Putinov govor novim oficirima

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.374
-Ви морате до савршенства да владате војном науком, најновијим наоружањем и техником, да то исто пренесете на своје потчињене, и да их, наравно, васпитавате у духу патриотизма, поштовања војничких традиција, части и неписаних правила војног другарства

-Изградња савремене армије и јачање безбедности земље - међу нашим су безусловним приоритетима. Русија никада није дозвољавала и никада никоме неће дозволити да са њом разговара на језику силе. Зато је задатак читаве војне организације државе да обезбеди гаранције мира, интересе и суверенитет наше земље, оперативно и адекватно да одговори на све претње, ма одакле долазиле

http://img692.imageshack.us/img692/4343/022515h.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/170/ 0225140.jpgA sada uporedite ovu ozbiljnost o odgovornost za naciju sa nasim politicarskim protuvama.
 
-Ви морате до савршенства да владате војном науком, најновијим наоружањем и техником, да то исто пренесете на своје потчињене, и да их, наравно, васпитавате у духу патриотизма, поштовања војничких традиција, части и неписаних правила војног другарства

-Изградња савремене армије и јачање безбедности земље - међу нашим су безусловним приоритетима. Русија никада није дозвољавала и никада никоме неће дозволити да са њом разговара на језику силе. Зато је задатак читаве војне организације државе да обезбеди гаранције мира, интересе и суверенитет наше земље, оперативно и адекватно да одговори на све претње, ма одакле долазиле

http://img692.imageshack.us/img692/4343/022515h.jpg
http://img641.imageshack.us/img641/170/ 0225140.jpgA sada uporedite ovu ozbiljnost o odgovornost za naciju sa nasim politicarskim protuvama.

Ево мало детаљније:


ПУТИН: Русија никоме неће дозволити да са њом разговара језиком силе

  • 22:08 28.06.2012.
ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ У КРЕМЉУ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ У ЧАСТ
НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА ВОЈНИХ АКАДЕМИЈА И УНИВЕРЗИТЕТА
022515.jpg

  • [*=left]Ево нас у московском Кремљу који чува успомену на легендарне догађаје 1612. и 1812. године. Овде, на зидовима Георгијевске дворане уклесана су имена хероја и називи јединица овенчаних славом у борбеним подвизима. Бити настављач и наследник такве вишевековне традиције и историје, тако великих ратних подвига, служити Отаџбини, бранити своју Отаџбину и свој народ - највиша је част и велика одговорност
    [*=left]Ви морате до савршенства да владате војном науком, најновијим наоружањем и техником, да то исто пренесете на своје потчињене, и да их, наравно, васпитавате у духу патриотизма, поштовања војничких традиција, части и неписаних правила војног другарства
    [*=left]Изградња савремене армије и јачање безбедности земље - међу нашим су безусловним приоритетима. Русија никада није дозвољавала и никада никоме неће дозволити да са њом разговара на језику силе. Зато је задатак читаве војне организације државе да обезбеди гаранције мира, интересе и суверенитет наше земље, оперативно и адекватно да одговори на све претње, ма одакле да долазиле
ШЕФ руске државе Владимир Путин честитао је дипломцима војних академија и универзитета успешан завршетака студија.
На свечани пријем у Кремљ позвани су дипломци - који су са одличним успехом завршили Војну академију Генералштаба, Војни универзитет миинистарства одбране, Академију Ракетне војске за стратешке намене, Пограничну академију ФСБ, Акакемију Државне ватрогасне службе Министарства за ванредне ситуације, Московски универзитет МУП, високе војне наставне установе Санкт Петербурга, Вороњежа, Костроме, Орлова, Смољенска и Твери.


Факти у целини преносе обраћање председника Руске Федерације најбољим новопеченим официрима:В. ПУТИН: Поштовани другови официри!


Срећан сам што могу да вам честитам успешан завршетак наставе. Данас промовишемо најбоље питомце војних академија и уноверзитета. Ви сте „одлично“ издржали и тест војне дисциплине, а управо такви официри који имају савремено схватање, образовање и усмерење, потребни су руској армији.

Ево нас у московском Кремљу који чува успомену на легендарне догађаје 1612. и 1812. године. Овде, на зидовима Георгијевске дворане уклесана су имена хероја и називи јединица овенчаних славом у борбеним подвизима. Бити настављач и наследник такве вишевековне традиције и историје, тако великих ратних подвига, служити Отаџбини, бранити своју Отаџбину и свој народ - највиша је част и велика одговорност.
Уверен сам да свако од вас то добро схвата. Ви треба да будете пример професионализма и поштења, прави морални ауторитети за борце и потчињене. И оно што треба запамтити заувек: прави официр мора не само да савесно извршава свој дуг - он мора да воли своју армију, да буде пажљив и племенит према својим потчињеним, да сматра служење у Оружаним снагама својом животном обавезом.
Официрски корпус је главни ослонац Оружаних Снага Русије. Од вас директно зависе борбена способност наше замље и њен борбени дух, чврстина војних колектива, резултати борбене обуке, ефикасно овладавање новом техником коју војска све више и више добија.


022514_0.jpg
Изградња савремене армије и јачање безбедности земље - међу нашим су безусловним приоритетима. Русија никада није дозвољавала и никада никоме неће дозволити да са њом разговара језиком силе. Зато је задатак читаве војне организације државе да обезбеди гаранције мира, интересе и суверенитет наше земље, оперативно и адекватно да одговори на све претње, ма одакле да долазиле.

Истичем: реализујући одбрамбену политику, оријентисаћемо се на најсавременије тенденције у војној изградњи, на њеној основи наставићемо модернизацију Оружаних снага, доследно ћемо формирати њен нови облик.
Данас се у нашој армији и морнарици стварно много тога мења - пред нашим очима. Формирају се нове јединице и граде армијске базе. Јединице и установе раде на интензивној борбеној обуци: имамо океанске вежбе са садејством крупних видова оружаних снага.
Од 1. децембра 2011. године на борбеном дежурству је нови род војске - Ваздушно-космичка одбрана.
Захтеви према официрима и сваком војном лицу у овим условима морају да буду високи и зато официри морају, наравно, да се усавршавају и напредују. Савремени старешина мора да буде у складу са захтевима времена, да усавршава своја знања и навике.
Овде желим да подсетим на речи генерала Михаила Ивановича Драгомирова, једног од хероја Балканског ослободилачког похода Руске армије 1877-1878. године: „Официр мора без прекида и стално да ради, уколико жели да буде достојан свог звања“.
Ви морате до савршенства да владате војном науком, најновијим наоружањем и техником, да то исто пренесете на своје потчињене, и да их, наравно, васпитавате у духу патриотизма, поштовања војничких традиција, части и неписаних правила војног другарства.
Старешина мора да делује својим примером - од нивоа компетентности до поштовања војне етике. Уверен сам да ће вам поуздани оријентир бити знања и навике које сте стекли у високим војним школама и установама.
Безбедност Русије не одређује само потенцијал Оружаних снага. Најважнију улогу у њеном обезбеђивању играју правосудни органи и специјалне службе, чији су представници данас такође присутни у овој сали. Ви сте на првој линији борбе са тероризмом, екстремизмом, криминалом. На вама лежи одговорност за јачање стабилности и правног поретка у друштву, ефикасна борба са корупцијом. То нису лаки задаци јер захтевају нове приступе и савремена знања и достојну мотивацију.
Држава ће са своје стране дати допринос јачању социјалних гаранција војним лицима. Оне треба да у пуној мери буду адекватне вашој огромној одговорности, притисцима и ризицима.
Од ове године су практично три пута, као што знате, повећана новчана давања припадницима Оружаних снага, Органима унутрашње војске Министарства унутрашњих послова. Од 1. јануара следеће године биће повећана новчана издвајања и другим представницима стурктура безбедности: МЧС, ФСБ, СВР, ФСО, ГУСП, као и органима војног тужилаштва и војно-истражних органа Криминалнистичке полиције Русије. И наравно, доследно ћемо рашавати једно од главних питања - стамбени проблем посебно за младе официре.
Од 2013. године потпуно ће бити решен стамбени проблем у армији. Довољно средстава се за то издваја, и надам се, да ће министарство овај задатак извршити.
До 2014. године формираћемо службени стамбени фонд. Осим тога, биће реализован програм изградње нових и обнављања постојећих војних градова. Чак и најудаљенији гарнизони треба да изгледају достојанствено, да имају савремене услове за служење, за живот официрских породица, за запошљавање жена војних лица, укључујући, наравно, и изградњу неопходне инфрастурктуре.
Уважени другови! Заједно нам предстоји да решавамо озбиљне задатке: да развијамо наше Оружане снаге, да јачамо безбедност Русије. Држава и наш народ верују у вас, рачунају на вас, на ваша знања, на ваш професионални дуг, на вашу одлучност и храброст.


Будите достојни високог звања руског официра!
Још једном вам честитам успешан завршетак учења! Желим вам здравље, успех у служби, срећу и благостање вашим ближњима. Предлажем да дигнемо здравицу за руске официре, за наше одважне Оружане снаге, за благостање и просперитет наше државе.


Кремљ
Putiniana
 

Back
Top