Metronomy
Buduća legenda
- Poruka
- 46.004
Lažna baba Vanga na forumu, još ne zna da je Baba Vanga umrla....
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozabavi se malo istorijom, pre nego sto osudis moj post. Pocni od toga kako su nastajali gradovi po Ukrajini. U Harkovu, Mariupolju, Odesi, Kijevu itd se uvek govorio iskljucivo Ruski, i gde god oko ili istocno od Dnjepra odes stariji ljudi nece ni znati ukrajinanski. I sve sam ti dokumentovao sto sam napisao. A googleaj malo i o jezicima Ruskog carstvaKakva gomila budalaština. Većina Ukrajine govori ruski ali samo zbog SSSR i jer je školovanje i televizija bilo na ruskom. Pre 1950ih je ukrajinski bio glavni jezik i na istoku Ukrajine, a do 1930ih se govorio kao dominantan jezik i na jugu Rusije u kubanskoj oblasti. Ukrajinci promenom jezika nisu menjali i nacionalnu pripadnost već su sve vreme mrzeli Ruse ili ih gledali sa nekom dozom mržnje.
"dani su mu odbrojani", misle kenjaderi da ce da ga svrgnu kao bajdena, na foru? a prevrat, oruzani, a navaljna duge noge, to nista?и може да дође до дворског удара",
Covek vlada kao diktator skoro 25 godina, o cemu li ti pricas, to samo ti znas."dani su mu odbrojani", misle kenjaderi da ce da ga svrgnu kao bajdena, na foru? a prevrat, oruzani, a navaljna duge noge, to nista?
pa jel pise na komsijinom videu putins days are numbered?Covek vlada kao diktator skoro 25 godina, o cemu li ti pricas, to samo ti znas.
Zato Rusi ne uce engleski,da ne bi slusali svaki dan baljezganja zapada o diktaturi.Covek vlada kao diktator skoro 25 godina, o cemu li ti pricas, to samo ti znas.
Западњачка пропаганда и њихова верзија Тихог."После више од две и по године рата, Украјинска војска је у РФ, санкције чине своје, рубља пада и сада неки олигарси и утицајни руси необично отворено за руске прилике у јавности иступају против овог рата. Путинова позиција више није сигурна и може да дође до дворског удара", каже истраживачка новинарка Дајан Френсис, стручњак за Руску Федерацију, ауторка десетине књига и главна уредница у угледном канадском The National Post-у.
Не него уче таџикистански ? Па на ком језику комуницирају са Србима у Србији, него на енглеском.Zato Rusi ne uce engleski,da ne bi slusali svaki dan baljezganja zapada o diktaturi.
Pricam za Ruse u Rusiji,zabole me za ove ovde.Не него уче таџикистански ? Па на ком језику комуницирају са Србима у Србији, него на енглеском.
obican ukrainac, vredan majstor, brz pod stare dane dodje za bec i za mesec dana zaradi godisnju platu u njegovoj korumpiranoj ukraini.Kao i svaki diktator, okruzen poltronima i Iznougudima bio je filovan pricama i "pravom" statistikom iz FSB kuhinje o tome kako ga svi Ukrajinci jedva cekaju i da se ruska vojska moze trotinetom usetati u Kijev. Komunisticki i diktatorski mentalni sklop ne dozvoljava da, mozda, neko iz ideoloskih razloga moze da se ne slaze s stobom. Takvi likovi su ubedjeni da je svaka opozicija placencka i da su to sve agenti stranih sluzbi. To je isto radio i Milosevic. Iako je oko 45% Ukrajinaca zaista simpatisalo Rusiju (simpatisao sam je i ja pre zabrane gej parade i hapsenja politickih neistomisljenika) ali sve o ima svoju meru, ne pod cenu aneksije. Putin je zaista verovao da 90% gradjana Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji, kao sto i nasi UDB zbiri pricaju da su Albanci, Hrvati i Bosnjaci samo instrumentalizovani od strane Zapada (kao da oni istinski nisu zeleli nezavisnost bez obzira na Istok i Zapad).
Ovo je pouka za nas. Srbi i Srbija ne smeju leci FSB/SNS/Dodikovske podmetacine o tome da vecina Crnogoraca zeli povratak zajednicke drzave ili da RS ima snage i medjunarodnu podrsku za otcepljenje. Zamislite sada da VS krene u okupaciju Crne Gore, ponukana pricama da su "Montenegrini" samo uzi krug Mila Djukanovica, dok ostali jedva cekaju da guslaju o Svetom Savi i Obilicu danonocno. Cak i gro crnogorskih Srba bi bio protiv toga.
Па нису то неки други измишљени Руси, то је исти народ. Иначе Руси су изузетно хомоген народ и не може се поредити са нама Србима који се можемо чак и генетски разликовати, рецимо неки припадају динарском типу, док други панонском итд, да не спомињем језичке разлике, дијалекте итд.Pricam za Ruse u Rusiji,zabole me za ove ovde.
Znaci tvoja poenta je da je Putin jak diktator, i da ce diktatorski da vlada jos 25 godina?pa jel pise na komsijinom videu putins days are numbered?
oligarsi i ratni profiteri da ga svrgnu, samo da ne zaginu kao prigozin, jer taj film smo vec gledali, masta ta kenjaderka dajen, urednica tog radija
Путин је Император, не диктатор. И владаће доживотно, ако Бог да!Znaci tvoja poenta je da je Putin jak diktator, i da ce diktatorski da vlada jos 25 godina?
Pa super ti je poenta u kontekstu slobodnog drustva, zaista.
Pozabavi se malo istorijom, pre nego sto osudis moj post. Pocni od toga kako su nastajali gradovi po Ukrajini. U Harkovu, Mariupolju, Odesi, Kijevu itd se uvek govorio iskljucivo Ruski, i gde god oko ili istocno od Dnjepra odes stariji ljudi nece ni znati ukrajinanski. I sve sam ti dokumentovao sto sam napisao. A googleaj malo i o jezicima Ruskog carstva
Ko je pravio mapu?
Nekako bi da odbraniš tekovine AVNOJA?Kao i svaki diktator, okruzen poltronima i Iznougudima bio je filovan pricama i "pravom" statistikom iz FSB kuhinje o tome kako ga svi Ukrajinci jedva cekaju i da se ruska vojska moze trotinetom usetati u Kijev. Komunisticki i diktatorski mentalni sklop ne dozvoljava da, mozda, neko iz ideoloskih razloga moze da se ne slaze s stobom. Takvi likovi su ubedjeni da je svaka opozicija placencka i da su to sve agenti stranih sluzbi. To je isto radio i Milosevic. Iako je oko 45% Ukrajinaca zaista simpatisalo Rusiju (simpatisao sam je i ja pre zabrane gej parade i hapsenja politickih neistomisljenika) ali sve o ima svoju meru, ne pod cenu aneksije. Putin je zaista verovao da 90% gradjana Ukrajine zeli da se pripoji Rusiji, kao sto i nasi UDB zbiri pricaju da su Albanci, Hrvati i Bosnjaci samo instrumentalizovani od strane Zapada (kao da oni istinski nisu zeleli nezavisnost bez obzira na Istok i Zapad).
Ovo je pouka za nas. Srbi i Srbija ne smeju leci FSB/SNS/Dodikovske podmetacine o tome da vecina Crnogoraca zeli povratak zajednicke drzave ili da RS ima snage i medjunarodnu podrsku za otcepljenje. Zamislite sada da VS krene u okupaciju Crne Gore, ponukana pricama da su "Montenegrini" samo uzi krug Mila Djukanovica, dok ostali jedva cekaju da guslaju o Svetom Savi i Obilicu danonocno. Cak i gro crnogorskih Srba bi bio protiv toga.
Otkud u jednom grlatom bugarskom patriJoti tolika mržnja prema Rusima koji su vam napravili državu? A da, ne priznaju vam “prava” na Makedoniju?Kakva gomila budalaština. Većina Ukrajine govori ruski ali samo zbog SSSR i jer je školovanje i televizija bilo na ruskom. Pre 1950ih je ukrajinski bio glavni jezik i na istoku Ukrajine, a do 1930ih se govorio kao dominantan jezik i na jugu Rusije u kubanskoj oblasti. Ukrajinci promenom jezika nisu menjali i nacionalnu pripadnost već su sve vreme mrzeli Ruse ili ih gledali sa nekom dozom mržnje.
Nije bas, istok i jug Ukrajine su iskljucivo Rusofoni, sto se jezika tice to je jezik Galicije u zap Ukrajini i neka mesavina Poljskog i Ruskog iz doba kad je to bilo pod Poljacima. Istorijski Ukrajincac znaci granicar, i Ukrajanc, Kozak granicar je ratovao za korist Ruskog carstva protiv Poljske. L Vecina juzne Rusije je iz Ukrajine, Sibir i krajni istok su kolonizovani iz Ukrajine. Ukrajinci su istorijski Malorusi, osim ovih sto su Novorusi: crnomorska obala, i velikoRusi :Harkov, Sumi, Cernigov.. Poredjenje sa CG je skroz na mestu.
Kolevka nacije, i jedne i druge su stvorili komunistiti, i jedni i drugi nisu jedno.
Niksicanin nije Crnogorac vec Hercegovac
Isto tako neko iz Donbasa ili Matiupolja istorijski nije Ukrajinac. Sve u svemu Ukrjainci su etnicki Rusi uvek bili.
Pogledajte prilog 1597668
Kolega Luka, pogledati ovu poruku https://forum.krstarica.com/threads...je-skupo-kostala.1008661/page-2#post-49591076 Nenad1331 je inače Bugarin iz Dimitrovgrada kojem je staroštokavski maternji pa srpski govori bez problema…Kakva gomila budalaština. Većina Ukrajine govori ruski ali samo zbog SSSR i jer je školovanje i televizija bilo na ruskom. Pre 1950ih je ukrajinski bio glavni jezik i na istoku Ukrajine, a do 1930ih se govorio kao dominantan jezik i na jugu Rusije u kubanskoj oblasti. Ukrajinci promenom jezika nisu menjali i nacionalnu pripadnost već su sve vreme mrzeli Ruse ili ih gledali sa nekom dozom mržnje.
Jel si ti čitao Šolohova kad Boljševici dođu kod Kozaka u Kubanj i kažu im "Bratja Russkie" a Kozaci odgovaraju "Kto zdes' Russkij, s mužikami ti nas sravnjivaeš?"Ko je pravio mapu?
Ja ti postavim mapu iz 19tog veka, ti meni neku modernu elem Kozaci su bili idani Ruskoj imeriji i zasigurno ne poseban narod, sto vazi za sve Maloruse, Novoruse, Beloruse i Velikoruse. Sve je to bio jedan narod.
Mislis bas kao neki Haklsijev Vrli Novi Svet, indoktrinirani ljudi u potpunosti?Zato Rusi ne uce engleski,da ne bi slusali svaki dan baljezganja zapada o diktaturi.
Druze, ti ocigledno imas agendu i sta ja tu mogu. Koji kozaci? Iz kog kraja?Jel si ti čitao Šolohova kad Boljševici dođu kod Kozaka u Kubanj i kažu im "Bratja Russkie" a Kozaci odgovaraju "Kto zdes' Russkij, s mužikami ti nas sravnjivaeš?"
Ukrajinci nisu Rusi već 350-400 godina. Ako tvrdiś da nisu zaseban narod onda imaš ozbiljan problem a i verovatno pripadaš znaš kojem ekstremističkom pokretu iz 1940ih.Druze, ti ocigledno imas agendu i sta ja tu mogu. Koji kozaci? Iz kog kraja?
Ti si resio da su Uktajinci zasrban narod i to je za tebe to. Al nisu i nikad nisu bili
Jesu brate, samo sto ne znam kako da ti objasnim, sta god da postavim i dokumentujem ti ignorises. Ne pripadam ja nikakvom pokretu, ja sam samo ljubitelj istorije, i uvek se trudim da imam neutralan stav.Ukrajinci nisu Rusi već 350-400 godina. Ako tvrdiś da nisu zaseban narod onda imaš ozbiljan problem a i verovatno pripadaš znaš kojem ekstremističkom pokretu iz 1940ih.
Ukrajinci su bili zasebna etnička kategorija na popisima stanovništva u Ruskoj Imperiji. Budalaština da su bili Rusi pa je Lenjin izmislio nekakve Ukrajince ne stoji. Odnos među etničkim Rusima i Ukrajincima je uvek bio loš jer su Ukrajinci držani u podređenom položaju.Jesu brate, samo sto ne znam kako da ti objasnim, sta god da postavim i dokumentujem ti ignorises.