Casual Observer
Legenda
- Poruka
- 58.554
Tad je malo mnoooooogo kasno. Inače to je bio standardni argument onih koji su živeli u strahovima od poziva.Da mi dodju na prag
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tad je malo mnoooooogo kasno. Inače to je bio standardni argument onih koji su živeli u strahovima od poziva.Da mi dodju na prag
Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila 26% populacije, imala je više civilnih gubitaka nego poginulih vojnika.U vreme prvog rata pocela se siriti spanska groznica od koje je umrlo blizu 70 miliona ljudi na svetu, neuporedivo vise nego poginulih vojnika...I kod nas je mnogi narod nastaradao na taj nacin...Sto se tice oruzja u prvom ratu, vojnika nasih je poginulo oko 450 hiljada.... Sto se tice Francuza taj broj ide i do milion i cetristo hiljada....
У прошлости, синови политичара никад нису ишли на фронт. Баш никад!!!Tad je malo mnoooooogo kasno. Inače to je bio standardni argument onih koji su živeli u strahovima od poziva.
Bez brige, vojna policija se i devedesetih veoma brzo emancipovala od Zlobinog MUP-a koji je ‘91/92-ve pustio dezertere da bez brige šetaju: pitaj one što su pokušavali istu caku kasnije, da nije došao Koštunije neki bi još ležali, kao u Americi.Ako mislis da gines za politicare i bogate onda se slazem.
Da li ti tako argumentivan imaš tri predstave kako je bilo čarobno pod tim tvojim multietničkim Turcima?Uzroci i posledice.
Da je ostala turska ne bi bilo ni balkanskih ratova a mozda bi nas i svetski malo zaobisao
Ne samo prvi nego mozda i drugi
Covek prica o spanskoj groznici, sto je grip, a ne tifus.Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila 26% populacije, imala je više civilnih gubitaka nego poginulih vojnika.
Epidemiju tifusa su u Srbiju inače doneli zarobljenici iz one tako razvijene, moderne & progresivne K und k Austrougarske, čisto da se ne zaboravi: započela je posle sloma one druge K und k “ofanzive”.
Biti gradjanin neke zemlje podrazumeva odredjena prava ali i obaveze. Tako na primer niko ne voli da placa porez ali se on ipak placa u svakoj drzavi jer obezbedjuje normalno funkcionisanje zemlje i neophodan je za finansiranje razlicitih javnih ustanova od skola preko bolnica itd...To sto se ja nerado odricem ogromnog dela svoje plate ne znaci da sam idejno protiv poreza i da se zalazem za njegovo ukidanje ali ako mi drzava pruzi nacin da to nekako eskiviram - to cu i uraditi. Zato je u oba slucaja prost i racionalan odgovor - prinuda. Ja bih rekao opravdana, neko ce mozda reci neopravdana, ali u oba slucaja razlog je prinuda.
Problem je što se ne uzima u obzir to da nas niko nije pitao da li želimo: Austrougarska je nezavisnu Srbiju percipirala kao smrtnu opasnost za svoj opstanak bez obzira na stav same Srbije - planovi za uništenje i podelu Srbije su pravljeni pd kraja XIX veka, da ne bi samim svojim postojanjem davala ideje porobljenim i potpuno obespravljenim narodima K und k - npr u Hrvatskoj je mađarski ban Kuen Hedervari zabranio korišćenje hrvatskog i u Zagrebu…Bilo je i drugih drzava koje su ucestvovale u balkanskim ratovima , to su mnoo lakse opravdani ratovi jer je zrtava bilo mnogo manje , ali ako govorimo o 50% muskog stanovnistva , zamisli da se nesto slicno desi danas, pa selim se u neku susednu drzavu , a ne da mi pola familije izgine i kao pobedio sam.
Jel te neko silom drži u Srbiji?O balkanske zemlje nebi ni kitu obrisao.
Da silom 10 godina sankcijama i još 30 godina radikalskim naprednim nacizmom.Jel te neko silom drži u Srbiji?
Ma beži ti u EU, kaži im ovo što govoriš nama na forumu i ne bi smelo da bude problema.Da silom 10 godina sankcijama i još 30 godina radikalskim naprednim nacizmom.
Covek se figurativno izrazio a ti si bukvalno shvatio ili se foliras.Tvoj prag nije granica zemlje , tako da pojasni ( svako bih branio svoj prag ).
Postoji mnogo razloga zbog kojih ljudi idu u rat , ali sve se svodi na politicare koji su zakuvali to i nikad nece poslati nikog svog da gine , pod kojim uslovima bi vi rizikovali svoj zivot ili zivote vasih najblizih u slucaju rata ?
U proslosti su i Aleksandar i Djordje ratovali i bili ranjeni.У прошлости, синови политичара никад нису ишли на фронт. Баш никад!!!
Carstvo koje propada zestoko udara tamo gde mozeDa li ti tako argumentivan imaš tri predstave kako je bilo čarobno pod tim tvojim multietničkim Turcima?
Da li si čuo za turski genocid nad Jermenima? Pogrome nad Grcima? Ono kad onaj objektivni građanizam objektivno progresira u suicidalnu ideaciju.
A sta da smo rekli ( kao sto sad kazemo) MI ZELIMO DA BUDEMO DEO VASE JAKE I NEZAVISNE DRZAVEProblem je što se ne uzima u obzir to da nas niko nije pitao da li želimo: Austrougarska je nezavisnu Srbiju percipirala kao smrtnu opasnost za svoj opstanak bez obzira na stav same Srbije - planovi za uništenje i podelu Srbije su pravljeni pd kraja XIX veka, da ne bi samim svojim postojanjem davala ideje porobljenim i potpuno obespravljenim narodima K und k - npr u Hrvatskoj je mađarski ban Kuen Hedervari zabranio korišćenje hrvatskog i u Zagrebu…
Bukvalno nije moglo da se pobegne baš nigde.
Ti baš uopšte nisi u stanju da razlikuješ istoriju od dnevne politike? Austrougarska je bila beda od zemlje, a dok je bilo geopolitičkih uslova da postoji tako nešto kao što je bila K und k EU nije mogla ni da se zamisli.A sta da smo rekli ( kao sto sad kazemo) MI ZELIMO DA BUDEMO DEO VASE JAKE I NEZAVISNE DRZAVE
sAD BI DALI DUPE DA UDJEMO U TU EVROPU A TAD SMO DRVILI I DAVALI NASE ZIVOTE
Ozbiljno lupanje gluposti. Tj granično.Carstvo koje propada zestoko udara tamo gde moze
AKO MISLI DA TO MORA
Inace smo mi pod turcima mnogo manje stradali nego oni koji su bili pod zapadnom cizmom.
Cak su vise stradali i oni koji su bili pod istocnom cizmom, ruskom recimo
Turci su mislili * ne vredi moramo se povlaciti i smanjivati - sta cemo sa kurdima - to ne smemo izgubiti, to je jedan od bitnijih delova turske- preduzmi sve sto treba da ostanu pod nama *Ozbiljno lupanje gluposti. Tj granično.
buduci da su maske skinute i da je celom covecanstvu poznat "centar odluka" u slucaju svih ratova po svetu u zadnjih 300 godina( zakljucno sa ova dva poslednja rata u ukrajini i u gazi), blisko je pameti da treba ici u rat...........ali ne vise u pravcu "neprijatelja" , kao do sada, vec ka "centru".Postoji mnogo razloga zbog kojih ljudi idu u rat , ali sve se svodi na politicare koji su zakuvali to i nikad nece poslati nikog svog da gine , pod kojim uslovima bi vi rizikovali svoj zivot ili zivote vasih najblizih u slucaju rata ?
У прошлости, синови политичара никад нису ишли на фронт. Баш никад!!!