pvt život

Zašto teme u kojima ljudi traže pomoć u savetu vezanom za bilo kakvu privatnost, imaju najviše uspeha na forumu...?
Zašto svi vole da se naslađuju tuđim mukama i onako ih vrte po rukama, proučavaju, dive se...?

Verovatno zato sto smo manje vise svasta nesto u zivotu prosli,
ljudi su razliciti..mali, veliki. mrsavi i oni drugi, lepi, ruzni...
ali situacije i desavanja kroz koja prolazimo su jako slicna..:confused:

i jos jedno uvek je lakse nekog savetovati nego i sam to primeniti u zivotu..:roll:.

Ja recimo sam uvek objektivna i oprezna pri davanju saveta..
a kad su neke stvarcice u mom zivotu klimave uvek saslusam jos necije misljenje
jer ne mogu uvek objektivno da procenim situaciju..:dash:

Zašto teme u kojima ljudi traže pomoć u savetu vezanom za bilo kakvu privatnost, imaju najviše uspeha na forumu...?
Zašto svi vole da se naslađuju tuđim mukama i onako ih vrte po rukama, proučavaju, dive se...?
Nisam nešto primetila da takve teme imaju najviše uspeha, i šta je uspeh? Ako je broj stranica, onda su ove definitivno u dnu, ako je kvalitet napisanog ja mogu samo da se obradujem takvoj činjenici.....

Najviše stranica imaju teme u kojima neko kao traži pomoć a ostali mu se kao smeju.

da misljenje ljudi do kojih ti je stalo i cije misljenje cenis..ali nepoznatih ljudi sa foruma?
Nije fora u tome da ti zaista poslušaš savet nego da te neko pljesne po ramenu i kaže there there... eno pogledaj Acu na D&P, haos pravi, pravio je i praviće. I njemu su odavno već prestali da "pomažu" sad su prešli i na jako grube metode, ali Aca ne odustaje i idalje piše to što piše, umesto bloga, istresa svoje nezagovoljstvo preko tastature kao što smo mi, deca onog davnog vremena, činili po sveskama nazivajući to "dnevnik" a sve jer su nam uvalili da čitamo "Dnevnik Ane Frank" pa je dodatna motivacija bila da će in naš život da ima uzbudljive detalje, makar i tako negativno uzbudljive..... ipak, svi patimo od toga da se iz naših reči prozre neka duboka poenta koju smo možda hteli, a možda i nismo... da stavimo tu.

Najviše stranica imaju teme u kojima neko kao traži pomoć a ostali mu se kao smeju.

da.kao i teme gdje se kolektivno necemu iscudjavaju i groze....pa i ako nesto volis ono ponese te masa pa popljujes i iz pi-pikas..eto cisto reda radi, sta je jedan post..a vamo ces da ispadnes veri najs prson...:confused:

Nije fora u tome da ti zaista poslušaš savet nego da te neko pljesne po ramenu i kaže there there... eno pogledaj Acu na D&P, haos pravi, pravio je i praviće. I njemu su odavno već prestali da "pomažu" sad su prešli i na jako grube metode, ali Aca ne odustaje i idalje piše to što piše, umesto bloga, istresa svoje nezagovoljstvo preko tastature kao što smo mi, deca onog davnog vremena, činili po sveskama nazivajući to "dnevnik" a sve jer su nam uvalili da čitamo "Dnevnik Ane Frank" pa je dodatna motivacija bila da će in naš život da ima uzbudljive detalje, makar i tako negativno uzbudljive..... ipak, svi patimo od toga da se iz naših reči prozre neka duboka poenta koju smo možda hteli, a možda i nismo... da stavimo tu.

ma kapiram ja to..donekle..i ja dodjem ovde da se istresem...samo sto opet ne pisem o onome privatnome sto me muci vec s.erendam nesto..ali elem to pljeskanje po ramenu ako mi vec treba, mnogo vise znaci ima veci uticaj ako je od zivih ljudi iz RL..mislim nek pise dnevnik ako vec ima potrebu da pise sve detalje...prosto mi je degutantno znati sta se desava u njenom braku (paradoksalno meni razgovor o seksualnom zivotu uopsteno nije neka privatnost)....ali zeleti da kazes tako privatne stvari, sta je on tebi reko, kako su na kraju zaspali zajedno..nekim ko zna kakvim ljudima koji ce reagovati ko zna kako..ima valjda bliske ljude u zivotu..na kraju krajeva postoji psihoterapija, koja NE sluzi za lecenje, u klinickom smislu, vec resavanje trenutnih problema i rad na sebi, a i mnogoo bi joj bila korisnija od naseg brljezganja..

i dalje se cudim kako to da je redom jako puno (M/Z) ljudi nema sa bilo kime od PRIJATELJA u RL prica o problemima...
Ne bih ja to tako tumacila.
Imam veoma kvalitetne prijatelje u RL. Nekad ne zelim da zvalim o problemu sa njima bilo sto je mali a predimenzioniran u mojoj glavi, bilo iz razumevanje da i oni imaju zivot a da sam ja emotivno nestabilna osoba koja ne treba svaki strah i strepnju da pretrese, bilo sto... nemam ih uvek fizicki pored sebe (razlicito tlo) i naucila sam da se borim sama sa mnogo krupnijim stvarima. Zelim da me imaju nasmejanu i kao podrsku pre nego nekog kog iz mulja treba iscupati.
Ne znam... zelim da im olaksam verovatno na ovaj nacin +online svet je za mene veoma realno narodno mnjenje i kao takvog ga postujem.

Ljudima je lakse nekad da se otvore neznancima i da budu anonimni. Opet i nama je lakse da kazemo nekom kako zaista vidimo taj problem. Nekad u rl neko ocekuje da se lazno saosecamo sa njim, i svi to radimo iako nece neki to reci. :)

pa prijatelj će ti reći: pusti druže, sve su žene kruve, ti njoj ovovono, a vidi kako ti ona vraća..
a objektivni posmatrač će reći: eeeeeee batice, preterao si, možda i ona ima razloga da štajevećuradila..

Па то је одлична предност форума, још боље и кад си релативно непознат... нико те неће штедети а дођеш и до још бољих одговора него што би дошао овако.

Па то је одлична предност форума, још боље и кад си релативно непознат... нико те неће штедети а дођеш и до још бољих одговора него што би дошао овако.

da.
a i usput stignesh da se ismejesh kojekakvim glupostima. :D

Hmmm, vidim da je neko kazao kako ljudi vole da brinu tuđu brigu. Pa to jeste istina, ali ako te neko pita za mišljenje ili savet onda nisi nepristojan time što se mešaš, već pomažeš. Za osudu je kada ti se savet i mišljenje ne traže, a ti ga daješ.
Ako neko traži pomoć u bilo čemu, ja rado pokušam da dam pomoć. E sad, koliko mogu da shvatim nečiji problem ne zavisi samo od mene, već i naina na koji se ispriča problem.
I mislim da nema ničega ni ošeg ni čudnog u traženju pomoći od nepoznatih, pa još na forumu. Prvo, ovde piše više tipova ljudi, svako ima svoje poglede na svet i iskustva. Forumaši te ne poznaju, pa neće pokušavati da budu blaži ili da ti "podilaze" da se ne bi sekirao ili slično. A ponekad je i zezanje na račun teme delotvorno. Trgne čoveka.
Ja sam imala malu dilemu, pa sam se obratila drugarima forumašima i oni su mi napisali šta misle i meni je to bilo super. Odlično je kada neko sa strane kaže misšljenje, pa još ako se poklope stavovi, onda je to stvarno super. A što se tiče onog zezanja koje svi spominju i zbog čega šatro svi dolaze, samo nekolicina je duhovita i spremna na šalu, inteligentnu. Većina vidi problem gde ne postoji, pa nastane njihovim "šalama". Ima ovde mnogo više ozbiljnosti nego što neki priznaju ili možda nisu svesni.
Uglavnom, mislim da je sasvim ok tražiti savet, mišljenje forumaša. Osim onih, da li da raskinem, da li da se razvedem i sl. To su intimne odluke koje čovek treba sam da izvaga.
E da, i dobro je kada čitaš iskrene odgovroe na neke teme, pošto vidiš da nisi jedini sa nekim problemom ili da nisi jedini sa nekom situacijom. Lakša je komunikacija sa nepoznatima.

Back