РАДИКАЛСКА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ?

JABUCHILO:
dobro, ali ti onda govoris o demokratiji i demokraticnosti u smislu popularne kulture, gde taj pojam obuhvata vecinom maglovita osecanja i arbitrarne vrednosti nekog danasnjeg globalnog (zapadnog) kulturnog mejnstrima... a to nije politika. ja sad ispravno kapiram da si ti rekao da nisu demokrate zato sto su 'nekulturni' a ne zato sto su nedemokratski izabrani ili krse osnove demokratije pri vrsenju vlasti. hamas ima pun demokratski legitimitet jer nije osporen i nece biti sve dok ne ospori 'demokratske principe' - sto ce se desiti onda kad demokratskim 'princepsima' to bude odgovaralo da 'vide'. zasto bi sa radikalima bilo drugacije. ako narod kaze da je legitimno i mz cuti - onda je legitimno. ovaj treci kriterijum koji uvodis je po meni sasvim u domenu svidja mi se/ne svidja mi se... a to nije politika.
prvo,mz ne cuti,vec o radikalima ima jasan stav.ne znam sta je tu toliki problem.ok,srs kad vec ima/o takvu politiku,i kad su im glasaci tako raspolozeni,zasto se toliko bune oko toga sto ih medj.zajednica jednostavno ne prihvata kao prodemokratsku stranku?a i hamas je inace,na crnoj listi eu..
pragmatcni su u smislu krhkosti relativnog primirja tamo,i zato su obazrivi..
a to svida mi se/ne svidja mi se...nije bas tako.postoji vec izgradjen sistem vrednoisti,koji se nekom svidja,nekome ne,ali je danas model za prihvatljivost/neprihvatljivost odredjenih opcija..kazem opet,isto se desilo i hajderu,pa mecijaru..
.."krse osnove demokratije pri vrsenju vlasti"---toliko o radikalima...priseti se,ne znam da li si odavde..

Који су критеријуми демократичности? Ко их прописује?
То је исто као са љубави! Нема прецизне дефиниције, сви је воле, али је сви доживљавају на свој начин! Грчка цивилизација је и пропала јер се предемократисала! Постоје нека основна демократска одређења којих се придржавају све странке које су учествовале на демократским изборима. Све остало је цепидлачење и "тражење длаке у јајету!" Чисто претеривање, до перверзије!

samo taj narod,u koji se toliko kunu,nikako da ih podrzi,vec sve nesto ipak glasa u vecoj meri za taj,"omrazeni"demokratski blok..

Које странке ти подразумеваш под тзв. демократским блоком?
Вероватно странку Богољуба Карића, истог оног за којрг је Тадић изјавио да припада демократском блоку, и то пред други круг избора 2004. године када му је било јасно да без његових гласова не може победити.
Онда и СПС припада тзв. демократском блоку. Они у чествују у власти са демократама.

Дакле, да ли Карић и СПС припадају демократском блоку?

paola:
Који су критеријуми демократичности? Ко их прописује?
То је исто као са љубави! Нема прецизне дефиниције, сви је воле, али је сви доживљавају на свој начин! Грчка цивилизација је и пропала јер се предемократисала! Постоје нека основна демократска одређења којих се придржавају све странке које су учествовале на демократским изборима. Све остало је цепидлачење и "тражење длаке у јајету!" Чисто претеривање, до перверзије!
postovanje demokratskih vrednosti koje se grade,i uvek dopunjavaju vec vekovima...treba da razlikujes proceduru(postovanje izborne utakmice sto radikali postuju,jer,u suprotnom i ne bi bili sistemska stranka,pa se to i ne racuna..mada,za vreme stare vlasti,nesto se i ne secam da su se ubili od trazenja da se priznaju rezultati lokalnih izbora '96;ili kad je seselj pobedio lilica u prvom krugu,a oni pristali na dil...)a precizne definicije naravno da nema u kategorijama politicke sfere,(kakav nonsens),jedno ce reci habermas,drugo gadamer,trece mil...ali demokratske vrednosti koje neke stranke ugradjuju u svoje programe ili ispoljavaju u praxi,sa manje ili vise izuzetaka,postoje-od ekonomije, prava,preko etike,javnosti,civiliteta..ali ako ne znas o cemu govorim,onda ne znas...to ti je onda dlaka u jajetu,i ja ti ne mogu u postovima na nekom forumu ugraditi znanje..bio bi to smesan pokusaj.a ovo za grcku civilizaciju-blam!..atina,perikle,zlatno doba(demokratija)...na stranu sto je to potpuno druga kategorija demokratije nego ona na koju mislis...

materti:
...jadan je taj demokratski blok kad svi onakvi kakvi su moraju da se udruze da naprave vladu bez radikala...raspravljati zasto je to tako je druga stvar...niko da se zapita da li je to zbog toga sto bas ja, ti, on govorimo ovako...

...ili je istina da su radikali u pravu...
normalno je da se ljudi ne slazu sa likovima koji su extrem kao srs,lazni nacionalisti i eksperti za masovno mazanje ociju narodu..uputstvo za shvatanje radikala i njihovog rejtinga-le bon-psihologija gomile,ili ortega i gaset-pobuna masa...
e da,i postoji pluralizam u demokratskom bloku,i nije poenta sto ima puno stranaka na tom polu koje se medjusobno bore,vec sto postoji vecina ljudi u srbiji koja glasa za prodemokratske opcije,tj.koja ne glasa za radikale..

Ne mozes a zapalis..
on takvima stanuje u srcu..

Antihrist-anti (umesto) Hrista je davno obecana licnost od Hrista..

''Ja dodjoh u ime Oca i ne primiste me , a doci ce onaj u ime svoje..njega ce te primiti''

Otkrovenje Jovanovo ga najavljuje u ljudskom obliku..

Svetitelji kroz 2000 godina ga opisuju detaljnije i tumace otkrovenje..
glavu po glavu..
npr. ''i nko nece moci kupiti ni prodati ko nema pecat antihristov''a taj pecat je broj 666,

pre drugog Hristovog dolaska ce doci Antihrist..covek kao smiren i tih..toboze dobrodusan..
rodice se od bludnice i to 9 kolena..
postace predsednik svetske vlade,
i VLADACE 42 meseca tj 3,5 godine..

Sv.Jovan Sangajski i Sanfranciski, je imao vidjenje 1962 da je rodjen..
kao sto je prorokovano od jevrejskog plemena danova..
cinice cudesa..mnoge ce prevariti kao mirotvorac i covekoljubac, cak i neke patrijarhe i vladike..

a onda ce zasesti u obnovljeni SOLOMONOV HRAM i reci za sebe JA SAM BOG..
T
tada ce ljudi shvatiti ko je..
strozavetni proroci su najavljujuci rodjenje Hristovo, rekli da ce Hristos uci u Drugi Hram Solomonov,
jer ce prvi biti razoren od Vavilonaca..
Jevreji ga obnovise..i tada dodje Hristos..i najavi rusenje..''od ovoga Hrama nece ostati ni kamen na kamenu''..
64 godine ga razorse Rimljani..i ostade od njega samo ''zid placa''..
ali Jevreji ne shvataju..oni i danas veruju u dolazak Mesije, iako njihovi proroci Jeremija i Isaija Rekose samo u drugi Hram..

Treci se obnavlja od 1999, i spremaju ga za vladara svetske vlade ANTIHRISTA..

Pre toga treba da se dogodi..vaskrs vere u Rusiji,(UPRAVO JE U TOKU ZADNJIH 15 GOD), ulepsavanje crkava u pravoslavlju..
Dolazak potomka Svetih Romanovih koji ce se zvati Mihailo..
Ujedinjenje Evropskih drzava u Antihristovu odskocnu dasku..
veliki rat, koji je opisan u otkrovenju..
''i ustase cetiri andjela sa Nila''
koji imase 200 miliona ljudi..
cetiri andjela sa nila: i njegovih pritoka,Turska, Iran,Irak,Egipat=200 miliona ljudi..

Vreme se ubrzava,
otpadija je sve veca..hramovi nasi sve lepsi a duse nam sve gore..
pokajanja nigde..
filosofija modernizma i liberalizma sa krilaticom ''puna gusa i sita gu..ca'' sve vise zavladava..
ludaci u rukama antihristovih preteca masona spremju obracun Muslimana u rukama vladara sveta sa tzv Hriscanima i uskoro pocinje svetski rat..

eksplozijom u Jerusalimu..

2005 trojici jeromonaha se u snu javio SV.Nikola i rekao da ce se 2007 dogoditi nest strasno..
rat koji ce trajati 150 dana ...pretpostavlja se da je to taj..

E pa Srbi..
ljubitelji tri boje komunizma= crne, crvene i zute,
samo nastavite sa besplodnim nacionalizmom, evrobudalastinama, opijenoscu laksim punjenjem debelog creva i levicari anarhsticko bezboznicke provinijencije, sto svet zamisljaju kao drustvo pravednih i anacionalnih amorfnih masa sa njima na celu, bez klasa, ali sa njima i njihovim naloznicama, cupanja brkova domcinima i prinudnog otkupa..paljenja Hramova i ubijanja svestenika..

samo napred u Evropu..u pakao!

Back