Racunar ne pali sa grafickom

Adis Salkic

Početnik
Poruka
1
ovako imam napajanje 450w biostar maticna ploca core 2 duo 8500 4GB rama i imao sam graficku msi 450gts i ona je trazila 6 pin napajanje ali moje napajanje nije imalo tog konektora pa sam ga ja napravio tako sto sam presjekao dva moleksa i napravio 6 pin i prikljucio sve i normalno radilo i izvadio sam je tako da ocistim i kada sam vratio mnogo se grijao dio na kojem pise R68 tj. neki dio u obliku kocke na grafickoj i nisam htjeo tako da koristim naravno izvadio sam graficku i vratio i tada mi se racunar uopste nije htjeo paliti sada sam kupio 8800gt od gainward proizvođaca i radila je normalno isto tako na tom 6 pin koji sam ja napravio i usao sam u far cry 3 i uvodni dio je normalno prosla dok nisam poceo ja da igram tj da trcim u igri racunar se odjednom iskljucio i nece se upaliti sa grafickom karticom isto kao i sa ovom 450 gts znaci 100% je napajanje ispravno i maticna i graficke sam provjerio i ne rade pa me zanima da li ikako mogu da ih popravim? I zbog cega su uopste crkle je li do tog 6 pin napajanja ili do neceg drugog?

Da ali opet ostaje pitanje hoce li to ili neko levo napajanje realno moci da opsluzi tu graficku..?Ne postoji taj konektor tj potreba za njim za dzabe...

Pa pitanje je, treba to lepo preispitati sta moze,a sta ne.Doduse,ako to napajanje ima slobodnu granu napajanja,trebalo bi da moze da posluzi molex adapter.Doduse ako je neka zahtevnija grafika,onda mu i napajanje treba minimum 600W,

Poslednja izmena:
Kartica trosi oko 150 W u full loadu...Sto je za napajanje od 450 W verovatno izazov..Takodje moguce da zahteva da odredjena grana moze da isporuci odredjen broj mA...Takav je slucaj bio sa mojom GTX 260...35 mA mislim da je morala imati ako se dobro secam...I ja sam iamo krshteno napajnaje od 600 W Chiefteca

Kartica trosi oko 150 W u full loadu...Sto je za napajanje od 450 W verovatno izazov..Takodje moguce da zahteva da odredjena grana moze da isporuci odredjen broj mA...Takav je slucaj bio sa mojom GTX 260...35 mA mislim da je morala imati ako se dobro secam...I ja sam iamo krshteno napajnaje od 600 W Chiefteca

Ne znam sta da ti kazem,samo vidim da bi ljudi sa mnogo losim komponentama da igraju najzahtevnije igrice.A to nece moci.Ili ce bagovati,ili ovako odlaziti komponenta po komponenta.

Back