Quantcast

Путинова понуда Тадићу! Русиај се враћа на Балкан!

Molonlabe

Poznat
Poruka
7.163
http://www.standard.rs/vesti/36-pol...u-ili-tri-smrzavanja-srpskog-predsednika.html

ŽELJKO CVIJANOVIĆ: PUTINOVA PONUDA TADIĆU ILI TRI SMRZAVANJA SRPSKOG PREDSEDNIKA
petak, 25 februar 2011 21:57
kol25021articleKada dođe Putin, Boris će pred sobom imati kombinaciju da spasi Srbiju i da sebe uvali u ozbiljan problem. Šta mislite šta će da odluči čovek koji je i bez toga u ozbiljnom problemu?zeljko_cvijanovic_kolumnaKada je čuo kakve ideje i vetrovi u Beograd 23. marta donose Vladimira Putina, Boris Tadić je znao da će da se smrzne tri puta. Prvi put, dok čeka Putina, srce će mu lediti bes zapadnih ambasadora i, hm, „prijateljski saveti" lokalnih abronoše iz Brisela i Vašingtona koji će ga najpre testirati koliko je otporan na šarm ruskog premijera, inače najpopularnijeg političara u Srbiji ikad. Potom će mu naložiti kako pred Putinom ima da se ponaša kao Odisej dok je slušao pesmu sirena, što će reći da zahteva od Šutanovca da ga veže ako mu se Putinove note suviše dopadnu. Na kraju, ako im se učini da ništa nije pomoglo, sam đavo zna šta bi sve mogli da mu u vladi, u stranci, u medijima i na ulici naprave za ovih mesec dana koliko će čekati Putina. Iskreno, to jeste da se čovek smrzne, čak i takav, poput Borisa, koji se nije odmrzavao još od 9. septembra, kada je verovao da je žrtvovao Kosovo za Evropu, a zapravo je samo žrtvovao Srbiju i sopstvenu kičmu pride za ništa.

ŠTA ĆE PUTIN DA PONUDI? Drugi put će da se smrzne kad stvarno čuje Putinovu ponudu, a ona bi - pazite dobro - mogla da izgleda ovako: neiskorišteni ostatak od 800 miliona dolara kreditne linije, koju je dogovorio sa Dmitrijem Medvedevim oktobra pretprošle godine, iskoristiće za kupovinu dvadeset komada ruskih migova-29 (neke ptičice cvrkuću i o SS-300), čime će obnoviti srpsku vazdušnu flotu. Za kusur od sto miliona dolara napraviće onu osmatračnicu sa koje će se motriti na Južni tok u Nišu, koju Rusi zovu centrom za hitne intervencije a Ameri ruskom vojnom bazom i koju baš zbog te male terminološke razlike Dačić gradi kao da je Skadar na Bojani.

Ako Boris pristane na to, sledi još lepši nastavak ponude. Za 31 odsto Telekoma, što će reći da Rusi ne zahtevaju kontorolni paket srpske kompanije, biće mu ponuđena milijarda evra i još dve milijarde za deo Elektroprivrede Srbije, koji bi bio daleko ispod kontrolnog paketa od 50 odsto. Ako mu se žuri za pare, mogao bi da ih dobije odmah, a posao da se polako zaokružuje. Potom bi u aprilu putovao u Moskvu i tamo sa Medvedevom potpisao strateški sporazum dve zemlje, za koji skeptični zapadnjaci kažu da im previše liči na vojni sporazum, u čemu, srećom, nisu sasvim u krivu. I da, ima još: ako Boris sve to odbije - a u ponudi je paket, a ne delovi - Putin će to isto da ponudi sledećoj srpskoj vladi koja god bude. Kako vam izgleda?

Znam kako izgleda Borisu. Kad to čuje, smrznuće se drugi put. Zašto? Ako prihvati, ekonomski će spasiti Srbiju a, ako bude umeo s tim parama, i politički. Šta to znači? Jednim jedinim potezom - jer to nisu male pare - mogao bi da nahrani ovaj jadni narod, mogao bi da postane opozcija sam sebi od juče, i da tako onu pravu opoziciju vrati na početnu poziciju. Mogao bi zatim da izbriše dobar deo svih onih sranja koja su njegovi pravili godinama i zbog kojih će svaka sledeća vlast, ako sve ovo sa Putinom propadne i ako bude imalo ambiciozna i odgovorna prema sebi, ako već ne prema Srbiji, morati da ih pojuri i da bar nešto para koje su oteli utera nazad u budžet.

Ali prihvatanje Putinove ponude značilo bi i da se na krilima ruskih migova ne ide u NATO (znam, dopada se i meni!), kao što se sa Rusima u Telekomu i Elektroprivredi za neko vreme ne ide ni prema EU, bar ne na način kako naša poliitlčka klasa danas doživljava EU i kako njihova politička klasa doživljava Srbiju. Rečju, Boris ima kombinaciju da spasi Srbiju i da sebe uvali u ozbiljan problem jer ne smem da zamislim šta bi mu, ako bi Putinu pružio ruku, reklo ono četvoro ambasadora koji su se izborili za pravo da mu kažu sve što misle.

ŠTA ĆE BORIS DA ODBIJE? Treći put će da se smrzne kad Putin odleti nazad i kad Boris sazove svoju ekipu da im ispriča o čemu su razgovarali. Naravno, tada će, ako im kaže kako mu se ponuda dopada, imati reprizu svega onoga što ga je lomilo i konačno slomilo 9. septembra, kada je mogao da se uveri koji u najširem spektru njegovih ljudi službuju za zemlje od kojih se nijedna ne zove Srbija a koji govore isto kao oni samo zbog toga što nemaju ono što je Pančo Vilja zvao kojones.

Rečju, Boris će dan uoči godišnjice NATO bombardovanja dokazati sebi kakav je tamni vilajet od Srbije napravio? Zašto? Zato što će se kajati ako prihvati i zato što će se kajati ako ne prihvati. Naravno, svako od nas se sad pita a zašto, molim te, ne bi prihvatio? Ponuda je, strateški namazana, ali prilično velikodušna. Tri milijarde keša nisu baš novac kojim bi mogao da sruši Srbiju i napravi još stariju i bolju, ali svakako jeste novac kojim bi se mogla nahraniti sirotinja i započeti ozbiljna i duboka privredna i politička transformacija zemlje. To jeste prilika za neki preokret.

Hajde recimo da uradi ovako, što ja držim sasvim logičnim i sasvim fer. Dok mu još u kancelariji sedi Putin, da Boris, kao lepo vaspitan čovek, pozove Klintonovu i Eštonovu i postavi im sledeće pitanje: da li mogu povoljno da mu daju duplo manje „fantoma", ne mora nevidljivih, i duplo manje para od onoga što mu je ponudio Rus. Naravno, njih dve će ga, pre nego što mu spuste slušalicu, pitati da nije preterao sa solarijumom ili će ga, ako budu raspoložene za šalu, pitati da li je čuo za svetsku ekonomsku krizu. Šta bi ga posle takvog razgovora moglo sprečiti da pruži ruku Putinu?

Samo to što je napravio dobru priliku da izgubi glavu. Jer, ako bi to uradio, Boris bi izdao i svoje zapadne prijatelje i celu svoju marionetsku kastu, a i jedni i drugi su svet koji ne prašta kad si im nasuprot, još manje ako si to postao tako što si pre toga bio s njima. B92 bi napravio Insajder, u kome bi se Brankica posula pepelom po glavi i rekla da je Koštunica potpuno nevin u Kolubari i da je sve vreme zapravo mislila na Borisa, Blic bi otkrio da je Boris zapravo vanbračni sin onog zlog Vuka Jeremića, nevladine organizacije bi otkrile da je 1995. letovao u Srebrenici, vojnici bi opet počeli da se ubijaju po kasarnama a onih četvoro ambasadora koji mogu da mu kažu sve što misle bi mu popili za dušu.

To će reći da bi Boris, ako bi pristao na Putinovu ponudu, sa tim parama u džepu, ako bi želeo da preživi, morao napravi ozbiljan strateški zaokret a odmah zatim u duboku političku i društvenu reformu. Znam, pitate se zašto da ne, šta tome fali? Baš zato što ne fali, nije on čovek za taj posao i gotovo. Čovek koji bi mogao da prihvati takvu ponudu morao bi da ima dve stvari. Beskrajnu hrabrost sam već pomenuo. I, drugo, morao bi mnogo da voli Srbiju onaj ko bi sebe ugrozio time što bi iskoristio takvu možda poslednju šansu da je spase. Složili smo se da on nije taj.

A ako odbije Putina, da li je tada u manjem problemu. Jeste, čak i pod uslovom da on kao veći problem doživljava pretnje onih četvoro ambasadora nego sopstveni gladni narod. Naravno, upravo ta činjenica i jeste stvar koja je od Srbije pod Borisom napravila tamni vilajet. Zato bih rekao da je važno da baš takav narod zna za ovu ponudu i da zna da su se proteklih nedelja neki drugi narodi dizali i za mnogo manje. I muka, i šansi, i stranih ambasadora.
 

weljkisha

Aktivan član
Poruka
1.080
Одакле ове информације...? Мени ово пре личи на ШПЕКУЛАЦИЈУ да би се створила одређена клима уочи доласка Путина у Србију. У сваком случају не верујем да ће он "истрести на сто" некакав ултиматум за "спас" Србије. А да ће бити озбиљних разговора на тему реализације кредита и куповине компанија за које су Руси заинтересовани то је више него извесно. Па не долази Путин овде на викенд да пеца и кваси ноге у лавору! А куповина авиона, модернизованих апарата МИГ29, и ракетно-артиљеријских система ПВО је ионако планирана. Ови авиони задовољавају наше потребе, знатно су јефтинији од западних и наши пилоти већ лете на њима. И још нешто - ако Путин долази ТО сигурно значи да су многе ствари већ договорене и да их треба само обнародовати на највишем нивоу, и то је ТО! :rtfm:
 

Maksim 3

Iskusan
Poruka
5.333
Jel taj panflet napisao ovaj lopov :think::think::mrgreen:

Da li je novinar u civilu Željko Cvijanović okončao svoju misiju u Srbiji?

Novinar koji je gasio novine

Željko Cvijanović, zvani Cvija, o čijoj skandaloznoj biografiji je čak napisana i knjiga pod naslovom "Željko Cvijanović, novinar u civilu", prošle nedelje je prestao sa izdavanjem nedeljnika Standard. Više od 30 novinara ostalo je bez posla. A platu, radeći u ovom nedeljniku, nisu primili poslednjih pola godine.

M.G.

Gospodin Željko Cvijanović došao je u Srbiju u svojstvu novinara, nakon što je prestao da savetuje Radovana Karadžića. Njegovim povlačenjem iz javnog života, povukao se i Cvijanović u Beograd.
Kao čoveku koji je bio blizak tajnim službama, g. Cvijanoviću su i u Beogradu bila širom otvorena vrata.
Ovaj polupismeni novinar uređivao je nedeljnik Blic News, čiji tiraž je doveo na najniže grane, i potom je ugašen. Ali, Cvijanović ide dalje. Pokreće nedeljnik Evropa. Novinarima ne isplaćuje zarade mesecima. Onda nedeljnik prodaje Filipu Cepteru, koji u razvoj lista ulaže pola miliona evra!
Cvija većinu para prebacuje na svoje novo preduzeće, i pokreće nedeljnik Standard. Kupuje sebi kuću u Zemunu, automobil. Lagodno živi, ali ne i njegovi novinari koji besplatno, mesecima, rade bez prebijene pare. "Pare stižu u petak", uzrečica je koju je uvek koristio Cvija, kada bi ga pitali zaposleni kada će dobiti zaradu.
U septembru 2007. Cvija pokreće i dnevni list Sutra. Okuplja novu redakciju, obećava velike plate, zaposlenja. nakon tri meseca, nakon što je prevario štampariju, kojoj nije platio štampanje, Cvija gasi dnevnik Sutra. Oko 50 novinara ostaje bez posla, bez radnog staža.
Konačno, prošlog meseca Cvija gasi i Standard!
U oproštajnoj kolumni gospodin Cvijanović nagoveštava da će ''vrlo brzo pokrenuti novi nedeljnik - Novi Standard"! Da li ima još budala koji bi svoje novce dali u Cvijanovićeve ruke! Da li ima još novinara koji bi, mesecima, besplatno radili za Željka Cvijanovića, dok velike pare troši po kafanama i ''poslovnim ručkovima"?
Gašenjem preduzeća, gospodin Cvijanović je mnoge poverioce ostavio bez mogućnosti da naplate štetu koja im je sudski dosuđena.
Vlasnik TV Jesenjin iz Novog Sada Zoran Ćirić tužio je Željka Cijanovića zbog serije tekstova kojim je Ćirića označavao kao opakim narkodilerom. Veće Drugog opštinskog suda u Beogradu, kojim je predsedavala sudija Maja Živković, donelo je 27. aprila ove godine presudu kojom je preduzeće Standard press i Željka Cvijanovića osudilo da solidarno plate Zoranu Ćirić, zbog povrede časti i ugleda, iznos od 1.500.000 dinara i 248 hiljada dinara na ime sudskih troškova.
Nekoliko desetina presuda doneli su sudovi u beograda, kojima je Cvijanović obavezan da plati milionske odštete ljudima koje je klevetao, jer predhodno nisu prihvatili njegovu ponudu da budu "sponzori'' njegovih novina.
- Po pravosnažnosti presude - kaže Zoran Ćirić - podneću zahtev da se zapleni Cvijanovićeva imovina.
Novinar - provokator, nakon obavljene misije, pakuje se da svoje prevare nastavi u Banja Luci. Tamo će, kažu upućeni, pokrenuti novi list. A tamo ga baš željno očekuju...
 
Jel taj panflet napisao ovaj lopov :think::think::mrgreen:

Da li je novinar u civilu Željko Cvijanović okončao svoju misiju u Srbiji?

Novinar koji je gasio novine

Željko Cvijanović, zvani Cvija, o čijoj skandaloznoj biografiji je čak napisana i knjiga pod naslovom "Željko Cvijanović, novinar u civilu", prošle nedelje je prestao sa izdavanjem nedeljnika Standard. Više od 30 novinara ostalo je bez posla. A platu, radeći u ovom nedeljniku, nisu primili poslednjih pola godine.

M.G...
НЕ НИЈЕ ТАЈ!
То је онај Цвијановић што није ишао по апанажу и налоге у западне амбасаде.
То је онај Цвијановић што не штампа дневни билтен ЦИА-е "Danas".
То је онај Цвијановић који није издавач Тједника "Vreme" финанцираног из црних фондова.
То је онај Цвијановић који не емитује новонацизам преко krugovalne postaje
б92 финансиране из Шорошевог(?) фонда у који се такође трпа из црних фондова ЦИА-е.

Вероватно си нешто побрк'о, неђе си се за'ебо! ;)
 

duhvs

Iskusan
Banovan
Poruka
6.466
Daleko od Rusije,daleko od nevolja.Sta god da donosi i sta god da nudi Putin,treba odbiti.Od njih ne bih uzeo ni 10 milijardi $,makar nista ne trazili zauzvrat.Malo pogledajte unazad istoriju i videcetwe kad god smo se pouzadli u Ruse oni su nam ga uvalili.

Pogledaj još malo svoje šiptare na Kosovu i Metohiji .... uskoro ih tu neće biti.
 

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.233
Daleko od Rusije,daleko od nevolja.Sta god da donosi i sta god da nudi Putin,treba odbiti.Od njih ne bih uzeo ni 10 milijardi $,makar nista ne trazili zauzvrat.Malo pogledajte unazad istoriju i videcetwe kad god smo se pouzadli u Ruse oni su nam ga uvalili.
Upravo je obrnuto ako se pogleda istorija. Cak je Rusija puno platila to sto su nas podrzavali.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
114.498
Daleko od Rusije,daleko od nevolja.Sta god da donosi i sta god da nudi Putin,treba odbiti.Od njih ne bih uzeo ni 10 milijardi $,makar nista ne trazili zauzvrat.Malo pogledajte unazad istoriju i videcetwe kad god smo se pouzadli u Ruse oni su nam ga uvalili.
vidim u ovih 10 godina od kako smo americka pudlica i dok srbijom vladaju americke marionete i izdajnici Tadic i Djindjic - procvetasmo

RUSIJA JE JEDINI SPAS SRBIJE

ZIVEO PUTIN! DOLE TADIC!
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
114.498
Upravo je obrnuto ako se pogleda istorija. Cak je Rusija puno platila to sto su nas podrzavali.
TAKO JE

rusiju je podrzavanje srbije u prvom svetskom ratu kostalo 3 miliona zivota ruskih vojnika, zbog toga sto su usli u zbog NAS u rat nespremni su imali glad, sto su iskoristili komunisti da izvrse oktobarsku revoluciju .
 

minos

Iskusan
Poruka
5.535
TAKO JE

rusiju je podrzavanje srbije u prvom svetskom ratu kostalo 3 miliona zivota ruskih vojnika, zbog toga sto su usli u zbog NAS u rat nespremni su imali glad, sto su iskoristili komunisti da izvrse oktobarsku revoluciju .
U al' si ti naivan...:mrgreen: Da ne mislis mozda da su nas i Francuzi i Englezi mnogo voleli pa su zato usli u I svetski na nasoj strani?

Rusija je pred taj rat bila drzava sa velikim unutrasnjim problemima i ruski car i elita oko njega su zamisljali da se "problemi izvezu",da se skrene paznja sa njih,da narod (na ivici revolucije) postigne sto vecu homogenizaciju...uostalom,nesto su slicno planirali i sa ratom u Avganistanu '80-ih ali im se opet obilo o glavu,opet je rat samo ubrzao neke procese i razbio im drzavu...:sad2:
 

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.233
U al' si ti naivan...:mrgreen: Da ne mislis mozda da su nas i Francuzi i Englezi mnogo voleli pa su zato usli u I svetski na nasoj strani?

Rusija je pred taj rat bila drzava sa velikim unutrasnjim problemima i ruski car i elita oko njega su zamisljali da se "problemi izvezu",da se skrene paznja sa njih,da narod (na ivici revolucije) postigne sto vecu homogenizaciju...uostalom,nesto su slicno planirali i sa ratom u Avganistanu '80-ih ali im se opet obilo o glavu,opet je rat samo ubrzao neke procese i razbio im drzavu...:sad2:
Rusi su 1914 rekli svima da svaka objava rata Srbiji znaci i objava rata Rusiji i to su ispotovali, iako nisu bili spremni na rat pa im se desila Revolucija.
 

fauler

Poznat
Poruka
9.387
Vidim Putin će posetiti i jedan od stubova srBstva,stari je to KGB lisac (a sada tajFun) samo oprezno sa takvim njuškama,i ako sa druge strane mnogi ovde već padaju u svepravoslavno-braCki sevdah zbog posete dotičnog,očigledno je da i on ovde demonstrira nekakvu silu da se razumemo,a nikakvo prijateljstvo/bratvo,bla bla bla...nema od toga ništa...
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
114.498
U al' si ti naivan...:mrgreen: Da ne mislis mozda da su nas i Francuzi i Englezi mnogo voleli pa su zato usli u I svetski na nasoj strani?

Rusija je pred taj rat bila drzava sa velikim unutrasnjim problemima i ruski car i elita oko njega su zamisljali da se "problemi izvezu",da se skrene paznja sa njih,da narod (na ivici revolucije) postigne sto vecu homogenizaciju...uostalom,nesto su slicno planirali i sa ratom u Avganistanu '80-ih ali im se opet obilo o glavu,opet je rat samo ubrzao neke procese i razbio im drzavu...:sad2:
ne trabunjaj tadicevac

nemas ti pojma i blage veze sa srpskom istorijom

rusija je srpska majka i srbija sve sto je postigla u 19 veku duguje rusiji.

rusija je isposlovala nezavisnost srbije 1878 godine a ne austrija nemacka ili engleska

ONE SU BILE PROTIV

i dalje su protiv nas
 

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.233
Hatiserif iz 1830 kojim je Srbija postala Knezevina i postala prakticno nezavisna je zasluga Rusije:

Порта је желела да заштити своје интересе, тако да је ојачала турску власт у Београдском пашалуку. Милош је очекивао подршку Русије, која је поставила ултиматум Турској у марту 1826. То је довело до склапања Акерманске конвенције, чији се пети члан односио на Србију, и тиме је Порта морала да испуни одредбе Букурешког мира из 1812. године : враћање Србији територије Шест нахија, право Срба на пуну националну самоуправу, као и право Срба трговаца да путују са српским пасошима по турским провинцијама. У руско-турском рату 1828-29. године Срби нису отворено учествовали, али је Милош послао новац за руске рањенике, и на посредан начин задржавао турску војску, и због свега тога стекао наклоност Русије. Овај рат завршен је Једренским миром, чија је шеста тачка обавезала Порту да изда хатишериф, 1829. године. Овај хатишериф нема велики значај као наредна два, из 1830. и 1833.

Трећи хатишериф требало је да реши питања која је хатишериф из 1830. године оставио отворена, или нерешена. За време доношења другог и трећег Хатишерифа Порта је била у тешком положају, који су проузроковале бројне буне: буна скадарског паше Махмуда Бушатлије, буна босанских капетана које је предводио Хусеин Градашчевић, и буна египатског вице-краља Мехмед Алије. То је кнез Милош искористио тако што је у отргнутим крајевима подигао побуне против званичне власти. Насилно је прикључио Србији шест нахија, и то прво део старог Влаха, Јадар и Рађевину, а потом и југоисточну и источну Србију. 27. маја 1833. јавио је српској депутацији да у Србији више није само дванаест, него осамнаест нахија. Потом је реис-ефендија признао Србији границе из 1812. године: границе су званично утврђене након што их је обишла комисија. 8. јула 1833. између Русије и Турске закључен је Ункјар-Искелесијски уговор. Њиме је руски утицај у Турској достигао врхунац, што ће Србији донети аутономан положај. Након тога, Турска се окренула српском питању. Коначна редакција овог хатишерифа усвојена је 17. септембра 1833. године, на конференцији руског посланика и реис-ефендије. Хатишерифом из 1833. године решено је питање шест нахија, које претходни хатишериф није решио. Турска је признала Србији присаједињење шест нахија, које су обухватале територију од 13 300 km2, што је око половина дотадашње територије Кнежевине.
Трећи хатишериф познат је и као „толкователни“ , „изјаснителни“ и „окончателни“ .За разлику од претходна два, насловљен је на кнеза Милоша. Султан је одобрио све што је уговорено између његових чиновника и руских представника. Потписао је хатишериф 14, српским депутатима је предат 29. новембра, а у Крагујевац је пристигао 4. децембра 1833. године. Кнез је добио на управу отргнуте крајеве.
 

minos

Iskusan
Poruka
5.535
ne trabunjaj tadicevac

nemas ti pojma i blage veze sa srpskom istorijom

rusija je srpska majka i srbija sve sto je postigla u 19 veku duguje rusiji.

rusija je isposlovala nezavisnost srbije 1878 godine a ne austrija nemacka ili engleska

ONE SU BILE PROTIV

i dalje su protiv nas
Zabole Ruse za tebe i za sve nas...Ruse zabole i za Ruse a ti govoris o Srbima...

Ne znas sta su sve Rusi ucinili za Bugare u 19.-om veku,al' ne iz ljubavi (ne znam kako neko moze da govori o ljubavi u politici,to mi stvarno nije jasno) vec iz sopstvenih interesa...uostalom,da su u tom 19.-om veku istrajali na bugarskim interesima,bili bi danas Bugari mozda glavne baje na Balkanu,al' sta ces,ruska "ljubav" ne bese mnogo jaka...

Uzgred,dosadno mi je vise da pominjem da nisam Tadicevac,pisi sta ti volja...nego vidim da se lozis na Putina,na coveka koji je cestitanjem rodjendana tom Tadicu obezbedio prevagu u broju glasova na izborima...nema smisla,to je pomalo licemerno...
 

minos

Iskusan
Poruka
5.535
Hatiserif iz 1830 kojim je Srbija postala Knezevina i postala prakticno nezavisna je zasluga Rusije:
U 19.-om veku je svim glavnim evropskim silama bilo u interesu da izbace Tursku sa Balkana,nije to nikakav ruski izum...

Osim toga,zabole me sta bese 1830.-te,mada volim istoriju,jos se secam kako su nas Rusi u poslednjih 20 godina s.jebavali kada god su stigli...na zalost,nasa tupava "elita" nije uspela na vreme da prepozna i da se opredeli za one koji se zaista bore za svoje saveznike i idu do kraja u toj borbi-mislim na Amerikance,naravno...
 

NN77

Domaćin
Banovan
Poruka
3.233
Zabole Ruse za tebe i za sve nas...Ruse zabole i za Ruse a ti govoris o Srbima...

Ne znas sta su sve Rusi ucinili za Bugare u 19.-om veku,al' ne iz ljubavi (ne znam kako neko moze da govori o ljubavi u politici,to mi stvarno nije jasno) vec iz sopstvenih interesa...uostalom,da su u tom 19.-om veku istrajali na bugarskim interesima,bili bi danas Bugari mozda glavne baje na Balkanu,al' sta ces,ruska "ljubav" ne bese mnogo jaka...

Uzgred,dosadno mi je vise da pominjem da nisam Tadicevac,pisi sta ti volja...nego vidim da se lozis na Putina,na coveka koji je cestitanjem rodjendana tom Tadicu obezbedio prevagu u broju glasova na izborima...nema smisla,to je pomalo licemerno...
Naravno da imaju svoj interes koji se poklapa sa nasim. Kao sto su nam obezbedili i nezavinost od Turske iz svog interesa a nama super jer nam je to odgovaralo. Kao sto i SAD ima razlog da cuva Izrael i Saudijsiku Arabiju. Smesni ste sa time kako je to sve interes. Pa jeste, ali taj interes odgovara i nama a to je vazno.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.