РАДИКАЛСКА БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ?

Duh Sekire:
Радикали могу доћи на власт, а ако се то догоди у наредних неколико година (ако не тада, онда неће никада) то ће значити пре свега једно: Амери, а и остала међународна бирократија нису више априори против њих. Иначе мислим да су се они већ реформисали.
Гледе процеса интеграција, јутрос слушао на ВВС како ће ЕУ сарађивати са Хамасом јер су они пристали на изборе, па су победили, још само (формално?) да признају Израел. Што тако не би могли и са радикалима? Имам један занимљив текст, ускоро ћу га овде пребацити.
Ne, ne, ne. Ne upadaj u tako ociglednu, naizgled naivnu ali vrlo opasnu zamku. Pa ako nas je nesto ta istorija naucila o ekstremnim desnicarima i fasistickim romanticarima onda je to sledece: kada god bi uspeli da se domognu vlasti i zakorace na prvu stepenicu uzasa koji sledi, to postignu uvek prethodno ubedivsi citavu javnost da su se ideoloski preispitali, politicki emancipovali i da su sada konacno jeli, zreli za kompromise koje zahteva savremena demokratija. Pa da li ste se i malo bavili Hitlerom i Musolinijem i njihovim dolaskom na vlast. Prvo se lagano osvaja parlament, zatim se prave koalicije sa nekim krajnje neenergicnim i maksimalno politicki iskompromitovanim premijerom (sto mi to zvuci poznato?), potom se taj isti premijer i ostale satelit stranke (G17, SPO..) lagano potiskuju, a svet se ubedjuje kako su desnicari (Toma, masni Vucic) diskontinuirali prethodnu politiku i krenuli ka integracijama...e posle apsolutnog preuzimanja vlasti, krece onaj tako privlacni oblik vladavine-totalitarizam. E ondah, braco moja- DRSTE SE DOBRO !

Angelico_Payne:
Радикали као будуђност Србије... можда , али не у оваквом саставу, превише су пасивни,

знам што ће ме многи осудити што овако пишем о радикалима ,... али евога:

Од када постоје, радикали су били једина нормална политичка странка код нас, али од кад постоје привукли су и све људе који су за Србију до костију, и кад су их привукли пасивизирали су их, и сваки пут кад су имали прилику да освоје власт сами су се поткопавали...

Мозда једног дана дознамо зашто..

Ми смо сада у фази да нам треба неко да нас поведе у битку... а не да умиремо у миру

Јесте неки ће рећи лепо је нама, јесте мозда је лепо теби, али нама осталима није, ја хвала Богу нисам сиромашан, али неки други људи јесу, и живе од 8000 динара плате, па ста , јел треба да постанемо као Кинези и Мексиканци.... ја сигурно нећу

Демократија је срање, кад ти то каже неко ко је рођен и живео у САД, онда знаш како стоје ствари...
U pravu si 100%. Mogao bi mnogo toga da kažem ali ne smem iz određenih razloga, mislim da će poneko i shvatiti. Ima nešto što se u javnosti pogrešno tumači, odnosno nije onako kako javnost misli. Čuće se.

На основу свега до сада изнетог о теми констатујем:
* велики анимозитет према радикалима (оправдан?)
* ненормалну острашћеност симпатизера прозападних странака, које су, по мишљењу неких за кратко време упропастили и распродали Србију
* страх од доласка радикала на власт, самостално ("сачувај нас Боже"!) или у коалицији са свома сем са ДС.
* неверица у европски прихватљиву трансформацију СРС (као, све су се друге странке упристојиле: Бодрум, крађа мандата, пљачке великих размера, шуровање са непријатељима српских интереса....)
* поређење са Хитлером и Мусолинијем (оправдано?)
* констатација да је Србија све пробала, али НЕ ИДЕ!, а политичари све богатији!
*дрвље и камење на Коштуницу што је почео да сече криминал (да ли то некога боли па вришти до неба, или осећа неку нову "САБЉУ", али близу свог врата?)
-ЗАКЉУЧАК: ТРЕБА ПРОМЕНИТИ ОВУ ВЛАДАЈУЋУ ГАРНИТУРУ, ПА И ПО ЦЕНУ ДОЛАСКА РАДИКАЛА НА ВЛАСТ. Демократуру смо већ осетили у свој својој СУРОВОСТИ!

paola:
На основу свега до сада изнетог о теми констатујем:
* велики анимозитет према радикалима (оправдан?)
* ненормалну острашћеност симпатизера прозападних странака, које су, по мишљењу неких за кратко време упропастили и распродали Србију
* страх од доласка радикала на власт, самостално ("сачувај нас Боже"!) или у коалицији са свома сем са ДС.
* неверица у европски прихватљиву трансформацију СРС (као, све су се друге странке упристојиле: Бодрум, крађа мандата, пљачке великих размера, шуровање са непријатељима српских интереса....)
* поређење са Хитлером и Мусолинијем (оправдано?)
* констатација да је Србија све пробала, али НЕ ИДЕ!, а политичари све богатији!
*дрвље и камење на Коштуницу што је почео да сече криминал (да ли то некога боли па вришти до неба, или осећа неку нову "САБЉУ", али близу свог врата?)
-ЗАКЉУЧАК: ТРЕБА ПРОМЕНИТИ ОВУ ВЛАДАЈУЋУ ГАРНИТУРУ, ПА И ПО ЦЕНУ ДОЛАСКА РАДИКАЛА НА ВЛАСТ. Демократуру смо већ осетили у свој својој СУРОВОСТИ!

Онај "закључак" је претпостављам ЊИХОВ. Тада бих се могао у потпуности сложити са анализом.
Прозападни форумаши - заблудела дечица.

Duh Sekire:
Прозападни форумаши - заблудела дечица.

hajde mi objasni zašto?
ovo nije nikakav prekor, niti se ja ljutim što me nazivaš zabludelim detetom (uopšte mi ne smeta takva uvreda od nekog poput tebe), nego te onako radoznalo pitam zašto?
očekujem normalan odgovor, ne onaj tipa ''oni su nas bombardovali, debeli ameri, itd.''

dakle zašto?

paola:
Молим вас да аргументовано и без вулгарних дисквалификација покушамо да одговоримо на следећа питања:

• Да ли је будућност Србије радикалска?
Блиска ? Дефинитивно !

• Зашто радикали имају толику популарност и дисциплиноване гласаче?
Има ту више фактора. Тешко их је све набројати. Најважнији можда то што се не види перспектива ни у једној другој опцији.

• Која је разлика између Пашићеве, Шешељеве и Николић-Вучићеве радикалне странке?
Између странке овог првог и ове тројце ? Огромна, несамерива. Скоро да нема додирних тачака. Једина је то што је уважено да и једна и друга важе за десничарске.

• Где је место СРС међу десничарима?
Редак преживели фосил идеја деснице са својим чврситм утемељењима на социјалистичкој држави. Али не социјалдемократској, него социјалистичкој !

• Да ли вам СРС личи на црвене радикале?
Кхм...хм

• Зашто ДС не признаје радикалима демократске атрибуте, када на свим ДЕМОКРАТСКИМ изборима побеђује?
Страначко надгорњавање. Празна сераторска реторика и једних и других, оно као - демократе (апатриди) - патри(ЈЈЈ, бре, болан)оте (тоталитаристи)

• Где је место СРС у политичкој подели? У центру, лево или десно од центра?
Заборави на ту поделу. Небитна је у целој причи, нема значаја !

• Да ли делите мишљење једног политичког аналитичара да су радикали у коалиционим владама увек били коректан и лијалан партнер, тј, да СРС никада није издавао коалиционе партнере, као што је Ђинђић оставио Вука на цедилу, Тадић Коштуницу, а Вук сада ради и против владе, која га је поставила и против националних интереса.
Игра случаја. Прецизна машинска анализа би вероватно потврдила исто и рекнула "тачно", а емотиван човек додао још један атрибут - "жалосно"

That's the way life goes !

Да би се овде стање изменило прво треба људима одузети телевизор, па кад мало изађу натраг у стварност, отрезниће се, а не овако сво гледају неке филмове типа суперјунаци,тајни агенти,...
а на вестима те убеђују да живиш боље него икад, па ****** исто као и кад је био Слоба, па нам сваки дан скакала производња и стандард 50% !!!, али тад барем нико није веровао, а данас сви ко овце.... куд иде овај свет... а кад видим ста неки људи овде пропагирају, помислим, Боже сутра кад би избио рат, ти би ми људи први забили нож у леђа ... :(

blok_63:
Osnovni uspeh Radikala su 6 razreda osnovne skole prosecnog biraca u Srbiji.

.

Bojim se da nisi u pravu. Imam jednu drugaricu na pravnom ( koja je do sada na svim ispitima dobijala samo desetke) koja mi je rekla da kada bi se uclanjivala u neku stranku to bi bila SRS. Kada sam je pitao zasto rekla mi je da je to jedina stranka u kojoj smes da kazes da si Srbin. To deluje kao uproscen odgovor ali vecina ljudi od onih sa osnovno do profesora na fakultetu ( na njenom vecina su za radikale ) razmislja tako. Da li je takvo razmisljanje opravdano - to ja pitam vas.

Назалост блок је на неки начин у праву, што су људи "образованији" то су похлепнији, те би продали и мајку за нови ужитак... неки од нас нису

и ја сам на праву у БГ па сам за радикале,не 100%, али само за њих и јесам, остали не желе добро ни мени ни овом народу што ту живи (не мислим само на Србе).

Република треба да фаворизира средњи и сељачки слој, јер градски олош, који нема шта да изгуби, ће лако продати и слободу за корицу хлеба...- Макијавели

Што код нас нико не прича о томе да се сељачки слој уништава, а средњи презадужује, а неки људи као што су Родић и Костић , купују земљишта по ниским ценама, које ће им дати шансу да држе монопол над храном...!!!???

Да би се овде стање изменило прво треба људима одузети телевизор...
Република треба да фаворизира средњи и сељачки слој, јер градски олош, који нема шта да изгуби, ће лако продати и слободу за корицу хлеба...- Макијавели

Интересује ме ко те је задојио толиким комуњарством ?!? Еее, људима одузети ТВ ? 'Ајд да кажеш, да смање, али одузети ! :shock:
А ово са Макијавелијем је више него сјајно, само претпостављам да то што је ренесансни мислилац рекао у 15. - 16. в. важи и данас. :roll:

Стварно не схватам људе који имају толики бунт према граду и толико идеализовање села.
Да погледамо поштено, на селу пола људи блеји к'о стока у ТВ кад нема друга посла, то јест кад немају шта да раде на пољу.
Уопште не могу да прихватим да су људи са села веће патриоте и да су не знам како поштенији, него је то по свецу и тропару, где живиш тако се и адатираш....
....некако сам морао да реагујем на овај пост, јер ме иритира толико уметнута предслика да су људи на селу нешто бољи, исправнији, моралнији и то поготово у последњих 20-так година. Е није бајо ! Највећи наркомани су ти млади људи који су ти остали на селу ! Тужно али тако је, показује статистика ! Села и мања места у Србији се распадају од дроге и млађи људи који су обезглављени и дезорјентисани не налазе себе никуд већ да остану у прчвајзу од неког малог места и да се предају дроги или алкохолу !

То је наша жалосна истина, отвори очи !

HOMO SAPIENS ustanovljen kao razuman covek, covek koji izvlaci pouke iz proslosti. Da li je moguce, pitam vas ja, da vi radikali neprestano uzdizete Srpski narod do nebeskih razmera i velicate to primitivno, ponovno budjenje nacije (koj je, budi receno, okoncano u svakoj evropskoj zemlji do kraja 19. veka), kada, sudeci upravo po vasem nebuloznom rezonovanju mi kao narod jos uvek nismo dostigli epitet HOMO SAPIENSA. Naime, da li po vama Srbi kao narod niti jednu ispravnu pouku ne mogu da izvuku iz ove istorije zdravorazumski, nego mora da ih trpa u anus ko stigne na kraju svake balade: Taj isti Pasic na koga se pozivate, umesto da je potpisao glupi ultimatum, punio je usi narodu mitskim pricama o Kosovskom boju i izdrzljivosti Srbina i na kraju ostavio zemlju bez saveznika sa tifusom u svakoj 4. osobi, ostavio 2 miliona mrtvih srpskih muskaraca i opstu propast.Za sta bre
U 2. SV. ratu ista stvar-Srbin ne ume da izvuce pouku. Umesto kao pametni Holandjani da pustis Nemce da projure preko tvoje teritorije na putu do Sredozemlja (U Holandiji je za vreme 2. Sv. rata poginulo svega 450 ljudi !!), ne ti bi sad da ratujes sa Nemcima, koji ti je opet budi receno dao najbolje uslove koje je iko dobio u celom ratu: samo pusti Nemca da predje preko teritorije da bi okupirao Grcku. Ne, Ne-Srbin kaze BOLJE RAT NEKO (NATO) PAKT, BOLJE ROB NEGO GROB. I, sta bude? Pametni Hrvati NDH, a Srbin u Jasenovac na tusiranje. I sta je nama Nemac ikad lose uradio, a Englez dobro, to samo ponosni Srbin zna, ej pa: Bolje rat nego (NATO) pakt!!
I sad ne daj boze da kao razuman covek-HOMO SAPIENS, koji uci na greskama iz istorije vidimo kako prolaze oni ciji lideri kako vi kazete smeju glasno da kazu da su Srbi -nego cemo da dovedemo Radikale da pokazemo bre mi Vatikanu za sve sto nas je trpao do sad. E pa braco moja srpska, kad dovedete radikale, nemojte se zacuditi kad osetite americkog marinca u vasem anusu-braco moja HOMO LUDENSI

Back