RACUNARSKI FAKULTET

Koliko ja znam jeste priznat i ima dosta profesora i asistenata sa PMF-a sto mu daje izvesnu ozbiljnost. Moje je misljenje da ce se ipak precutno ceniti vise zavrsen drzavni fakultet (bar u prvih 20 godina), a ako niste znali na PMF-u je otvoren novi smer racunarstva koji ima prilicno manje matematike, vise strucnih predmeta, a i po Bolonjskoj je pa je i zbog toga verovatno laksi, ali i nimalo lak. Detalji tog smera, koga preporucujem su na http://www.matf.bg.ac.yu/planovi/informatika.html
 
Obaveštavamo sadašnje i buduće studente da je Računarski fakultet dobio akreditaciju za oba programa osnovnih akademskih studija (Računarske nauke i Računarske mreže i komunikacije), dok je akreditacija za program osnovnih strukovnih studija (Informacione tehnologije) u toku i očekujemo da uskoro bude završena.

www.raf.edu.rs
 
Cesto je bilo polemike da li je i koliko diploma RAF-a priznata u svetu, a ove godine je potvrdjeno i da jeste. Koleginici je odobren transfer na MIT (Massachusetts Institute of Technology) SAD, sve ispite koje je polozila na RAF-u su na MIT-u priznati, toliko :)
 
не сналазим се на овом сајту рафа, нигде не пише колико ученика примају на буџет? јел о државни или приватни факултет? исто тако не могу да нађем колико ученика на буџет прима пмф, ако вам није проблем д ами неко пошаље линк....
 
na rafu besplatno skolovanje dobijaju ucenici koji su osvojili neka bitna mesta na takmicenjima iz matematike i programiranja, republickim i saveznim, naravno. prima se 10-ak godisnje (iz generacije), ali ne znam tacno sta se kako racuna, toga ima na sajtu. Pored toga, moze da se posalje neki oblik molbe za skolarinu ako za to ima osnova (neka druga takmicenja ili rezultati) a kriterijumi koje fakultet odredjuje nisu ispunjeni.

u principu, fakultet poziva svake godine odredjen broj dece da studiraju dzabe, ali verovatno moze i da se iscima malo pa da se dobije skolarina i za druge.


pored toga, za obicne studente, postoje popusti - za najboljeg u generaciji, za godinu ociscenu u junu, i sl.koliko je dobar - zavisi od deteta. ako hoce da uci - naucice dosta. ako nece - provuci ce se verovatno nekako, ali cemu svrha...


eto, od studenta toliko
 
Školarina za osnovne akademske, master i doktorske studije

Cena akademskih studija (osnovnih, master i doktorskih) je 2700€ u dinarskoj protivrednosti za jednu godinu studija. Ona uključuje predavanja, vežbe i prateću literaturu, koja može da bude u štampanom ili elektronskom formatu.


Sve veće banke daju kredite. Neke daju namenske kredite za studiranje, a neke opšte gotovinske kredite. I Računarski fakultet kreditira studije i to u tri rate. U tom slučaju ukupna cena je 3000€ - pri upisu se uplaćuje 1200€, do 31. decembra 900€, a do 1. aprila 900€ .Školarina za osnovne strukovne studije

Cena strukovnih studija je 1800€ u dinarskoj protivrednosti za jednu godinu studija. Ona uključuje predavanja, vežbe i prateću literaturu, koja može da bude u štampanom ili elektronskom formatu. U slučaju plaćanja na rate ukupna cena je 2000€ - pri upisu se plaća 800€, druga rata od 600€ do 31. decembra i treća od 600€ do 1. aprila.

Cena školarine uključuje apsolutno sve: nastavu, individualne konsultacije, polaganje ispita, ali i:

kompletnu literaturu,
softverske licence,
neograničeni pristup Internetu,
upotrebu ostalih resursa fakulteta,
sve potvrde, uverenja, obrasce, diplome itd.

Jednom rečju, za studente nema skrivenih troškova.
 

Back
Top