Rad na pijačnim tezgama.Koliko to danas može biti unosan posao?

knez1

Početnik
Poruka
33
Dali je moguce da se preprodajom robe na pijacnim tezgama može više i bolje zaraditi nego u prodavnici?Upoznao sam coveka koji je ovakvim radom zaradio za 10 godina 3 stana i svaki ga je kostao u proseku 30000 evra,meni tu nesto nestima jer koliko mogu da primetim na lokalnoj pijaci gde ja zivim slaba je frekvencija naroda osim kada je glavni pijacni dan.Sta vi mislite o ovome i dali postoje slicne price?
 
Naravno da od toga moze da se zivi. Za slucajeve da je neko kupio 3 stana od toga nisam cuo, ali znam da po ovoj skupoci, tim radom mozes izdrzavati cetvoroclanu porodicu. E sad, ako bi ti to bio dodatni posao (malo je to tesko uklopiti, jer se na pijaci radi prepodne, jedino da radis negde samo popodne, pa da si onda ceo dan u poslu), i kada od toga ne bi hranio 4 coveka, onda ti izracunaj, ni ti stanovi nisu nerealni.

Uglavnom, preprodaja ide dupla zarada koliko sam se ja raspitao, mozda malo manje. Tu idu troskovi prevoza, i troskovi rada, ali to ne racunam, jer moras sam da radis, a ne da placas radnika.

Treba razmisliti da li prodavati samo jedan,najvise 2,3 artikla, ili prodavati po 10 razlicitih tokom cele godine. Ovo drugo je na prvi pogled unosnije, ali, po mom misljenju, time ces tesko pridobiti stalne musterije, jer je onda ocigledno da si preprodavac, a ljudi uglavnom vole da kupuju od onoga za koga znaju da je sam proizveo, da nije prskano itd.

Sto se tice racunice, ja sam vec negde napisao da je moja tetka prodavala paradajz, i da je bez problema prodala 100 kila na dan. Prosek je 60 dinara, pa ti vidi. 6 000 dnevno. Samo, ona je imala svoj paradajz, dakle u tvojoj varijanti podeli ovo na pola. 3 hiljade dnevno nije lose za samo jedno povrce.
 

Back
Top