Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.470
Pal Andersen - omiljeni SF autor.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Evo još nečeg zanimljivog:
Po Anštajnovoj teoriji moguće je putovanje kroz vreme i to u dve teorije:
- sa mogucnoscu da se izmeni proslost
- da se putnik vrati i da niko ne moze da ga vidi, niti on moze da promeni nesto vec samo da posmatra.
Po teoriji nekog dr Kurt Gedela, koji je objavio članak 1949 godine, moguće je da nas iz ,,letećih tanjira" koji se često pojavljuju širom naše planete, postamtraju naši čukun-čukun-čukun-čukun-čukun-čukun unuci, koji se vracaju u proslost upravo kao posmatraci.
To bi moglo da bude i neko novo objasnjenje zasto leteci tanjiri tako brzo nestaju.
Priču sam preuzela iz ,,Sve misterije sveta", Ahmeda Bosnića.
Nešto sam razmišljala o putovanju kroz vreme, i spazila da već postoji tema, pa da ne otvaram novu...
Već se o tome priča, pa sad šta će konkretno biti, pitanje je ...
Primer:
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/189495/Putovanje-kroz-vreme-moguce
Pitanje za vas je, koje varijacije ovih teorija ste sve čuli i šta mislite o njima?
I jedno pomalo filozofsko pitanje - da li ima smisla menjati prošlost, i da li bi to imalo odražaja na "sadašnjost" i budućnost kojoj i mi pripadamo?
Daleka buducnost
U trazenju odgovora, Einstein i Nathan Rosen su 1935. godine razvili teoriju, po kojoj je mali procep jedne crne rupe povezan sa procepom druge crne rupe, povezujuci dva razlicita dela prostora-vremena kroz uzan kanal. Ta ideja nazvana je ?Einstein-Rosenov most? , i predstavlja crnu rupu koja je povezana sa svojom slikom u ogledalu. Takav most omogucuje da se iz unutrasnjosti jedne crne rupe predje u unutrasnjost druge, i predstavlja precicu nasem zamisljenom putniku kroz prostor-vreme.
Mislim da ovo nije tacno. Ako crna rupa usisava materiju i ako je povezana sa nekom drugom rupom, a iz te druge rupe izlazi materija koju je crna rupa usisala, onda je ta druga rupa ustvari ''bela rupa'' (posto svetlost izlazi iz nje), a ne crna rupa.
Jedan vrlo mudar covek je rekao :ako postoji putovanje kroz vreme mi bi smo imali mnogo posetilaca
.A ljudi, sa ovakvom svešću koja je takva kakva je, bi baš znali da razlikuju posetioce od ovih ostalih.
jednom rečju - slab argument...
.
.
.

.
Možda našim dvojnicima u nekom paralelnom univerzumu da javiš? Razmisli...
pretpostavimo da neka civilizacija stigne do takve tehnologije, u tom slucaju ona je izuzetno tehnoloski napredna a da bi se to postiglo potreban je kolektivan rad cele te civilizacije, sto bi znacilo da su oni prosli kriticnu tacku razvoja ili tacku u kojoj postoji veliki rizik od samounistenja. (nasa civilizacija je trenutno na toj tacki) takva civilizacija ne bi imala potrebu da menja svoju proslost jer sama cinjenica da su prosli kriticnu tacku dokazuje da su u proslosti dogadjaji pozitivno uticali na njihov razvoj bez obzira kako oni tragicno izgledali u tom vremenu u kom se dogadjaju.
u slucaju da civilizacija ne prodje kriticnu tacku i dodje do samounistenja, njima bi korekcija vremena odgovarala ali tehnologija koja bi to omogucila bi bila vekovima ispred njihove.
Mislim da ovo nije tacno. Ako crna rupa usisava materiju i ako je povezana sa nekom drugom rupom, a iz te druge rupe izlazi materija koju je crna rupa usisala, onda je ta druga rupa ustvari ''bela rupa'' (posto svetlost izlazi iz nje), a ne crna rupa.
Jedan vrlo mudar covek je rekao :ako postoji putovanje kroz vreme mi bi smo imali mnogo posetilaca

Evo paradoksa: Ja se vratim u prošlost i ubijem svog dedu dok je još bio dete.
1. Kako sam ja mogao da se vratim i ubijem svog dedu, ako nisam ni mogao biti rođen?
2. Ko je onda ubio dedu?