RAD OSLOBADJA

Da li rad oslobadja um od losih misli

  • DA

  • MOZDA

  • NE

  • Neumem da mislim

  • NIKAD nista ne radim


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Molim te ovo mi objasni , ne radin , znaci ne radim , nikad nista , da bi dala slobodu svojim mislima , ajd razlozi , pojsni metodologiju.
razlozi? jednostavno jakolaki - nerazmisljanje vodi slepilu... kao kada nesto sto ima upotrebnu vrednost iz nekog razloga (samo tebi znanog) ostavis po strani, sklonis da ti ne smeta u cinjenju nepromisljenosti, izmestis nekud jer vidis da ne radi tebi u prilog, sakrijes od sebe jer ne umes da ga koristis a kada to cinis onda nastaju greske u sistemu...i najednom shvatis kako je nuzno izvuci ga iz zakljucane fioke, obrisati natalozenu prasinu i poceti samostalno (ili uz vec vekovno napisana uputstva) da to koristis. onda vidis da to nije ni tako tesko, ni tako zamorno iako ume da biva. upotrebnu vrednost treba odrzavati podmazivanjem, dodavati mu nove delove ili programe, drzati u radnom modu stalno. to je taj rad...a ta sloboda...vodi, vodi mnogo daleko. zato je zatocenistvo misli put ka smrtnoj kazni od sopstvene ruke....elektricna stolica za sopstveni um, gde sam sebi pritisnes dugme...za nes-vec-snost.
 
Otkud znas da misli u glavi poticu samo od samog sebe , tebe , .? Vrzma se tu svasta ,kroz raznorazne zelje , kreativne misli , razmisljanja , obaveze , ucenje i delanje , a tu su da remete i opsesivne gluposti to jest pomisli , i sve je jos dobro dok nema umisljaja .Na nametnute pomisli covek se nkako i izbori ako zna da to nije od samoga njega , a da se otarasis toga moras , sto bi covek rekao da rodis mechku.Mozak je cudo , neko svira original a samo jednom cuje neku kompoziciju , neko to stice upornim vezbanjem , a neko o tome razmislja i zeli ali nikad ne moze nauciti da svira .
 
Otkud znas da misli u glavi poticu samo od samog sebe , tebe , .? Vrzma se tu svasta ,kroz raznorazne zelje , kreativne misli , razmisljanja , obaveze , ucenje i delanje , a tu su da remete i opsesivne gluposti to jest pomisli , i sve je jos dobro dok nema umisljaja .Na nametnute pomisli covek se nkako i izbori ako zna da to nije od samoga njega , a da se otarasis toga moras , sto bi covek rekao da rodis mechku.Mozak je cudo , neko svira original a samo jednom cuje neku kompoziciju , neko to stice upornim vezbanjem , a neko o tome razmislja i zeli ali nikad ne moze nauciti da svira .

osim ako ne postoji neki vazdusni prenos misli, neki tajni misaoni rat ili eksperiment, pretpostavljam da su sve moje misli upravo moje i neodvojivo moje. i moje zelje, i kreativnost ukoliko je imam, i moje nametnute ili dobrovoljne obaveze, i ucenje kao proces osposobljavanja, menjanja, napredovanja, i sva moja dela su samo moji i niko ih ne moze preobratiti ili preusmeriti osim ako to ne dopustim sama. ne razumem u potpunosti ovu napomenu o sviranju, ali ostvarenje nije u zelji i razmisljanju nego u pokusaju, bez obzira na potpunu uspesnost ucinjenog truda. a rad je neminovnost, naprezanje tela je nuznost, sto naravno ne znaci da ce pritisak misli njegovim obavljanjem biti manji. sto je posao prostiji to je prostor za kretanje misli veci, mogu kud hoce i sta hoce. sto je zahtevniji u pogledu angazovanja misli proisteklih iz vestina i znanja (misaoni rad) to ce polje za filozofiranje, mastanje, premeravanje biti suzeno. dakle...rad nije uslov za ponistenje destrukcije (da li se mislilo na auto pri tom...destrukciju?), samo je dobrodosao odmor za popustanje nezeljenog pritiska iznutra. destruktivnost radi...i van rada.
 
Sto se tice nekog vazdusnog prenosa misli , nesto ipak postoji ,npr. neka nervozna osoba moze da vam napravi nelagodnost iako niste u direktnom kontaktu .naravno da se misli prenose , i u nasem i u drugom svetu , nekad putuju , nekad stoje godinama ili decenijama na tom mestu gde su se proizvele .Cak su i kod nas u SR na ETFu pocel da ispituju dielektricne osobine mozdanih talasa pri prelasku iz mozdanog tkiva u druge sredine .Ali to ce biti tema buducnost .Nama ostaje da se borimo sa realnoscu , ili sto sam ranije rekao gladan o hrani , bolestan o zdravlju , nezaposlen o poslu ,krstaricar o temama, a besan o besu .Nezavisan ili talentovan za nesto moze sebi da dopusti uzivanje u sopstvenim kreacijama.
 
Evo ja cu sad da ti posaljem jednu misao a ti je desifruj. 5-minutno odasiljanje jedne recenice. Ako pogodis, onda znaci da stvar radi. Moze? Ne znam samo kako da proveris istinitost recenice (valjda moram da ti kazem, ali najpre moram da cujem sta si ti cuo)...a ti ako kazes da nisi nista "cuo" onda znaci da ti je prijemnik los. Pojacaj dugme, misija emisije misli krece za 30 sec.
 
A Hiber , mi smo to kao imali nekad ranje neku licnu konekciju :eek: pa sad treba da se REKONEKTUJEMO ?Lakse je :telefon:, ali neupotrebljavam tu spravu , tzv SOKOCALO po Tarabicima , .Trenutno sam preopterecen mislima kako da suzbijem invaziju mrava koj remete moje jagode .A sto se tica zena koje gaje macke , definitivno im nesto u zivotu nedostaje , s tim sto macke volim kad u krilu predu.
 
"Sto se tice nekog vazdusnog prenosa misli , nesto ipak postoji ,npr. neka nervozna osoba moze da vam napravi nelagodnost iako niste u direktnom kontaktu .naravno da se misli prenose , i u nasem i u drugom svetu , nekad putuju , nekad stoje godinama ili decenijama na tom mestu gde su se proizvele" ....
ovo si ti rekao, a ja sam rekla da ako ukljucis prijemnik mozes dobiti misao koju sam odaslala, ali ti si spavao, dremao, citao te novine ili sta vec, a mozda ce ti i naknadno stici ako doticni prijemnik oslobodis tereta mrava. kakve macke, koje zene? stvarno ti ne radi sistem detekcije...gledala sam tvoj avatar kitiket-u...hajde malo na yogu i meditaciju da ojacas svaki vid svog bica.
 
Prijemnik je ukljucen , ti si u savremenom digitalnom talasnom obliku , moj radio je lampas , hvata samo lf , am , nekad i radio luksemburg .Da bih te cuo moras mi poslati signal jos od vremena kad su na radiju bile skale i violinski kljucevi sa zutom lampicom u pozadini , a ne brojevi i cifre.< Sto se tice yoge , osim za sopstveno zdravlje , ne videh tu neku visu instancu , i samo mi treba da se ponovo probudi kundalini pa sta da onda radim.
 
Тачно је да ослобађа ум од тешких мисли, али само понекад.Узећу свој пример.
Радим годину дана у породичној фирми (нередовно, јер сам проклето лењ :)), у питању је столарија, и ја бих од тога могао једног дана јако фино да живим, како ствари стоје, и хоћу, али...
То се пркоси са свим мојим принципима и идеалима, јер уништавам ДРВО, које је симбол живота и све што уз то иде.Када улазим у фабрику, гледам те даске, летве, дрвене плоче и знам да гледам кости једног бића, када уплетем морал дешава се олуја гриже савести, зато и почињем да тешим себе да морал у природи не постоји, да је људска измишљотина, лажем себе, знам...;)

Моје искуство је овакво, фабрички рад, рутински, роботски, једноставно неиспуњава, што је најгоре, док радим на машини тек ме тад мисли море, јер обављам све рефлексно и имам времена за размишљање на претек, па ми буде још горе.Човек воли да се осећа битним, а као радник, тешко да може, тако да физички рад замара у сваком смислу и тада не напредујеш као људско биће, јер нема нових сазнања, чак и назадујеш док умни или из идеала задовољава...
 

Back
Top