labo
Aktivan član
- Poruka
- 1.481
da li se to ti na neki cudan nacin sprdas s nama??
ne mogu da provalim....
ne mogu da provalim....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Jel me ti zajebavas?cvele2:Ljudi moji,.... ja vas ništa ne razumem!!! Jel onom što ide brzinom svetlosti vreme ide sporije zato što za kratak vremenski rok pređe veliki prostor? Ovo sam lupio.

kojom brzinom - manjom ili većom od brzine svjetlosti. Pretpostavljam da si mislio na brzinu manju od brzine svjetlosti jer kažeš:Odjednom krenete prema tau cetiju
a to nećeš vidjeti ako ideš brzinom većom od svjetlosne.primetite da se fleke menjaju nekoliko puta brze (kao kad ubrzate video klip)
Ako se krećeš sporije od svjetlosti, možeš, u ovom kontekstu, vidjeti samo USPORENU sliku a ne i kretanje unazad.zatim se okrenete prema zemlji i vidite da ljudi polako hodaju unazad, da avioni slecu na rep ( suprotno poletanju) da voda tece uzvodno itd..
predstavlja glupost jer je brzina svjetlosti konačna, bez obzira na brzine objekata, pa fotoni mogu udarati češće ali ne i brže. Jednostavnije rečeno (ponavljam, radi nekih koji bi se mogli dograbiti teorije, u ovom kontekstu) srešćeš više fotona (biće veća gustina) ali će oni ići brzinom svjetlosti.kada milioni fotona idu prema tebi brzinom svetlosti u jednom nizu a ti ides prema njima onda ce nekoliko puta brze udarati na tebe nego kad bi stajao

jesam, upoznat sam. Ne znam na sta mislis kad me pitas jesam li upoznat sa time kako se mjere pomjeraji, pojasni malo....Кулиража:.
@labo
Da li su upoznat sa Doplerovim efektom i time kako se mere pomeraji ka plavom i crvenom delu spektra?

Кулиража:@Sal
vidis, mozda u tome i ima istine, kad se vec dosegne ta brzina ni stiti ne bi bio problem.
Sad razmisljam da li je moguce napraviti stiti od neke zive materije koji se regenerise brzinom svetlosti. Sa necim takvim pod uslovom da se odredjena teorija obori (a sa tim i dobar deo fizike) mogli bi stici na bilo koje mesto u svemiru u istom trenutku (tj. bez gubljenja vremena ili matorenja).
@labo
nista, posto vidim da pricas o tome, a ne pominjes Doplera, pa zato pitam.
Ovako, posto ne pricamo o teleportu vec o klasicnom navuci cizme i teraj putovanju.Sal:Kuli, pravis paradox.
Ako mozemo stici trenutno bilo gde bez gubljenja vremena sa tim stitom, sta ce nam onda stit koji se regenerise brinom svetlosti i koji treba da cuva brod koji pici istom, ako smo vec dosli tamo?
Brod i stit postaju "tehnoloski visak". Ili mozda samo brod, a stit nam treba da dodjemo trenutno negde? Radi brzine samoobnavljanja koja je iznadsvetlosna?
Ili si mislio da je trenutno putovanje inicirano kombinacijom necega sto pici brzinom svetlosti, na kome se izvrsava neki proces brzinom svetlosti?
Pojasni, molim te.
![]()