Рачун за струју, 23 динара потрошио, да плати 1300

• Začetnik teme Začetnik teme RIA77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pdv,porez na potrosenu struju.Neke stavke o odrzavanju,koje ne bi smeli naplacivati,jer ih je narod prosle godine tuzio i dobio na sudu gde su morali vratiti te pare narodu koji ih je tuzio.Oni i dalje koriste tu stavku.Pogledaj dobro racun i videces koliko stavki ima pored potrosene struje.Lopovska posla.

Ово је првостепена пресуда. Треба да се упутиш у правни систем да би знао да је ова пресуда подложна многим променама.
Првенствено зато што не знамо разлог због којег је врховни суд ову пресуду одбацио.

Знаш шта је још занимљиво.
На сајту врховног суда не постоји никаква пресуда ни мишљење у вези са овим предметом.

Биће да ту мора још мало да се копа да би се дошло до истине.
Знам да је првостепено. Типујем да Врховни суд игра како СНС свира.

Ti se bolje brini za račun struje od HEP-a sad kad ti dođe uvećan za 9.6%. Ili su ti to Plenković i Pupovac riješili već? Jesi li se več prijavio za vaučer od 200kn?
S obzirom na okolnosti, to sitno poskupljenje mislim zanemariti, zbog toga sto je gospodin premijer Plenkovic vjestim rebalansom proracuna postigao da struja i benzin tek minimalno porastu, dok ostalim EU drzavama clanicama cijene divljaju.
Svi oni koji su poput HDZ-a i SNS-a dozivjeli nocnu moru preuzimanja vlasti nakon SDP-njarskog i Tadicevskog orgijanja i pustosenja drzavne blagajne pronasli su nacine kako amortizirati stetu i pobrinuti se da narodu opet bude dobro.
HDZ i SNS postali su poput Tom Hanksa iz "Cast Away", od govna su u stanju napraviti pitu, muka ih natjerala.

Dok je ostatak Europe prisiljen na stezanje remena, vizionari iz HDZ-a i SDP-a odlucili su remen napraviti elasticnijim.

S obzirom na okolnosti, to sitno poskupljenje mislim zanemariti, zbog toga sto je gospodin premijer Plenkovic vjestim rebalansom proracuna postigao da struja i benzin tek minimalno porastu, dok ostalim EU drzavama clanicama cijene divljaju.
Svi oni koji su poput HDZ-a i SNS-a dozivjeli nocnu moru preuzimanja vlasti nakon SDP-njarskog i Tadicevskog orgijanja i pustosenja drzavne blagajne pronasli su nacine kako amortizirati stetu i pobrinuti se da narodu opet bude dobro.
HDZ i SNS postali su poput Tom Hanksa iz "Cast Away", od govna su u stanju napraviti pitu, muka ih natjerala.
Dok je ostatak Europe prisiljen na stezanje remena, vizionari iz HDZ-a i SNS-a odlucili su remen napraviti elasticnijim.

Dok je ostatak Europe prisiljen na stezanje remena, vizionari iz HDZ-a i SNS-a odlucili su remen napraviti elasticnijim.
Ovo nema veze sa porastom cene struje,vec izmisljeni nameti.Porez na uvodjenje struje si platio kada su ti postavili brojilo,isto tako i PDV na sve sto je uradjeno.Zasto ti naplacuju neko odrzavanje instalacija,kada je to njihov posao i primaju platu,ako se desi nesto na dalekovodima.

Ne znam zašto se ljudi i dale pale na ovakve tekstove. Imaš proizvod ta je cena. Hoćeš kupiš imaš struju nećeš kupiš živiš u mraku. E sad to što su oni račun napravili da ga običan čovek ne razume to je druga stvar. Mogu da stave kilowat je hiljadu dinara i tu je sve uračunato(plate,amortizacija,pdv i ostalo) i završena priča. Ovako stalno neka teorija zavere varaju nas.

To je vec drugo,ovo je cena za jednotarifno brojilo.Za dvotarifno brojilo je malo skupje.Nisam siguran tacno,koliko,ali nije vise od 100 dinara.
Dvotarfino brojilo nije isto kao da imas dva brojila, odnosno fizicki vise angazovane struje, nisam gledao sta su sve stavke al moguce da kao vlasnik lokala ima veci obracunki koeficijent.

Al evo gledam, oko 570din mu je obracunska snaga ( 600din sa potrosenom ), to placa uvek bez obzira imao/nema utorsak dodatni, troskovi znabdevaca to kapiram da je ono u slucaju kvara i slicno da ti zamene a ne da placas sam - sa ostalim malim troskovima osnovica za obracun mu je koliko vidim 770din akciza je nekih 60din + 20% pdv + 300din javni servis dobijes nekih 1300din. Znaci sve se uklapa. Problem je javni servis koji niko ne bi placao da nije u sklopu sa racunom za struju, znaci bez toga nesto manje od 1000din

Dvotarfino brojilo nije isto kao da imas dva brojila, odnosno fizicki vise angazovane struje, nisam gledao sta su sve stavke al moguce da kao vlasnik lokala ima veci obracunki koeficijent.

Al evo gledam, oko 570din mu je obracunska snaga ( 600din sa potrosenom ), to placa uvek bez obzira imao/nema utorsak dodatni, troskovi znabdevaca to kapiram da je ono u slucaju kvara i slicno da ti zamene a ne da placas sam - sa ostalim malim troskovima osnovica za obracun mu je koliko vidim 770din akciza je nekih 60din + 20% pdv + 300din javni servis dobijes nekih 1300din. Znaci sve se uklapa. Problem je javni servis koji niko ne bi placao da nije u sklopu sa racunom za struju, znaci bez toga nesto manje od 1000din
570 i 23 din. potrosene struje ne moze nikako ispasti 1.300 din.Naslov kaze da je za 23 din. potrosene struje,stigao racun od 1.300 din.

570 i 23 din. potrosene struje ne moze nikako ispasti 1.300 din.Naslov kaze da je za 23 din. potrosene struje,stigao racun od 1.300 din.
JEl ti citas sta sam napisao?!

imas nagazovanu struju, to je 11kw koliko vidim i placas nekih 50 i kusur dinara, TO UVEK PLACAS!!! Na to se dodaje potrosena struja na to se dodaju ti troskovi opdrzavanja, imas na to akcizu i pdv od 20%. Znaci njegov racun sa tih 23din je manji ( nesto ) od 1000din i na to dodas jos 300din sto placas smradovima drzavnu televiziju odnosno javni medisjki servis i serije tipa baba se zeslja i ostala sranja...

JEl ti citas sta sam napisao?!

imas nagazovanu struju, to je 11kw koliko vidim i placas nekih 50 i kusur dinara, TO UVEK PLACAS!!! Na to se dodaje potrosena struja na to se dodaju ti troskovi opdrzavanja, imas na to akcizu i pdv od 20%. Znaci njegov racun sa tih 23din je manji ( nesto ) od 1000din i na to dodas jos 300din sto placas smradovima drzavnu televiziju odnosno javni medisjki servis i serije tipa baba se zeslja i ostala sranja...
Pa o tome sam i ja pisao da su dazbine vece od cene potrosene struje u njegovom slucaju.Lopovi su i tu je kraj.potkradaju narod naveliko.

Pa o tome sam i ja pisao da su dazbine vece od cene potrosene struje u njegovom slucaju.Lopovi su i tu je kraj.potkradaju narod naveliko.
Pa placas i fiksni telefon koristio ne koristio, zar ne? Ne vidim u problem u placanju tih stvari - drugu je par puta crklo brojilo, dosli i zamenili ga, kapiram da su to ti dosatni troskivi odrzavanja ili sta vec, placas angazopvanu struju - to mu dodje kao rezervacija strujnog mesta ili sta vec i to mogu da razumem. Jedini problem vidim u tome sto moras da placas i javni servis - gledao ne gledao. E to je za mene lopovluk.

Pa placas i fiksni telefon koristio ne koristio, zar ne? Ne vidim u problem u placanju tih stvari - drugu je par puta crklo brojilo, dosli i zamenili ga, kapiram da su to ti dosatni troskivi odrzavanja ili sta vec, placas angazopvanu struju - to mu dodje kao rezervacija strujnog mesta ili sta vec i to mogu da razumem. Jedini problem vidim u tome sto moras da placas i javni servis - gledao ne gledao. E to je za mene lopovluk.
Telefon se placa isto koristio ne koristio.Sto se tice brojila,misli od prosle ili predprosle godine je preslo u njihovu nadleznost,t.j. postalo njihovo,iako si ga ti kupio i vise nemas sta sa popravkom istog,ali uklopni sat,ako se pokvari onda placas popravku.To opet ko ima,jer to jos mnogi nemaju.Javni servis placas uz racun E.D. i niko te ne pita hoces ili neces.Ima po selima gde i nemaju ljudi TV,ali placaju na brojilo i zar to nije cista pljacka.I mi koji imao pakete provajdera,ne bi trebalo da placamo RTS,ali placamo.kako to isterati na cistac,kada je drzava lopovska.

Telefon se placa isto koristio ne koristio.Sto se tice brojila,misli od prosle ili predprosle godine je preslo u njihovu nadleznost,t.j. postalo njihovo,iako si ga ti kupio i vise nemas sta sa popravkom istog,ali uklopni sat,ako se pokvari onda placas popravku.To opet ko ima,jer to jos mnogi nemaju.Javni servis placas uz racun E.D. i niko te ne pita hoces ili neces.Ima po selima gde i nemaju ljudi TV,ali placaju na brojilo i zar to nije cista pljacka.I mi koji imao pakete provajdera,ne bi trebalo da placamo RTS,ali placamo.kako to isterati na cistac,kada je drzava lopovska.
Pa to ti I kazem, jbg ja fiksni nemam 15god - ne koristim ga niti imam telefon fizicki...
Za JS je Slazem, obicna pljacka koja otima milione evra mesecno od gradjana

Pa to ti I kazem, jbg ja fiksni nemam 15god - ne koristim ga niti imam telefon fizicki...
Za JS je Slazem, obicna pljacka koja otima milione evra mesecno od gradjana
Ja imao telefon fiksni '70-ih godina,a ovde na selu dobio tek 2011-e,tako da necu da ga iskljucim.Zatreba mi ponekad kada kontaktiram neku firmu u drugim gradovima,zato sto dosta kupujem onlajn.Cekao ga vise od 20 godina,a sad da ga iskljucim posle 10.Neka ga jos.I mad koristim i kad ne koristim,nije mi racun preko 1000 din.

Ima koji su platili debelo uvodjenje fiksnog pa su logicki razmislili i dali ga....za dz naravno...
Skuplja dara nego mera...

Drzava je izracunala da joj se vise isplate mobilne komunikacije nego fiksne, sto nije bas logicno kad je razvoj fiksne mreze bio onoliki, ali sta ces...

Posto teorijski fiksna mreza treba da ima mnogo manje racune odrzavanja, to znaju i nepismeni.....retko kad se prekine zica u fiksnim objektima, a vecina linija je podzemna a ne nadzemna, takodje mali broj kvarova...
Pretplata na fiksni ne bi trebala da je veca od 89 dinara .....
A da onda pitam ljude koliko bi ljudi onda vise telefoniralo fiksnom..naravno puno vise....impuls fiksne takodje je jeftiniji , ne bi trebalo da je iznad 10 para, ili 0.1 din.....

Potrosnja struje kod novijih tehnologija, manja nego kod celijske stanice za mobilni...
Zracenje , niskofrekventno znaci moze da bude malo zujanja u radio opsegu...kao kad prolazi automobil koji varnici pored radija....ali malo..

Ako se racuna odrzanje energije, a bazne stanice trose puno struje, sva ta struja ode na zracenje....a zracenje na vas..
Uzmite ili trazite podatak koliko provajder placa struju u BG i znacete koliko provajder trosi energije na vase zracenje...pola odbijete na gubitke, da ne cepidlacite...
Malo li je....

Pa puta 3 provajdera, pa onda jeste pile ili koka ....ali ste u pecnici..

Istina je da je ED opterecena svim mogucim "kadrovima" koji nemaju svrhu, ako je ne izmisle. Na tako siroko trazenom resursu gomila nepotrebnih kadrova pristiglih iz inostranstva, gde nije bilo zajednickih ulaganja pretvaraju drzavni resurs u privatni i na tome zive. Ne 30 godina, nego 50 godina EP uhlebljuje sve moguce polupismene kadrove, kojima je lako "objasniti" namete kojima se hrani nepotrebna administracija.
Analiticki gledano, tamo neke 7x godine pristigla je automatizacija i racunski centri kao nacin da se smanji administracija, ali, ne lezi vraze automatizaciju su vrsili cuveni kadrovi iz jos cuvenijih drzava, pa je automatizacija umesto smanjenja administracije dozivela kadrovski bum i tri puta je uvecana "za decu nesnadjenih u inostranstvu" decu snadjenih srpskih simpatizera liberalne ekonomije, decu seljacina i decu profesora ekonomije.( da ne ispustimo sve njihove "sekretarice" i partijske drugarice kriminalne DSS i DS, takoreci slobodne pljackaske Srbije.
Njihova treca generacija kadrova sada napreduje i kroz naprednu i sps stranku i to je refleksija svih godina negativne kadrovske politike koja nije nastala slucajno.

Patak tvoja analitika je malo sakata, ali je zato sasvim pristojno trolovanje svake teme.

Kada gledas telefoniju tu je jos gore stanje, tu je u korenu svega pljacka drzavnih resursa i pljacka gradjana. Dok se urlalo na karice 90tih, ekipa krimosa, jer se tako zovu ljudi koji krse zakone i zloupotrebljavaju sluzbenu poziciju, koju nije bilo moguce ugraditi u zakone iz prostog razloga sto je na vlast dosao neko drugi.
Dakle sve oko telefonije je pokradeno od strane firmi sa predznakom Beo....i to kadrova telekoma instaliranih pre pocetka tranzicije, kao uostalom u svim uspesnim firmama.

Za utrošak struje od samo pet kilovata za mesec dana u lokalu, koji inače nije ni radio, Kragujevčaninu Srećku Aleksiću stigao je račun od 1.300 dinara. Njegovih potrošenih pet kilovata, u novcu je ravno 23 dinara, ali zbog 11 različitih stavki, koje EPS legalno naplaćuje, konačan račun je dostigao cifru veću od 1.300 dinara.

https://nova.rs/vesti/drustvo/desifrovanje-eps-ovog-racuna-potrosio-23-dinara-struje-a-racun-1-300/
Ako ti je telefon sa Telekomovim priključkom ista priča.

Ali ako se informišeš preko SBB sa N1 onda si verovatno primetio da kad nema TV signala ne možeš da okreneš 19990 preko telefona jer je to isti signal kojeg nema.

A kao što moraš da platiš Telekomu makar ne koristio telefon na njihovom priključku tako isto moraš da platiš SBB ako im ne radi priključak a tebe strefi srčka pa ne možeš da dobiješ hitnu zbog radova na mreži.

Medjutim, SBB je Amerikanac, da se ne zameramo... Udri gazda! Bombarduj buraniju!

Ako ti je telefon sa Telekomovim priključkom ista priča.

Ali ako se informišeš preko SBB sa N1 onda si verovatno primetio da kad nema TV signala ne možeš da okreneš 19990 preko telefona jer je to isti signal kojeg nema.

A kao što moraš da platiš Telekomu makar ne koristio telefon na njihovom priključku tako isto moraš da platiš SBB ako im ne radi priključak a tebe strefi srčka pa ne možeš da dobiješ hitnu zbog radova na mreži.

Medjutim, SBB je Amerikanac, da se ne zameramo... Udri gazda! Bombarduj buraniju!
Није исто јер осим претплате и бесплатних импулса који улазе у претплату, ЕПС има веће порезе и доприносе од утрошене струје.
Замисли када би на потрошених 20 импулса плаћао 3000 динара.
Видиш да човек на рачун од 23 динара, осим таксе за ТВ претплату (у кући где се струја није користила) има још много намета.
То је потпуно бесмислено и то је крађа а не рачун.
Па људи који имају кабловску плаћају претплату на ТВ уз бројило, о чему даље да ти причам. Плаћају дупло један део кабловском провајдеру, други држави.

Back