Putin u užem izboru magazina Tajm za ličnost godine

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
326.035
195843_tan2023-09-1308542271-5_s.jpg


Ruski predsednik Vladimir Putin jedan je od devet kandidata koji su se našli u užem izboru američkog magazina Tajm za "ličnost godine" za 2023. godinu.
Pored Putina, na "skraćenoj listi" Tajma za ličnost godine su kineski predsednik Si Đinping i britanski kralj Čarls Treći.

Među kandidatima su i američka kantautorka Tejlor Svift, film "Barbi", osnivač ĆatGPT Sem Altman, tužioci bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, predsedavajući Federalnih rezervi Džerom Pauel, kao i holivudski scenaristi i glumci, koji su štrajkovali ove godine.

Tajm je za Putina naveo da je ove godine nastavio rat protiv Ukrajine i da se suočio da "kratkom pretnjom" po svoju vlast tokom pobune Vagnera, ali je, ocenjuje američki magazin, njegov uticaj samo porastao na kraju, jer se grupa plaćenika povukla kada je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko postigao dogovor sa njima.

Pobednik će biti proglašen u sredu, najavio je američki magazin. Svake godine od 1927. Tajm bira "ličnost godine", a prošle godine su tu titulu poneli ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i "duh Ukrajine".

Tajm je Putina proglasio za ličnost godine 2007.
link
 
Pojašnjenje za vaskoliko pučanstvo??
"U pravnom svijetu, pertinencija ili pripadak stvari se definira kao pokretna stvar koju vlasnik namjerava da trajno služi kao sporedna stvar namjeni glavne stvari. Ovo znači da pripadak postaje neodvojiv dio glavne stvari i da se pravni status pripadka određuje prema pravnom statusu glavne stvari."

Drugim riječima, jevrejski nos je tu da nanjuši očajnika koji vapi za financijskom pomoći, glava i mozak su tu tek da osmisle kamatu koja će mu pokoljenja porobiti.
 

Back
Top