Putnici svih zemalja ujedinimo se

..."Van mor tajm"...ne obraćaj pažnju na moje glasno razmišljanje...

...nisam imao većih problema sa agencijama ( do sada ), kada su u pitanju oraganizovana putovanja, niti bih iznenađenja bilo kakve vrste dozvolio ( poznavajući sebe )...;)...ali, odavno sam "postao Sam svoj majstor" kada su putovanja u pitanju...odatle je provirio delić slobode koji je predložio da sama organizuješ trip...

Gledala sam juce na sajtu Wayouta jednu ponudu koja mi se cini korektna i muz je prilicno zainteresovan da idemo al ne bi mogla da idem pre sredine februara ...pa me prosto zanima ...nisam bila nikada u Rimu sta preporucujete da se poseti kao obavezno , sta treba videti a da nije u regularnim turistickim turama i kakve su cene po restoranima , kaficima, gde treba jesti, shopingovati, uzivati ?

Ako je vec bilo govora o tome molim link :)

...ja sam pisala na temi Rome feat Vaticano a mogu ti i proslediti pp koji sam poslala jednoj forumasici juce obzirom da sam na temi prisala o proslogodisnjem iskustvu a juce o ovogodisnjem...

Mirka, ja ću jedino da ti kažem da u Rimu ni pod razno ne piješ kafu na glavnim trgovima jer će te odrati.
I svi kafići imaju cenovnik za njihove i za turiste, a obično je taj za turiste zaturen negde unutra i ti ga ni ne vidiš pa kad ti donesu račun...:sad2:
Obavezno obiđi što više tih njihovih trgova, kako ih oni zovu "Piazza" i meni je najbolje od svega bilo kada smo pešaka furali po centru koji je naravno ogroman.
Kartu u ruke i izuzetno je lako snaći se jer svuda ima referentnih tački u vidu spomenika, muzeja, trgova, na osnovu kojih se orjentišeš.
Ja sam takođe bila u organizovanoj turi, ali ceo jedan dan smo mm i ja furali sami sa nekom manjom ekipom koja je odlučila da se odvoji.
Sledeći put definitivno idemo sve sami, ali je za obilazak Rima definitivno potrebno minimum 3 dana, da vidiš ono najosnovnije.

Zene ...dajte malo konkretniju pomoc...dakle...ovo stoji u opisu hotela "Hotel je na idealnoj lokaciji, veoma blizu Piazza del Popolo i Vatikana, odakle se kratkom šetnjom stiže do glavnih znamenitosti Rima." locirajte mi ga ja se ubi gledajuci u mapu i nista mi to ne znaci. Koliko od centra ? Tj koliko os spanskog trga i spanskih stepenica , i mogu li pesice ?

Zene ...dajte malo konkretniju pomoc...dakle...ovo stoji u opisu hotela "Hotel je na idealnoj lokaciji, veoma blizu Piazza del Popolo i Vatikana, odakle se kratkom šetnjom stiže do glavnih znamenitosti Rima." locirajte mi ga ja se ubi gledajuci u mapu i nista mi to ne znaci. Koliko od centra ? Tj koliko os spanskog trga i spanskih stepenica , i mogu li pesice ?

Ma mozes pesice...al ces da se ubijes od setnje :lol:

Mi smo bili u ulici Via Nationale pa smo se ubili od setnje..a do Vatikana smo ipak isli kolima :aha:

To ti je stvarno super lokacija. Taj trg je meni bio najinteresantniji, a otprilike je negde na pola puta između Vatikana i one republičke građevine, bem li ga, zaboravila sam sve nazive.
A španski trg je meni bio onako, ništa specijalno, mada treba ga videti naravno, ne mo'š otići u Rim, a ne videti taj trg.
Sve ti je tu u centru, cirka 4-5 sati hoda. Ma to je ništa, veruj mi. Na svakom koraku ima nešto da se vidi. Bićeš kao malo dete i nećeš ni osetiti umor.

To ti je stvarno super lokacija. Taj trg je meni bio najinteresantniji, a otprilike je negde na pola puta između Vatikana i one republičke građevine, bem li ga, zaboravila sam sve nazive.
A španski trg je meni bio onako, ništa specijalno, mada treba ga videti naravno, ne mo'š otići u Rim, a ne videti taj trg.
Sve ti je tu u centru, cirka 4-5 sati hoda. Ma to je ništa, veruj mi. Na svakom koraku ima nešto da se vidi. Bićeš kao malo dete i nećeš ni osetiti umor.

Upravo smo se mi tako osecali sve vreme boravka u Rimu...
cak su i klinci bili savrseni i nisu kukali zbog umora...:)

Zvala sam way out , stvar je sledeca....oni nude samo smestaj i avion, lokalni vodic sluzi da te dopelja od aerodroma do 'otelceta i tako i nazad. Obzirom da je grupa mala ne isplati se ici preko njih na fakultativne izlete te to moramo sami. Pa se ja sad pitam i istrazujem koliko ima smisla da idem preko agencije.

A racunica je sledeca ...
Njihov hotel videli ste gde je za nas dvoje je 710 evra.
Ako idemo sami avion je 260 a hotel mozemo da nadjemo na samom spanskom trgu za 400-500
Znaci cena je manje ista , razlika samo u poziciji hotela iako je meni i ova agencijina pozicija sasvim super.
Sta me zanima ...cena taksija ili prevoza od aerodroma do hotela?
Takodje me zanima koliko ima smisla slusati o vatikanu na engleskom?
Tj jel izvodljivo pratiti vatikanskog vodica ?

Kako da ubodem pocetak vodjenja u vatikanu ?
I ko ce da mi dobaci knjigu TOP 10 Rim jer je nema u knjizarama trenutno :confused:

Steta,mislim da bi se i njoj dopalo :aha:

Jeco, ja mislim da bi se Nana i smorila i umorila.
Previše je to za jedno dete i informacija i pešačenja.

Mirka, ne znam da ti odgovorim na sva ova pitanja, ali ja kao neiskusni putnik mogu da ti preporučim da odeš u aprilu u aranžamnu agencije, full paket i da odslušaš i pregledaš sve važnije tačke u Rimu, a posle toga idite sami kad vam se prohte da razgledate.

Back