Od kada sam shvatio da obozavam da putujem, gutam putopise. Tek sam poceo sa traganjem za tom vrstom knjizevnosti, pa sam veoma zahvalan za svaku preporuku
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
HeBePoBaTaH_:I "Crno jagnje, sivi soko"R. Vest, istorijski putopisi, bedekeri...:]
I ja sam je procitala-ok je! Stvarno je lako citati je.Uspeo da docara duh svih mesta koje je opisao ;-)Milena_9:Bil Brajson- " Ni ovde, ni tamo- Putešestvije po Evropi"
Vreme dogadjanja- sadašnje , tako reći
Itinerer- Evropa od Hamerfesta pa do Istambula
" Brajson je zanosno provokativan i istovremeno tako duhovit i iskren sa zaslužuje ako ne da mu se oprosti, a ono makar da mu se progleda kroz prste zbog toga što je mnogima stao na žulj . " ( Booklist)
Prevedeno na srpski 2004. godine, izdavač je Laguna.
A znate li da je nešto napisano (makar da postoji neki blog na tu temu) - zanimljivost neka sa putovanja kroz neku zemlju, pa i zanimljivost iz Srbije, zašto ne...
I drugo, da li vam je poznat neki putopis sa elementima misticizma...
Probaj da nabaviš "Katmandu"isac je domaći, ne mogu da mu se setim imena, ali knjiga je odlična.
Slobodan Pesic je pisac KAtmandua i, ako se dobro secam, to je jedino sto je on ikada i napisao.
Medju najbolje putopise koje sam citala svakako spadaju "Gradovi i himere" Ducicevi i "Pisma iz Norveske" ISidore Sekulic.