Putinova samoobmana pre agresije na Ukrajinu koja ga je skupo kostala

Ukrajinci su bili zasebna etnička kategorija na popisima stanovništva u Ruskoj Imperiji
Jos od 14-15. veka kada su Poljska i Litvanija zauzele teritorije Ukrajine a i Belorusije , dok je danasnja Rusija i dalje bila pod Mongolima. Od tada krece poseban razvoj Ukrajine a i Belorusije u odnosu na Rusiju.

Ukrajinci su bili zasebna etnička kategorija na popisima stanovništva u Ruskoj Imperiji. Budalaština da su bili Rusi pa je Lenjin izmislio nekakve Ukrajince ne stoji. Odnos među etničkim Rusima i Ukrajincima je uvek bio loš jer su Ukrajinci držani u podređenom položaju.
Dokumentuj? Al nemoj Ukrajinsku wikipediju da postavljas molim te 😃
Mislim da gledamo iz razlicitih uglova na stvari. Ukrajinci jesu ethnicki Rusi, kao i Belorusi. To je jedan narod, i odnos nije bio los, mnogo je losiji odnos bio izmedju vlastele i sitotinje, a Ukrajina je sama bila puna vlastele. Belogardejaca je bilo iz Ukrajine ne samo Rusije.

Jos od 14-15. veka kada su Poljska i Litvanija zauzele teritorije Ukrajine a i Belorusije , dok je danasnja Rusija i dalje bila pod Mongolima. Od tada krece poseban razvoj Ukrajine a i Belorusije u odnosu na Rusiju.
To vazi za delove Ukrajine, ne za danasnje granice. I dolazi do stvaranja regionalnih razlika, ne naroda.
Tipa Hercegovac Srbin po Otomanima, Vojvodjanin pod Austrijom itd
Samo zato sto politicki podrzavate Ukrajinu ne znaci da treba praviti reviziju istorije i politizovati je.

To vazi za delove Ukrajine, ne za danasnje granice. I dolazi do stvaranja regionalnih razlika, ne naroda.
Tipa Hercegovac Srbin po Otomanima, Vojvodjanin pod Austrijom itd
Samo zato sto politicki podrzavate Ukrajinu ne znaci da treba praviti reviziju istorije i politizovati je.
Ispravno bi bilo reći da su današnji Rusi zapravo etnički Ukrajinci koji se od 14 stoljeća neovisno razvijaju. :mrgreen:

Dokumentuj? Al nemoj Ukrajinsku wikipediju da postavljas molim te 😃
Mislim da gledamo iz razlicitih uglova na stvari. Ukrajinci jesu ethnicki Rusi, kao i Belorusi. To je jedan narod, i odnos nije bio los, mnogo je losiji odnos bio izmedju vlastele i sitotinje, a Ukrajina je sama bila puna vlastele. Belogardejaca je bilo iz Ukrajine ne samo Rusije.
Da ti dokumentujem? Smešan si. Kažem ti lepo da su Ukrajinci bili posebni od Rusa još u Ruskoj Imperiji i nikome nije padalo na pamet da kaže da su Ukrajinci Rusi jer oni to nisu od 1500ih.

Jesu brate, samo sto ne znam kako da ti objasnim, sta god da postavim i dokumentujem ti ignorises. Ne pripadam ja nikakvom pokretu, ja sam samo ljubitelj istorije, i uvek se trudim da imam neutralan stav.
Pogledaj kompozitore, pisce, slikare rodjene u 19tom veku iz Ukrajine, ili sve rodjene tokom Ruske imperije, tipa Ilja Repin..svi su Ruski slikari, kompozitori, pisci itd. Biti Ukrajinac nije znacilo ne biti etnički Rus. Pri tom Ukrajina u danasnjim granicama je mnogo veca od Malorusije, istorijske Ukrajine. Npr. Galicija ili Novorusija nisu istorijska Ukrajina.
Danas se pojam Ukrajinac politizije, dacu ti zanimljiv primer, radio sam u knjizari jedno vreme, i radio sa starim polovnim knjigama, i bila je zanimljiva knjiga na prodaju iz 1830tih, stampana u Kijevu, pisana na ruskom, naravno to je bio zvaničan jezik, a ne regionalni dijalekat, uzecemo kao nebitno što je na ruskom, radi se o kuvaru sa jelima iz Malorusije, dakle Ukrajinci nisu imali poseban etnički identitet, Ukrajinac je kao i Krajišnik, graničar, cuvar granice.
Evo slika iste sa i terneta:
Pogledajte prilog 1600119

Takodje ne moze se ignorisati da je Rusija kolonizovana iz Ukrajine u vise navrata, jug Rusije npr kad je oduzet od Otomana, dalje Sibir, daleki Istok. Eto imam drugaricu u Vladivostoku, oni su svi tamo poreklom iz Ukrajine i Beloruje po njenim recima poreklom. Ja mislim da udaljavanje Ukrajinca od Rusa pocinje zaista sa komunistima, sto se moze u porediti sa CG.
Takodje Ukrajina kao i Crna Gora nisu istorijske teritorije vec dolepljene.
Kao sto je Crna Gora samo stara Crna Gora, a ne Boka, Brda, Stara Hercegovina, itd. A danas će neki neuk covek iz Pljevalja reci da je Crnogorac etnicki, a Pljevlja ulazi u sastav CG 1913. nakon Londonskog mira, i istorijski je Hercegovina, kao i Niksic.
Malo sam rasirio pricu, pa zvuci konfuzno, al valjda se razume iz kog ugla gledam na stvari.
Ukrajinci su bili zasebna etnička kategorija na popisima stanovništva u Ruskoj Imperiji. Budalaština da su bili Rusi pa je Lenjin izmislio nekakve Ukrajince ne stoji. Odnos među etničkim Rusima i Ukrajincima je uvek bio loš jer su Ukrajinci držani u podređenom položaju.
Kolega Luka, raspravljaš se sa zapenušanim velikobugarinom koji je ovde samo da bi provocirao.

Druze, ti ocigledno imas agendu i sta ja tu mogu. Koji kozaci? Iz kog kraja?
Ti si resio da su Uktajinci zasrban narod i to je za tebe to. Al nisu i nikad nisu bili
Ima, vuče ćovek sanstefanski kompleks već 150 godina. Ljuti su na Ruse zato što im nisu napravili “Veliku Bugarsku” veličine minimum kao ex SFRJ - tražili su i da im Rusi osvoje Carigrad, Solun i Skadar, pa CG i BiH…

Ала си опседнут Монголима: Русија их је најстраховитије поразила на Куликовском пољу на Дону управо у XIV веку. Провери када је живео Димитрије Донски.

Ukrajinci su 1897. činili 6,31% stanovništva Ruske Imperije, posebna etnička kategorija od Rusa još kod zlog Nikolaja krvavog.
Znaci na teritoriji dansnje Ukrajine su bili jedno 20%? I tu verovatno bili ovi iz mesanih brakova, tipa majka tatarka, jevreka itd … Slovenski stanovnici Malorusije, Novorusije i ostalih delova danasnje Ukrajine su bili Rusi

Zapozorzje sredina 19 tog veka, kazes nisu kozaci pevali na ruskom ? Isti narod

Sto se zove Nenad 😅 Ne zvuci mi bugarski
To mu je nick. I ti možeš biti šta god hoćeš, a ima i ljudi iz mešovitih brakova. Bugarin:

CCF47C8A-6B3A-4556-8556-D69F5F5E5532.jpeg

F3C30264-0A8F-456D-8A25-BEF439ED593E.jpeg

Back