NOVI SAD – Tri meseca nakon što smo otkrili da Nada Mirčić, supruga visokog funkcionera Srpske radikalne stranke Milorada Mirčića, gradi turističko-rekreativni kompleks u Sremskim Karlovcima, u zoni Ešikovac, kao i da je za to dobila sve potrebne dozvole, na gradilištu je nikla staza od behatona!
Podsetimo, prema Generalnom urbanističkom projektu predviđeno je da taj kompleks, između ostalog, ima apartmane, veštačko jezero ili bazen, trim-stazu, terene za mini-golf, poseban objekat za smeštaj osoblja... Naša ekipa posetila je gradilište kako bismo se uverili dokle se stiglo. Na licu mesta zatekli smo radnike koji su postavljali behaton ploče. Pritom, u Sremskim Karlovcima šuška se da behaton navodno postavlja firma koja ga je postavljala i po centru Novog Sada, ali to nismo uspeli i da proverimo. Činjenica je, međutim, da je behaton postavljen na stazi dugoj oko 300 metara i to od početka s gornje strane ulaza u kompleks, pa sve uzduž preko celog placa i do glavnog puta. Pride, na imanju smo zatekli bager, a iskopana je i jama za koju pretpostavljamo da će biti temelj. Načelnica tamošnjeg Odeljenja za urbanizam Dušanka Janjušić nije znala da nam kaže da li je postavka behatona u skladu s projektom, ali je poručila da ako je Mirčić time odstupio od odobrenja za izgradnju, radovi će biti zaustavljeni. To nam je potvrdio i građevinski inspektor opštine Sremski Karlovci Đorđe Urošević.
Tek, Mirčić je od Odeljenja za urbanizam dobio potvrdu o početku radova 22. maja ove godine. U toj potvrdi stoji šta je primljeno od dokumentacije za izgradnju turističko-rekreativnog kompleksa (dva odvojena objekta – glavni – spratnost Po + P + Pk i pomoćni objekat – spratnosti P + Pk), u Sremskim Karlovcima na potezu Ešikovac na parceli broj 4972.
Bez odgovora
Budući da je zamenik lidera SRS-a Tomislav Nikolić kategorički tvrdio da je proverio i da Milorad Mirčić nema para da tako nešto zida, da je suviše pametan da bi tako nešto učinio i da je sve to neistina, u maju smo mu elektronskom poštom poslali obe reportaže i dokumentaciju koja dokazuje naše tvrdnje, zamolivši ga pritom za komentar. Još nismo dobili odgovor.
Podsetimo, osim što su nam opštinski funkcioneri potvrdili da Nada Mirčić gradi taj luksuzni kompleks, sada već bivši vlasnik tog placa Ivan Švarc ispričao nam je u maju kako su on i brat s njom trgovali.
– Komšija koji ima kuću u blizini tog placa ubeđivao me je jedno tri-četiri meseca da to prodam Mirčiću. I onda smo brat i ja pristali i prodali. Otišao sam do prostorija Srpske radikalne stranke na Bulevaru Mihajla Pupina, gde je bio pravnik SRS-a i Mirčićeva supruga Nada. Primio sam pare na ruke, 2.500 evra, otišli smo u sud i sve to završili – rekao nam je tada Švarc. Na Bulevaru Mihajla Pupina nalazi se sedište novosadskog i južnobačkog odbora SRS-a. Na čelu Okružnog odbora SRS-a je Milorad Mirčić.
Eto ko bi rekao da dugogodisnja sluzbenica u polupropaloj drzavnoj firmi ne moze da ustedi koji milion ojra i posle kaze da se u Srbiji lose zivi i da su plate male :-D