Putnici svih zemalja ujedinimo se

ja vodim osmogodisnje dete u rim, znam da moze da podnese tempo:lol:
bilo bi mi greota da ga za uskrs ostavljam kod babe i dede, a velika je skitara, navikao od malena:D
mi idemo kolima, sa prijateljima, 1 nocenje venecija, 3 nocenja rim. sve sam nasla, stan i parking u rimu, hotel u mestreu (predgradje venecie, vec smo bili i provereno je dobra lokacija), plan puta, i jedan outlet za poslednji dan pred polazak:lol:

Jeco, ja mislim da bi se Nana i smorila i umorila.
Previše je to za jedno dete i informacija i pešačenja.

Mirka, ne znam da ti odgovorim na sva ova pitanja, ali ja kao neiskusni putnik mogu da ti preporučim da odeš u aprilu u aranžamnu agencije, full paket i da odslušaš i pregledaš sve važnije tačke u Rimu, a posle toga idite sami kad vam se prohte da razgledate.

Moje dete je imalo malo vise od osam godina kad smo bili u Rimu...znaci malo vise nego Nana sada :D
osim sto je nocu spavala ko top cim dohvati jastuk :lol: nista joj drugo nije falilo
a informacije je upijala k`o sundjer...i vise je stvari zapamtila nego ja :lol:

Sto se tice smestaja i puta,ja se ponavljam vec neznamnijakojiput
uvek idemo u sopstenoj organizaciji i uvek jeftinije prodjemo nego preko agencije
Konkretno,u Rimu hotel za nas cetvoro sa doruckom je u sred leta,u toku trajanja svetskog prvenstva u vaterpolu,kostao 100 eur/noc
sasvim prihvatljiva cena za centar Rima :aha:

Zvala sam way out , stvar je sledeca....oni nude samo smestaj i avion, lokalni vodic sluzi da te dopelja od aerodroma do 'otelceta i tako i nazad. Obzirom da je grupa mala ne isplati se ici preko njih na fakultativne izlete te to moramo sami. Pa se ja sad pitam i istrazujem koliko ima smisla da idem preko agencije.

A racunica je sledeca ...
Njihov hotel videli ste gde je za nas dvoje je 710 evra.
Ako idemo sami avion je 260 a hotel mozemo da nadjemo na samom spanskom trgu za 400-500
Znaci cena je manje ista , razlika samo u poziciji hotela iako je meni i ova agencijina pozicija sasvim super.
Sta me zanima ...cena taksija ili prevoza od aerodroma do hotela?
Takodje me zanima koliko ima smisla slusati o vatikanu na engleskom?
Tj jel izvodljivo pratiti vatikanskog vodica ?

Kako da ubodem pocetak vodjenja u vatikanu ?
I ko ce da mi dobaci knjigu TOP 10 Rim jer je nema u knjizarama trenutno :confused:

...http://www.rome.info/metro/
...prati kivi zelenu liniju...ide od aerodroma do Termini-ja ( glavna Ž. stanica ), tamo presedneš na crvenu liniju i na trećoj ti je Španski Trg......;)

...vodič u Vatikanu...:eek:...šta će ti, kad možeš da uzmeš mali aparat, pre toga na ulazu kažeš jednoj teti ili čiki na kom bi jeziku da ti priča pomenuti aparat, uzmeš mapu ( dobiješ zajedno sa navedenim "vodičem" ) i slušaš prateći mapu...možeš i da ponoviš, ako nešto nisi čula / razumela, ako ukucacaš isti broj mesta na kome se nalaziš u Vatikanu a koji ti je obeležen u mapi...:lol:

...čitav svet metropole obilazi Metro-om...koji će ti taxi...ili platiš lokalne vodiče...;)

Moje dete je imalo malo vise od osam godina kad smo bili u Rimu...znaci malo vise nego Nana sada :D
osim sto je nocu spavala ko top cim dohvati jastuk :lol: nista joj drugo nije falilo

uvek idemo u sopstenoj organizaciji i uvek jeftinije prodjemo nego preko agencije
Konkretno,u Rimu hotel za nas cetvoro sa doruckom je u sred leta,u toku trajanja svetskog prvenstva u vaterpolu,kostao 100 eur/noc
sasvim prihvatljiva cena za centar Rim
a :aha:

...od 90 - 140 Eur, soba / noć, sa doručkom u centru Rima...milina...sve ti je tu...a i u dobrom si hotelu...

...[...vodič u Vatikanu...:eek:...šta će ti, kad možeš da uzmeš mali aparat, pre toga na ulazu kažeš jednoj teti ili čiki na kom bi jeziku da ti priča pomenuti aparat, uzmeš mapu ( dobiješ zajedno sa navedenim "vodičem" ) i slušaš prateći mapu...možeš i da ponoviš, ako nešto nisi čula / razumela, ako ukucacaš isti broj mesta na kome se nalaziš u Vatikanu a koji ti je obeležen u mapi...:lol:

...čitav svet metropole obilazi Metro-om...koji će ti taxi...ili platiš lokalne vodiče...;)

Videla sam danas istrazujuci sajt vatikana tu spravicu.
I prikupila sam sve neophodne informacije.
A onda je moj muz napravio diverziju ...

Sad istrazujem terme catez- bec opciju :lol:
Ako ja ne zavrsim u Moskvi ...:zcepanje:

...Moskva je najlepsha zimi...kad je veeeelik -...

Man`te se Oce te price...nemam ja volje da se mrznem :lol:

zima je predvidjena za skije i skijanje ;)

Ovoj plavusi su potrebni posebni uslovi za posebne gradove...
tako je za Pariz rezervisano rano a za Moskvu kasno prolece
da me ubijes ako znam zasto je tako,al to je moj trip :lol:

a New York nekako zamisljam najlepse u ranu jesen...i nezvalasejakakosezovem ako ga jednom ne obidjem u to doba godine :D

Man`te se Oce te price...nemam ja volje da se mrznem :lol:

zima je predvidjena za skije i skijanje ;)

Ovoj plavusi su potrebni posebni uslovi za posebne gradove...
tako je za Pariz rezervisano rano a za Moskvu kasno prolece
da me ubijes ako znam zasto je tako,al to je moj trip :lol:

a New York nekako zamisljam najlepse u ranu jesen...i nezvalasejakakosezovem ako ga jednom ne obidjem u to doba godine :D

...OnO beshe savet nekoga ko je mLooogo godishnjih doba tamo prozhiveo ...:)

...a NY sve sem zimi ( dobrooo, jedino u vreme Bozhicca i Nove godine )

sasvim prihvatljiva cena za centar Rima :aha:

Leleeee...što si stipsa, reci koji je to hotel da se i mi pilići ovajdimo.:ceka:

...Terme Chatezh...:whistling:...provaljena varijanta...OvO je mnogo bolje...http://www.terme-olimia.com/hr/hotels/ ( biliv mi )

:roll:

Mozes li molim te ubuduce biti pozitivniji?
Malo mi se smucilo da citam nipodastavanje svega i svacega, cemu si narocito sklon u poslednje vreme.
Imaj uvek u vidu da nismo svi ti i da nismo svi stigli da budemo "fensi" kad je "trebalo" :confused: niti da budemo na in mestima u in vreme.
Pored toga ne mozemo svi sebi da priustimo putovanje po tvojim merilima i kriterijumima.
To sto idemo na svoj nacin je NAS ( u ovom slucaju ) MOJ izbor.
Te prema tome ako ne mozes da mi pomognes i da se radujes mojoj sreci i putovanju , nemoj ni da se.res po njemu komentarima kao sto je ovo boldovano.

Poslednja izmena:
:roll:

Mozes li molim te ubuduce biti pozitivniji?
Malo mi se smucilo da citam nipodastavanje svega i svacega, cemu si narocito sklon u poslednje vreme.
Imaj uvek u vidu da nismo svi ti i da nismo svi stigli da budemo "fensi" kad je "trebalo" :confused: niti da budemo na in mestima u in vreme.
Pored toga ne mozemo svi sebi da priustimo putovanje po tvojim merilima i kriterijumima.
To sto idemo na svoj nacin je NAS ( u ovom slucaju ) MOJ izbor.
Te prema tome ako ne mozes da mi pomognes i da se radujes mojoj sreci i putovanju , nemoj ni da se.res po njemu komentarima kao sto je ovo boldovano.

...umesto boldovanog celokupnog ( tvog ) posta...

... Terme ( koje predlozhih ) po ceni su egal sa Chatezhom...a sve je bolje...i u tome se ogleda moja iskrena pomocc tebi, koju nikako da uvidish...;)

Ne felcera mi ni na jednom od dva ponudjena linka download.
Kupicu videla sam neku zamenu po knjizarama , hvala !
Mirka, jel putujete negde sad u februaru?

Idem Eli u Bec na produzeni vikend.
Ne mogu da se odlucim izmedju dva hotela nikako .
http://www.booking.com/hotel/at/citycentral.html?label=gog235jc;sid=2b35c70ed5c7351c43d6474945590080

ili

http://www.booking.com/hotel/at/dre...gog235jc;sid=2b35c70ed5c7351c43d6474945590080

Kod jednog me nervira sto je u opciji soba sa dva kreveta ( navodno nema bracnih ) pa cu da spajam da bi dete spavalo :roll:

A kod drugog me nervira jer je opcija non refundable a ja to necu.

Al idem za par dana , javicu ti kako je bilo i gde sam odsela na kraju balade.

Back