Hmmm, vidim da je neko kazao kako ljudi vole da brinu tuđu brigu. Pa to jeste istina, ali ako te neko pita za mišljenje ili savet onda nisi nepristojan time što se mešaš, već pomažeš. Za osudu je kada ti se savet i mišljenje ne traže, a ti ga daješ.
Ako neko traži pomoć u bilo čemu, ja rado pokušam da dam pomoć. E sad, koliko mogu da shvatim nečiji problem ne zavisi samo od mene, već i naina na koji se ispriča problem.
I mislim da nema ničega ni ošeg ni čudnog u traženju pomoći od nepoznatih, pa još na forumu. Prvo, ovde piše više tipova ljudi, svako ima svoje poglede na svet i iskustva. Forumaši te ne poznaju, pa neće pokušavati da budu blaži ili da ti "podilaze" da se ne bi sekirao ili slično. A ponekad je i zezanje na račun teme delotvorno. Trgne čoveka.
Ja sam imala malu dilemu, pa sam se obratila drugarima forumašima i oni su mi napisali šta misle i meni je to bilo super. Odlično je kada neko sa strane kaže misšljenje, pa još ako se poklope stavovi, onda je to stvarno super. A što se tiče onog zezanja koje svi spominju i zbog čega šatro svi dolaze, samo nekolicina je duhovita i spremna na šalu, inteligentnu. Većina vidi problem gde ne postoji, pa nastane njihovim "šalama". Ima ovde mnogo više ozbiljnosti nego što neki priznaju ili možda nisu svesni.
Uglavnom, mislim da je sasvim ok tražiti savet, mišljenje forumaša. Osim onih, da li da raskinem, da li da se razvedem i sl. To su intimne odluke koje čovek treba sam da izvaga.
E da, i dobro je kada čitaš iskrene odgovroe na neke teme, pošto vidiš da nisi jedini sa nekim problemom ili da nisi jedini sa nekom situacijom. Lakša je komunikacija sa nepoznatima.