Putnik otvorio vrata aviona u toku leta

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
68.762
Kako je uopšte moguće da ostali putnici nisu videli šta taj radi? Ili stjuardesice?
Desilo se u toku sletanja kada bi svi trebali da su vezani? :think:

Strah i panika: Putnik otvorio vrata aviona u toku leta

15526285186470853cf0d96875567282_690x460.jpg

Putnik u avionu Asian Airlines-a je doveo u opasnost dvesta ljudi.

Kako je saopštila južnokorejska kompanija, jedan putnik je otvorio vrata aviona, odnosno izlaz za slučaj opasnosti, a sve se dogodilo tokom sletanja.
Na svu sreću, sve je prošlo bez ikakvih problema, ali su ipak neki putnici hospitalizovani. Incident se dogodio 240km jugoistočno od Seula.

Putnik je podigao ručicu za otvaranje vrata i 200m iznad zemlje izazvao paniku.
Na snimku se vide uplašeni ljudi kako ih trese silina vetra dok sede na svojim sedištima.

Čak devetoro putnika je zbog problema sa disanjem i panikom moralo da ide u bolnicu, a deca su plakala i tresla se od straha.

Policija je odmah uhapsila 30-godišnjeg muškarca i ispituju ga, zasad se ne zna zbog čega je to učinio.

Evo našao sam:

Pad DC-10 u Parizu, poznat i kao Ermenonville Air Crash, dogodio se u nedjelju 3. marta 1974. u blizini Pariza.

Avio-kompanija Turkish Airlines McDonnell Douglas DC-10-10 je obavljala putnički let TK 981 na liniji Istanbul-Pariz-London. 6 minuta nakon polaska iz Pariza na visini od 3500 metara, iznenada su se otvorila jedna od vrata teretnog odjeljka, što je izazvalo eksplozivnu dekompresiju, uslijed čega su uništeni kontrolni sistemi. Lajner je zaronio i nakon 1,5 minuta velikom brzinom srušio se u šumu Ermenonville sjeveroistočno od Pariza.

Evo našao sam:

Mislim ne bih da te demantujem ali sam se sasro kad sam pročitao ovo tvoje pa sam, da bih se smirio morao da se konsultujem…i CHAT GPT kaže da je prvo EKSTREMNO teško otvoriti vrata na avionu na većim visinama baš zbog razlike u pritisku. Drugo, čak i da se to desi putnici ne bi bili “isisani”.
Kako to, pitao sam ja CHAT GPT, pa nije valjda da nas lažu u filmovima i evo šta mi je rekao:
“Movies often exaggerate or dramatize events for entertainment purposes. In reality, while a sudden decompression would cause a rapid movement of air from the cabin to the outside, it would be unlikely to suck passengers out of the plane. The force of the air rushing out would decrease rapidly as the pressure inside and outside the cabin equalizes.”

Dalje, na tom Turskom džambu vrata nisu bila dobro zatvorena iz početka i onda je to prouzrokovalo eksplozuvnu dekomoresiju koja je razvalila ceo patos gde su se nalazili vitalni kablovi za kontrolu aviona. U slučaju da neko uspe da otvori gore vrata ekplozivna dekomoresija se ne bi desila, u Turskom avionu se desio kao što to obično biva “nesretan splet okolnosti”.

Ne kažem da avion ne bi pao, verovatno bi se ukenjao i cabin crew i kapetan i u panici bi srušili avion ali kažem samo da ipak ima neke šanse i da se preživi.
Ako je verovati CHATU GPT😁

Poslednja izmena:
Moguće. Negde sam čuo da postoji blokada koja onemogućava takve igre putnika i koja funkcioniše dok avion ne izbaci točkove. U ovom slučaju o kom je tema verujem da su točkovi već bili napolju. Naravno ne mogu da garantujem, samo pišem što sam čuo.
Da, na velikim visinama vrata su isto “zablokirana” od strane pilota komandama iz njegove kabine. Pri sletanju i poletanju sigurnosna procedura nije ista kao i na “cruising” visini. Ovaj ludak na Asiani je vrata otvorio valjda na oko 200 metara visine, znači neposredno pre “touchdown-a”.

Kako je uopšte moguće da ostali putnici nisu videli šta taj radi? Ili stjuardesice?
Како је уопште могуће да се отворе врата док авион лети?! Па није то авион браће Рајт.
Чак и машина за веш данас има блокаду да не можеш да отвориш врата док ради.

Како је уопште могуће да се отворе врата док авион лети?! Па није то авион браће Рајт.
Чак и машина за веш данас има блокаду да не можеш да отвориш врата док ради.
I meni to nesto ne stima. .. Recimo sve I da se moze, sigurno nije bas tako lako kao otvaranje obicnih vrata.
Niko ga nije video, zaustavio... :roll:

I meni to nesto ne stima. .. Recimo sve I da se moze, sigurno nije bas tako lako kao otvaranje obicnih vrata.
Niko ga nije video, zaustavio... :roll:
Ево сад читам горње одговоре. Могуће да је пилот већ искључио блокаду, а да су стјуардесе већ селе и везале се за слетање?

Ево сад читам горње одговоре. Могуће да је пилот већ искључио блокаду, а да су стјуардесе већ селе и везале се за слетање?
Sve I da je tako bilo, njihova duznost je bezbednost putnika.
Ovo je tako ocigledna radnja I namera ugrozovanje putnika da je nemoguce ne primetiti je pogotovo u trenutku kada svi trebaju biti vezani.
Mogle su da ustanu I sprece ga.

Sve I da je tako bilo, njihova duznost je bezbednost putnika.
Ovo je tako ocigledna radnja I namera ugrozovanje putnika da je nemoguce ne primetiti je pogotovo u trenutku kada svi trebaju biti vezani.
Mogle su da ustanu I sprece ga.
Можда је само седео на седишту најближе вратима, и једноставно пружио руку и отворио врата пре него што је било ко успео да реагује

Back