnog intervencionizma. Pusti ti Miltona Fridmana i njegove teorije o liberalizmu. Kejnz je bio u pravu.
Intervencionizam u smislu pomoći kroz fiskalnu i monetarnu politiku i kroz subvencije, nikako mešanje u rad privatnih kompanija.
Nisam se u potpunosti izrazio. Neoliberalizam davi. I ovi njegovi instalirani državni sistemi kao što je Srbija
Jak državni sistem je neophodan ali pravedan, najbliži narodu.

Tocno da je drzava parazit, ali radi cega? Jer su joj gradani to omogucili. Dokle god cemo ima 10 ljudi koji ce srat u kutu, a jedan radit kako treba ili se pokusat izborit za nesto tako ce nam i biti. Nebitno sad meni gledajuci da li se radilo o Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj trecoj zemlji.
Da

Mislim da je problem u opštem pravu glasa. Ne može svako da odlučuje Moraju da postoje kriterijumi ko može da bira.

Da

Mislim da je problem u opštem pravu glasa. Ne može svako da odlučuje Moraju da postoje kriterijumi ko može da bira.
Pravo glasa ima svako i nije to problem. Ne znam ako si ikad probao ista promijeniti, ali ja jesam i naisao sam na zid. Zasto? Bas radi onoga sta sam gore pisao jer 10 ljudi laje da bi promjene, a 1 tj. ja je spreman. E sad kada pogledam na taj pokusaj u firmi pokusaj tako nesto prebacit u nesto vece kao sta je drzava. Moj zakljucak je da vecina ljudi laje, a narodna kaze da pas koji laje ne grize i to je vecinom istina. Naravno samim time ce do promijene doci teze.

Back