Putovanje po Evropi kolima

• Začetnik teme Začetnik teme xeon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

xeon

Početnik
Poruka
25
Imam ogromno iskustvo sto se tice drumskog saobracaja.Sa Sengen-vizom kroz Sloveniju dozvoljeno i u sve zemlje Sengenskog sporazuma.Gas ima retko gde da kupite na zapadu.Napunite rezervar u HR,a u SL dopunite jer je Italija skupa a i kradu po litrazi lazni brojcanici.Autoputarina skupa.Koristite samo parkinze na benzinskim radi vase sigurnosti.Putokazi plavi za autoput.
U Swajcarsku bez problema,na granici dobijate prolaz na osnovu Sengen-vize.Sigurna i civilizovana zemlja.Zeneva predivan grad.Zivim u CH 25 godina.Bezolovni benzin na auto putu kosta 1,35 do 1,45 chf i treba vam za auto put VINJETA kosta 40chf.Putokazi na auto putevima zeleni.Zemlja sa visokim standardom i rel skupa.U Francuskoj pratite budno putokaze malo je komplikovano i zamrseno pogotovu na prilazu Parizu.Benzin putarina i hrana su jevtiniji nego u Spaniji.Madrid je h a o s u saobracaju.Relativno skupa zemlja a i puno se kradu i obijaju auta.Ako vam trebaju dodatna obavestenja pitajte.Sretan put.[/b]

Upravo sam bio na CH Carini i dobio tacne informacije. Na granicnom prelazu dobijajaju se CH vize na oosnovu Schengejske samo ako ste vozac kamiona,i placa se 60 chf.
-Ako imate garantno pismo od neke CH firme.
-Ako idete kod Familije zbog smrtnog slucaja.
-Ako takode idete u posetu rodbini zbog bolesti ali ne moraju,zavisi u kom Kantonu.Savet CH Carinika odite u CH Konzulat.Sa letnjim gumama ne polazite ni slucajno jer ima mesta gde obavezna zimska oprema.Zao mi je sto ne mogu vise da vam pomognem.Sretan put.Ija takode putujem puno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back