Radikali bili u prvu 1999te : Amerika nije smela da posalje kopnene trupe

ucka

Veoma poznat
Banovan
Poruka
12.812
Лако је правити се важан кад су уз вас били Милошевић, "демократе" и нато са Јелтсином, али геноцидној творевини хрватској се пише црно а ти и даље пиши небулозе јадниче.

..Teo,prvo mrdni mozgom pa onda razmisli o naslovu teme..podsjecas me na Sadam Huseina i njegovoj nebulozi...

admiral1

Iskusan
Poruka
5.200
Идиотски ти је одговор. Да си прочитао тему не бих лупетао, али си можда толико нелогичан да би ипак написао глупости.

Јасно је да су били пред повлачењем и логично да је лудост пристати на капитулацију.

Свака ти част кад називаш америчке геноцидне звери за "борце" а запенио си о муџосима, који су били финансирани од твојих американаца да кољу и силују Српско по БиХ.

И поред чињенице да су били пред повлачењем, нек измислимо да су хтели копнени напад. Ово што сад имамо у Србији и на окупираном Косову је неописиво горе од жртава које би Србија имала прса у прса са натом.

Дебилно је подржати силеџију и његово силовање а осуђивато борбу против силеџије па макар и жртвовао се у борби против силеџије, то једино крве не разумеју, али они нису људи па и не могу да схвате.

Covece koje resurse smo imali za borbu?koje saveznike?koji vam je vise,cim neko realno sagleda da nemamo mogucnosti vatate ga na rodoljublje.....po meni je mnogo vece rodoljublje spasiti 1000 000 zrtava,ovako bi izginuo narod a desilo bi se isto......znaci po tebi su i Nedic i Draza bili antisrbi???

Teodosije

Domaćin
Banovan
Poruka
4.932
Covece koje resurse smo imali za borbu?koje saveznike?koji vam je vise,cim neko realno sagleda da nemamo mogucnosti vatate ga na rodoljublje.....po meni je mnogo vece rodoljublje spasiti 1000 000 zrtava,ovako bi izginuo narod a desilo bi se isto......znaci po tebi su i Nedic i Draza bili antisrbi???
Поновићу па ће можда ти бити јасно ако ниси идиот. Јасно је постављач теме поставио чињенице да нато није хтео да направи инвазију са копненим снагама. Били су пред повлачење, СРС је био у праву.

Опет лупеташ. Хитлер је био против јевреја и комуниста, Српске родољубе није хтео дирати, то је јасно његовом огорченом реакцијом кад су комунисти уништили споразум који је био јако повољан за Србе.

Нато је био пред повлачењем то је чињеница. Да су ушли са копненим снагама било би правилно борити се против њих, зато што само идиотима није јасно да су неописиво гори непријатељи Срба од Хитлера. 1999 нису били спремни да нападну са копненим снагама, а без њих немогуће је победити. Били су пред повлачењем и чак да су напали са копненим снагама, показали су да је лакше живети у борби против безкичмених звери какви су они па макар и погинули у борби против њих, него бити њихов и њихове лакеје роб. Доћи ће њихов и њихове лакеје црни петак ускоро, и греота би било не узвратити њиховим лакејима истом мером.

admiral1

Iskusan
Poruka
5.200
Поновићу па ће можда ти бити јасно ако ниси идиот. Јасно је постављач теме поставио чињенице да нато није хтео да направи инвазију са копненим снагама. Били су пред повлачење, СРС је био у праву.

Опет лупеташ. Хитлер је био против јевреја и комуниста, Српске родољубе није хтео дирати, то је јасно његовом огорченом реакцијом кад су комунисти уништили споразум који је био јако повољан за Србе.

Нато је био пред повлачењем то је чињеница. Да су ушли са копненим снагама било би правилно борити се против њих, зато што само идиотима није јасно да су неописиво гори непријатељи Срба од Хитлера. 1999 нису били спремни да нападну са копненим снагама, а без њих немогуће је победити. Били су пред повлачењем и чак да су напали са копненим снагама, показали су да је лакше живети у борби против безкичмених звери какви су они па макар и погинули у борби против њих, него бити њихов и њихове лакеје роб. Доћи ће њихов и њихове лакеје црни петак ускоро, и греота би било не узвратити њиховим лакејима истом мером.

pre svega nismo u kafani da se hvatamo za gusu,to sto imas ulicniji recnik ne znaci da si upravu,i molio bih malo pristojnosti.....oni nas jesu pobedili,cilj ratovanja im je bilo Kosovo oni su uspeli,nas cilj je bio da branimo gde god nas napadnu napali su konkretno Kosovo (tj. UCK ali to je to) mi nismo uspeli da ga odbranimo-ni po cemu ih nismo pobedili....rezultat ratovanja je jednak nuli a bio bi jos negativniji da smo se igrali kopnenih igara.....niko ne kaze da se ne bi borili ali svakako da bi pruzali otpor u granicama mogucnosti razumes....da su posli kopneno tek tada bi bili 100% robovi....kao prvo nisu komunjare izazvale raskid trojnog pakta ciju 70godisnjicu obelezavamo ove godine,nego je to ucinila britanska obavestajna sluzba,a komunisti su tada imali pakt sa Hitlerom....druga stvar Hitlerov plan je bio da razbija jednog po jednog "rivala" pa bi tako dosao red i na nas,s tim da ne sporim da je Cvetkovic-Ribentrop ugovor jedan od najpovoljnijih u istoriji i da smo se 27.marta sa kojim crveni nemaju apsolutno nikakve veze,opredelili za samoubistvo....dakle,jedna je stvar to da bi nas Hitler napao,a druga stvar kad bi nas napao.....tako mi nastupas govoris kao poslanik SRS ok jasno je da treba pruziti otpor i dati zivot za otadzbinu ali za otadzbinu za neki smisao a ne dati ga iako si unapred svestan da nemas sanse......izvini odakle se to NATO povlacio 1999?

Lepi Bora

Buduća legenda
Poruka
38.423
@LepiBora suludo je porediti Srbiju i Avganistan,zna se da tamo ne ratuje avganistanska drzava,vec teroristi,i zna se da su verski fanatici i da putem verski islamskih krugova navlace najmodernije oruzje,islamski kanali i njihova mreza su rasireni svuda po kugli,a gde su srpski rasireni,kod njih oni koji imaju ulazu,kod nas zbrisu....i opet kazem,imali bi NATO-vci dosta zrtava po Srbiji,ali manje nego u islamu ali manje nego sto bismo mi imali,a koja je onda svrha....

1. Tamo ratuju borci za slobodu , freedom fightersi - za oslobodjenje svoje pod laznim izgovorom napadnute i okupirane drzave . Ima ih svega nesto vise od 30 000 , a oko 3000 su muslimani iz drugih drzava . Naoruzani su pesadijskim naoruzanjem i nemaju nikakvo savremeno oruzje - pobrkao si ih sa mudzahedinima iz 80 ih godina i vremena kada su Avganistanom vladali komunisti uz pomoc SSSR . Tada su mudzahedini brojali oko 250 000 ljudi i dobijali najmodernije oruzje od Amerike , NATO , Saudijske Arabije i Pakistana . Ovi borci za slobodu kao sto moze da se vidi na slici nemaju nista od toga , cak ni ,, Strele 2 M ,, .... Vecinom su naoruzani AK , RRB iz praistorije , i naoruzanjem koje otmu ANA i ISAF - avganistanskoj marionetskoj vojsci i policiji i snagama NATO i njegovih satelita . Cesto zauzmu puntove ili oteraju NATO iz baza i tom prilikom pokupe kvaliteno naoruzanje .

medevac091020101.jpg

medevac091020102.jpg

capt.d54e518bb5a44c7784875367e03f2d3b-d54e518bb5a44c7784875367e03f2d3b-0.jpg

taliban-hmvee.jpg

1291810749.jpg

1291810765.jpg

1291810745.jpg

1291810740.jpg

http://www.salem-news.com/articles/december082010/taliban-report-tk.php - ono sto ne mozete videti ni na CNN, ni na BBC , ni na ,,FOX , ni na ,,NBC ,, , ni na B92 , ni na RTS - mozete pogedati na klipovima koje postavlja Lepi Bora . ... One forumase koji ne podrzavaju zverske zlocine koji su NATO i Amerika napravila nad gradjanima Srbije , Republike Srpske i Republike Srpske Krajine ovim putem pozivam da mi daju reputaciju ...kao mali znak podrske koji ce mi puno znaciti u buducem radu .

Za razliku od ovih brdskih boraca za slobodu - lose naoruzanih i jos gore organizovanih ali zato srcanih antifasista - nasa vojska je bila organizovana I prakticno tehnicki neokrznuta posle tromesenog bombardovanja ( NATO stab nije ni mogao pretpostaviti da su nasi gubici tako mali - tek kada su se nase snage povukle sa Kosova shvatili su koliko je bila mudra odluka da kopneno ne napadaju ) .

Poslednja izmena:

admiral1

Iskusan
Poruka
5.200
1. Tamo ratuju borci za slobodu , freedom fightersi - za oslobodjenje svoje pod laznim izgovorom napadnute i okupirane drzave . Ima ih svega nesto vise od 30 000 , a oko 3000 su muslimani iz drugih drzava . Naoruzani su pesadijskim naoruzanjem i nemaju nikakvo savremeno oruzje - pobrkao si ih sa mudzahedinima iz 80 ih godina i vremena kada su Avganistanom vladali komunisti uz pomoc SSSR . Tada su mudzahedini brojali oko 250 000 ljudi i dobijali najmodernije oruzje od Amerike , NATO , Saudijske Arabije i Pakistana . Ovi borci za slobodu kao sto moze da se vidi na slici nemaju nista od toga , cak ni ,, Strele 2 M ,, .... Vecinom su naoruzani AK , RRB iz praistorije , i naoruzanjem koje otmu ANA i ISAF - avganistanskoj marionetskoj vojsci i policiji i snagama NATO i njegovih satelita . Cesto zauzmu puntove ili oteraju NATO iz baza i tom prilikom pokupe kvaliteno naoruzanje .

medevac091020101.jpg

medevac091020102.jpg

capt.d54e518bb5a44c7784875367e03f2d3b-d54e518bb5a44c7784875367e03f2d3b-0.jpg

taliban-hmvee.jpg

1291810749.jpg

1291810765.jpg

1291810745.jpg

1291810740.jpg

http://www.salem-news.com/articles/december082010/taliban-report-tk.php - ono sto ne mozete videti ni na CNN, ni na BBC , ni na ,,FOX , ni na ,,NBC ,, , ni na B92 , ni na RTS - mozete pogedati na klipovima koje postavlja Lepi Bora . ... One forumase koji ne podrzavaju zverske zlocine koji su NATO i Amerika napravila nad gradjanima Srbije , Republike Srpske i Republike Srpske Krajine ovim putem pozivam da mi daju reputaciju ...kao mali znak podrske koji ce mi puno znaciti u buducem radu .

Za razliku od ovih brdskih boraca za slobodu - lose naoruzanih i jos gore organizovanih ali zato srcanih antifasista - nasa vojska je bila organizovana I prakticno tehnicki neokrznuta posle tromesenog bombardovanja ( NATO stab nije ni mogao pretpostaviti da su nasi gubici tako mali - tek kada su se nase snage povukle sa Kosova shvatili su koliko je bila mudra odluka da kopneno ne napadaju ) .

Izgubili bi rat sigurno......bezvezno je postavljati pitanje da li su smeli da nas napadnu ili ne,vec da li im je tako nesto trebalo ili ne,a NIJE.....i opet ti kazem imali bi oni zrtava kod nas,ali to nije nista u poredjenju sa nasim zrtvama razumes,a kad jednom udju kopnen trupe tesko izlaze sa tvoje teritorije.....i sto nas vise poredis sa muslimana kojih je 15 puta vise i koji se regenerisu ko veverice,u roku od godinu dana oni nadoknade izgubljeno......to je jedno,a drugo da li zaista mislis da NATO radi punom snagom tuda?!i nemoj vise da se vatate za rodoljublje ko pijani plota,nije tema da li bi se neko odazvao kopnenoj borbi vec koji bi bio rezultat te borbe i da li bi ona imala svrhe

Poslednja izmena:

Lepi Bora

Buduća legenda
Poruka
38.423
Izgubili bi rat sigurno......bezvezno je postavljati pitanje da li su smeli da nas napadnu ili ne,vec da li im je tako nesto trebalo ili ne,a NIJE.....i opet ti kazem imali bi oni zrtava kod nas,ali to nije nista u poredjenju sa nasim zrtvama razumes,a kad jednom udju kopnen trupe tesko izlaze sa tvoje teritorije.....i sto nas vise poredis sa muslimana kojih je 15 puta vise i koji se regenerisu ko veverice,u roku od godinu dana oni nadoknade izgubljeno......to je jedno,a drugo da li zaista mislis da NATO radi punom snagom tuda?!i nemoj vise da se vatate za rodoljublje ko pijani plota,nije tema da li bi se neko odazvao kopnenoj borbi vec koji bi bio rezultat te borbe i da li bi ona imala svrhe

Admirale , ti ocito nisi bio u vojsci SRJ 99 godine . I to je ok , mozda si tada bio premlad - kad se udje u rat i obuce uniforma onda ti nekog prevelikog mrdanja nema , udjes u masinu i neki drugi rezoni zavladaju . Moguce da bih i ja danas drukcije pisao da nisam bio jedan od onih ( mnogih ) koji su juna 99 psovali rukovodstvo drzave zasto je potpisao to primirje kad nas NATO vojno nije ni okrznuo i kad smo morali da ispunimo naredbu potpuno suprotnu onom zbog cega smo se i odazvali pozivu - tj. da nasa vojska zbog nekog sporazuma ( kasnije se videlo prevaranskog ) napusti Kosovo , i da tamo moze da ostane samo 1000 nasih vojnika . S druge strane , kad ziv izvuces glavu iz bilo kakvog rata onda si srecan . Tako da je vecina nas bila u jednom ambivalentnom stanju - cas te savladaju jedne , cas druge emocije . Ja se tog perioda dobro secam - neki koji su ocito bili u istoj situaciji su potpuno drukcije doziveli to potpisivanje primirja ( ili su zaboravili reakciju vecine nasih vojnika - proslo je vec10 godina od tada ) . Ali to i nije vazno - vazno je da je taj sporazum bio i po tadasnjem a i sadasnjem mom misljenju prevarantski - Americi nikada nista nisam verovao . Odrastao sam sa takvim uverenjima .

Da ce nas Amerika pre ili kasnije bombardovati ja sam prognozirao (znao ) jos pre rata 91 godine - poznavao sam dobro ( iako tada jos klinac ) americku politiku i istoriju , imao sami priliku i privilegiju da se druzim sa upucenim , starijim i mudrim ljudima koji su poznavali pravo stanje stvari u svetu politike . I tada je Beograd bio pun mudrosera koji su se zgrazavali nad tim tvrdnjama da ce nas (njih ) Amerika na kraju balade izbombaciti i to na Hitlerovski nacin . Kakav li je tek bio njihov osecaj kad su i po njihovim glavama pocele padati bombe ,, nasih vekovnih saveznika ,, ? Argumenti tih frikova su bili tipa : ,, U dva rata smo bili saveznici Amerike , Engleske , Francuske ( volimo Francusku kao sto je ona volela nas ,xe,xe ) , Hrvati su bili saradnici Hitlera , objavili rat 41 rat Americi ( valjda su mislili da ce se u slucaju osamostaljenja Hrvatske taj rat nastaviti ) , tvrdili da ce Jevrejski lobi u Americi pomoci hriscanske Srbe u sukobu sa bosanskim i siptarskim muslimanima - i slicna argumentacija koja se , slozices se pokazala totalno imbecilnom . E, kad se sve desilo obrnuto od njihovih uverenja i procena poceli su da tvrde kako smo za sve mi krivi , a Amerika je prosto bila prisiljena da reaguje zbog toga sto je to jedna prepostena drzava i vise nije mogla da nam gleda kroz prste . PREKARDASILI SMO, BRE !!! TE SA GENOCIDIMA , TE SA PROTERIVANJIMA , MASOVNIM ZLODELIMA , SILOVANJIMA STOTINA HILJADA ZENA , NASI LEKARI SU PRESADJIVALI PSECE EMBRIONE ZAROBLJENICAMA , COVECE ! HTELI SMO DA SRUSIMO ATOMSKU CENTRALU U KRSKOM I POTRUJEMO EVROPU , NA STADIONU U PRISTINI SMO POBILI 30 000 SIPTARA , ... i td ... i td ... A KAD TAKO PISU ISTINOLJUBIVI , SLOBODNI I NEZAVISNI ZAPADNI MEDIJI - TO ONDA MORA BITI TACNO !!

Naravno nisu svi bili budale - nasa vojska je pazljivo iziucila ,,Zalivski rat ,, , pripremala se za eventualni slicni scenario . Jos 93 su poslati neki oficiri da prouce iskustva Iraka - i to nam je dosta pomoglo u izradjivanju planova odbrane . Secas se ,,ceste smrti ,, - u duzini od desetak kilometara unistena vozila iracke vojske koja se povlacila iz Kuvajta . Naravno da ne , ni ti ni niko od onih koji ovde pisu kao ti ( neobavesteno i na nivou ponavljanja medijske propagande nasih neprijatelja ) o tome pojma nemate . To je bio jedan od najvecih ratnih zlocina XX veka - protivno svim vojnim konvencijama i medjunarodnom ratnom pravu kolonu u povlacenju posle potpisivanja primirja ( dakle nebranjenu ) Amerikanci su bombardovali ubivsi hiljada irackih vojnika i unistivsi ogroman broj vojne tehnike . E, istu naredbu su imali i 99 , ali znali smo za jadac - Rusi su sa svojiom kolonom vozila usli na Kosovo , pa su imali preca posla . Samo mali detalj ...

Nikad mi nece biti jasno zasto je nekim ljudima kako tesko da priznaju cinjenicu da nam je Amerika neprijatelj - *** ko da ih ostavlja voljena devojka ...

Zasto ne mogu sam sebi da dam reputaciju ?????????????????

Poslednja izmena:

a bre Milun

Buduća legenda
Poruka
27.346
Ma ok postujem ja sve to,ali mi jednostavno nismo imali cime da ih koljemo.....ne kazem,imali bi oni dosta zrtava u Srbiji svakako,ali sta vredi kada bi i mi imali i to podosta vise,uglavnom civila....zasto svima vama nisu bitne potencijalne zrtve,ne mogu da verujem da ste spremni da zrtvujete ceo narod da biste pobili njihove vojnike....sta vam to znaci.......

...

a ko kaze da i njihov narod ne bi bio zrtvovan? jel ti znas kolko ima srba u americi...........i nisu svi pod fbi-kontrolu. amerika bi proklinjala onaj dan kada je njihov vojnik stupio na srpsko tlo.............znas mi srbi kad krenemo, mi ne pucamo da pobedimo tamo neku drzavicu .......................mi pokrecemo ceo svet.....................jer znamo gde treba da ubodemo.
ameriku je spasio milosevic.

rendianka

Poznat
Poruka
8.536
Mislim da potpuno razumem razmisljanja admirala1 ali je cinjenica da su nasi vojnici sa juga Srbije plakali kada su dobili naredbu da se povuku, postoje za to svedoci. Sigurno je da su Amerikanci sto puta opremljeniji i obuceni za ratovanje ali sta to znaci. Moralno pravo coveka je da se brani koliko moze a imali smo prednost sto smo na svom terenu. Nije to Irak pustinja i sve ravno pregledno ovde su sume i planine sto okupatoru otezava stvar. Neznam kako admiral gleda na to ali da me na ulici napadne pet mangupa i pocnu da tuku ja bi se branio dokle god mogu ,i pored toga sto sam slabiji od njih. Sta hocu da kazem ,ne znaci da treba odustati od odbrane cim ustanovis da nema sanse za uspeh, treba ici do kraja pa sta bude. Imali bi mi mnogo zrtava pogotovu civila jer su oni najranjivija kategorija u svakom ratu
ali mora se braniti zemlja po svaku cenu jer su posledice ocigledne sto danas vidimo iste.

admiral1

Iskusan
Poruka
5.200
Mislim da potpuno razumem razmisljanja admirala1 ali je cinjenica da su nasi vojnici sa juga Srbije plakali kada su dobili naredbu da se povuku, postoje za to svedoci. Sigurno je da su Amerikanci sto puta opremljeniji i obuceni za ratovanje ali sta to znaci. Moralno pravo coveka je da se brani koliko moze a imali smo prednost sto smo na svom terenu. Nije to Irak pustinja i sve ravno pregledno ovde su sume i planine sto okupatoru otezava stvar. Neznam kako admiral gleda na to ali da me na ulici napadne pet mangupa i pocnu da tuku ja bi se branio dokle god mogu ,i pored toga sto sam slabiji od njih. Sta hocu da kazem ,ne znaci da treba odustati od odbrane cim ustanovis da nema sanse za uspeh, treba ici do kraja pa sta bude. Imali bi mi mnogo zrtava pogotovu civila jer su oni najranjivija kategorija u svakom ratu
ali mora se braniti zemlja po svaku cenu jer su posledice ocigledne sto danas vidimo iste.

NIKAD NISAM NI DOVODIO U PITANJE DA SE TREBA BORITI ZA SVOJU ZEMLJU UOSTALOM DA TAKO NE MISLIM TREBAO BI DA PLJUJEM PO ZIVOJINU MISICU I NASIM VOJVODAMA I KRALJU-KOJE JAKO CENIM....MEDJUTIM,KAO STO NIJE BILO SMISLA DAVATI UZALUDNO ZIVOTE U WW2 KADA UMESTO DA SE CEO NAROD PRIKLONI TAKTICI CEKANJA ON JE GINUO BEZ IKAKVE POTREBE,NISTA GORE NE BI PROSLI DA SMO SACEKALI SAVEZNIKE,NI FRANCUZI NISU KO BLESAVI JURISALI NA SVABU Pa SU ISPALI POBEDNICI.....Kosovo je izgubljena stvar jos u vreme druga crvenog tako da se tu moglo jako jako malo....nismo imali saveznika u svetu i to je nas veliki problem.....ok ameri bi imali zrtava ali bi ih imali i mi,i na kraju bi opet pobedili ne bi uspeli da odbranimo Kosovo......treba se boriti,ali ne treba izgubiti 7 miliona stanovnika a imas 8,5 koji je cilj onda,kome ostaje ta "odbranjena" zemlja koju opet neces uspeti da odbranis.....

admiral1

Iskusan
Poruka
5.200
Admirale , ti ocito nisi bio u vojsci SRJ 99 godine . I to je ok , mozda si tada bio premlad - kad se udje u rat i obuce uniforma onda ti nekog prevelikog mrdanja nema , udjes u masinu i neki drugi rezoni zavladaju . Moguce da bih i ja danas drukcije pisao da nisam bio jedan od onih ( mnogih ) koji su juna 99 psovali rukovodstvo drzave zasto je potpisao to primirje kad nas NATO vojno nije ni okrznuo i kad smo morali da ispunimo naredbu potpuno suprotnu onom zbog cega smo se i odazvali pozivu - tj. da nasa vojska zbog nekog sporazuma ( kasnije se videlo prevaranskog ) napusti Kosovo , i da tamo moze da ostane samo 1000 nasih vojnika . S druge strane , kad ziv izvuces glavu iz bilo kakvog rata onda si srecan . Tako da je vecina nas bila u jednom ambivalentnom stanju - cas te savladaju jedne , cas druge emocije . Ja se tog perioda dobro secam - neki koji su ocito bili u istoj situaciji su potpuno drukcije doziveli to potpisivanje primirja ( ili su zaboravili reakciju vecine nasih vojnika - proslo je vec10 godina od tada ) . Ali to i nije vazno - vazno je da je taj sporazum bio i po tadasnjem a i sadasnjem mom misljenju prevarantski - Americi nikada nista nisam verovao . Odrastao sam sa takvim uverenjima .

Da ce nas Amerika pre ili kasnije bombardovati ja sam prognozirao (znao ) jos pre rata 91 godine - poznavao sam dobro ( iako tada jos klinac ) americku politiku i istoriju , imao sami priliku i privilegiju da se druzim sa upucenim , starijim i mudrim ljudima koji su poznavali pravo stanje stvari u svetu politike . I tada je Beograd bio pun mudrosera koji su se zgrazavali nad tim tvrdnjama da ce nas (njih ) Amerika na kraju balade izbombaciti i to na Hitlerovski nacin . Kakav li je tek bio njihov osecaj kad su i po njihovim glavama pocele padati bombe ,, nasih vekovnih saveznika ,, ? Argumenti tih frikova su bili tipa : ,, U dva rata smo bili saveznici Amerike , Engleske , Francuske ( volimo Francusku kao sto je ona volela nas ,xe,xe ) , Hrvati su bili saradnici Hitlera , objavili rat 41 rat Americi ( valjda su mislili da ce se u slucaju osamostaljenja Hrvatske taj rat nastaviti ) , tvrdili da ce Jevrejski lobi u Americi pomoci hriscanske Srbe u sukobu sa bosanskim i siptarskim muslimanima - i slicna argumentacija koja se , slozices se pokazala totalno imbecilnom . E, kad se sve desilo obrnuto od njihovih uverenja i procena poceli su da tvrde kako smo za sve mi krivi , a Amerika je prosto bila prisiljena da reaguje zbog toga sto je to jedna prepostena drzava i vise nije mogla da nam gleda kroz prste . PREKARDASILI SMO, BRE !!! TE SA GENOCIDIMA , TE SA PROTERIVANJIMA , MASOVNIM ZLODELIMA , SILOVANJIMA STOTINA HILJADA ZENA , NASI LEKARI SU PRESADJIVALI PSECE EMBRIONE ZAROBLJENICAMA , COVECE ! HTELI SMO DA SRUSIMO ATOMSKU CENTRALU U KRSKOM I POTRUJEMO EVROPU , NA STADIONU U PRISTINI SMO POBILI 30 000 SIPTARA , ... i td ... i td ... A KAD TAKO PISU ISTINOLJUBIVI , SLOBODNI I NEZAVISNI ZAPADNI MEDIJI - TO ONDA MORA BITI TACNO !!

Naravno nisu svi bili budale - nasa vojska je pazljivo iziucila ,,Zalivski rat ,, , pripremala se za eventualni slicni scenario . Jos 93 su poslati neki oficiri da prouce iskustva Iraka - i to nam je dosta pomoglo u izradjivanju planova odbrane . Secas se ,,ceste smrti ,, - u duzini od desetak kilometara unistena vozila iracke vojske koja se povlacila iz Kuvajta . Naravno da ne , ni ti ni niko od onih koji ovde pisu kao ti ( neobavesteno i na nivou ponavljanja medijske propagande nasih neprijatelja ) o tome pojma nemate . To je bio jedan od najvecih ratnih zlocina XX veka - protivno svim vojnim konvencijama i medjunarodnom ratnom pravu kolonu u povlacenju posle potpisivanja primirja ( dakle nebranjenu ) Amerikanci su bombardovali ubivsi hiljada irackih vojnika i unistivsi ogroman broj vojne tehnike . E, istu naredbu su imali i 99 , ali znali smo za jadac - Rusi su sa svojiom kolonom vozila usli na Kosovo , pa su imali preca posla . Samo mali detalj ...

Nikad mi nece biti jasno zasto je nekim ljudima kako tesko da priznaju cinjenicu da nam je Amerika neprijatelj - *** ko da ih ostavlja voljena devojka ...

ebes ga ne moz se prijatelju bez saveznika,izgubili bi mnogo vise nego sto bi dobili,oni su zacrtali svoj cilj a to je otimanje kosova i ostvarili bi ga ovako ili onako,nismo imali nigde podrsku u svetu,bukvalno je ceo svet bio protiv nas na ovaj ili onaj nacin

mar_comm

Elita
Poruka
24.456

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Lepi Bora.

Microwave

Buduća legenda
Poruka
28.623

Ni meni ne daju da ti dam reputaciju...neka zavera žutaća z;)

Poruka
3.617
Bler nagovarao Klintona na kopnenu invaziju SRJ; Klinton nije hteo žrtve!

Iz dnevnika Alistera Kembela, pres sekretar bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, "arhitekte rata" koji je rekao da ne žali zbog bombardovanja SR Jugoslavije: Kako je Toni Bler, u panici, pokušavao da ubedi Klintona da pošalje kopnene trupe na SRJ. NATO i glavna komanda su u potpunom haosu

125129_bler-i-klinton_f.jpg

Bler se plašio neuspeha: Bil Klinton i Toni Bler

21. april 1999, put u Belu kuću i razgovor sa Bilom Klintonom o kopnenoj intervenciji

Na letu za Vašington, Toni (Bler) je rekao da ako ne pobedimo Srbe, pašće zavesa na vladu. I to ne samo na našu. Razmatrao je argumente koje će upotrebiti pred Bilom (Klinton): ako političari kažu da ne smemo da dozvolimo da izgubimo, i ako generali kažu da ne možemo da pobedimo bez trupa, onda moramo da krenemo. Invazija. Jasno kao dan.

Toni me pitao da li mislim da je Klark (glavnokomandujući snaga NATO) za ovu opciju. Rekao sam da je on "gazda", i da moramo da ga ubedimo. Bler se brinuo da će, ako nastavi da insistira na invaziji, dovesti u pitanje svoj odnos sa Klintonom.

Džo Lokhart (sekretar za štampu Bele kuće) je zvao, i imao je dve stvari da nam kaže:

1. Italijanski general je pogrešio što je rekao da će Srbi izvesti nešto tokom Samita NATO;

2. Američke novine bile su pune tekstova o tome da će Toni pritiskati njihovog predsednika oko invazije.

Vozili su nas direktno u Belu kuću. Toni i (britanski) general Čarls Gatri sedeli su nazad u sedištu, Džonatan Pauel (Blerov sekretar i jedan od najbližih saradnika) i ja napred. Džon mi je rekao da su Amerikanci veoma hladni kad god se pomene invazija. Tada sam shvatio da će sastanak biti baš težak.

66237_bler2_if.jpg

Toni Bler i Hašim Tači

Stigao je Bil K. Pružio je ruku svima i onda nas liftom poveo u jednu veću sobu.

Medlin Olbrajt, Sendi Berger (savetnik za nacionalnu bezbednost) i njegov zamenik Džim Stajnberg su već bili tamo. Raspoloženje je kod njih bilo napeto, videlo se. Samo je Klinton delovao drugačije, opuštenije.

Čekanje nije dugo trajalo. Krenulo se od dnevnog reda za samit NATO, a potom u detalje o Kosovu. Toni je bio nemilosrdan:

1. NATO i glavna komanda su u potpunom haosu.

2. Vazdušna kampanja je OK, ali ništa više od toga.

3. Čitava vojska, izgleda, tvrdi da iz vazduha nećemo moći da pobedimo.

Rekao je da zna koliko je to teško, ne samo jer smo javnost ubedili da ćemo moći da završimo bez upotrebe trupa: "Krećem od pretpostavke da ne možemo sebi da dozvolimo da izgubimo. To znači da moramo da uradimo sve što možemo, i da upotrebimo sve što imamo".

Dodao je: "Milošević se neće predati osim ako misli da postoji realni izgledi za invaziju". Brinuo je: ako budemo čekali i čekali i čekali, stići će zima i uslovi za rat će biti nemogući. Kazao je: Klark obavlja herojski posao, ali mu treba pomoć.

Potopili su ga.

Nisu bili raspoloženi za kopnene trupe, čak ni za to da kažu da postoje planovi. Trebalo bi im od 150.000 do 200.000 vojnika, većina bi bila iz SAD. Toni je ponovio da moramo da pobedimo, i da moramo da slušamo vojsku. Bil je bio miran. Žvakao je kubansku cigaru, pio dijetalnu "koka-kolu" i mrmljao nešto oko Francuza. Sve vreme, oči njegovih savetnika bile su uprte u njega. On mi je izgledao mnogo opušteniji.

Džonatan je rekao da su Francuzi u mnogo boljoj situaciji. Ako mi sjebemo stvari, naša greška. Ako pobedimo, oni su deo velike pobede. Klinton je podvukao da mi uništavamo Miloševića mnogo više nego što smo i mislili da ćemo moći. Taj stav bazirao je na jugoslovenskim zvaničnim izjavama. Pitanje je sada da li ćemo moći toliko da ga povredimo da će potražiti diplomatski izlaz.

Bil je pričao o tome kako je Milošević optužen za ratne zločine, ali je u isto vreme razmišljao o tome da se s njim nagodimo. Rekao je da moramo da bombardujemo tako da napravimo pakao. Da budemo kreativniji u diplomatiji. Možda da naoružamo Albance. Da sredimo kako to sve medijski izgleda.

Onda je Bili otišao da uzme neko piće, jer je postalo očigledno da će ova stvar baš da traje. Toni je tada kazao da je najgori scenario da izgubimo, pa da generali izađu i kažu kako im nije dozvoljeno da urade sve što je bilo potrebno za pobedu.

Berger nam je pripretio da ne treba ni da se šapuće o invaziji, ali Toni je tvrdio da moramo da stvorimo više neizvesnosti - posebno u Miloševićevoj glavi - oko toga da li ćemo koristiti vojsku. Bil nije toliko negativan kao Sendi: "Bilo bi neodgovorno ne napraviti bar neke planove, ali na takav način da to ne izazove rascep u Alijansi".

Onda je izgovorio kako će ga republikanci verovatno podržati u planovima za kopnenu invaziju, "jer bi ga to uništilo". "Možda ne misle da je to kao Vijetnam, ili kao Hitler i Tito, ali pretpostavljaju da ćemo tamo biti duže vreme, i sa mnogo žrtava", istakao je američki predsednik.

Bil i Toni imali su kratak sastanak, tokom kojeg sam im rekao u kakvom su rasulu NATO i Vrhovna komanda. Na kraju toga je Berger rekao: "Sada ću skočiti kroz prozor."

U kolima je Toni bio veoma mračan. Osećao je da smo jako udaljeni jedni od drugih, i da postoji mogućnost od svađe između SAD i Britanije. Kako bi se to svidelo Širaku! Rekao je meni i Džonatanu: "Obično nisam sklon panici, ali sada paničim. Ovo bi nas dokrajčilo. Ako izgubimo, ili ako se makar završi traljavo, u velikom smo problemu".

Bili smo u Beloj kući puna dva i po sata. "Mislim da nisam obavio zadatak večeras", procedio je.

Meni se činilo da je Bil bio mnogo raspoloženiji za razgovore od Sendija, ali je bila i istina da smo veoma udaljeni, i da će biti teško preživeti samit bez nekoliko procepa.

http://www.vesti-online.com/Vesti/S...-kopnenu-invaziju-SRJ-Klinton-nije-hteo-zrtve