Putin slagao da su nam Rusi pomogli devedesetih, istina je daleko drugačija: Uveli su nam sankcije, naoružavali Hrvatsku i odlikovali Tuđmana

Znam samo da sam vidio ozbiljan popis svega, i sve je iz Ukrajine. Tko je kako i kojim putovima, naravno da ne znam.
Ali svakako znaš da je za dobru saradnju Tuđmana odlikovao predsednik Ukrajine ... čekaj malo, Jeljcin koliko ja znam nije bio predsednik Ukrajine nego ... ? :think:
 
Ali svakako znaš da je za dobru saradnju Tuđmana odlikovao predsednik Ukrajine ... čekaj malo, Jeljcin koliko ja znam nije bio predsednik Ukrajine nego ... ? :think:
Не би Хрвати више да их повезују са Совјетима... док је Шредер био неки штих, тад нису били гадљиви на Јељцина...

Док је баба Меркела са Путином саботирала ЕУ, ни тад се нису бунили...

Испаде да је овај рат са Украјном пресеко гордијев чвор, једино код нас се и даље мрсе приче...
 
lepo je mod napisao

Predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom izjavio je da je Moskva morala da stane u odbranu Srbije tokom ratova dvedesetih.

i jednu cistu ko sunce recenicu spustio u svoje kosmarno krstino blato. lepo pise da je rusija morala, a nije. nije izjavio je je rusija pomagala

pametnom dovoljno

putin inace ne laze, ja ovde ne lazem, a lrsta je u slobodnom padu po relevantnosti
 
Pa šta da se radi kad rusofilska glasila o ovome neće prozboriti ni slovca.
Pa i to su odvratni mediji. U Srbiji vec godinama nema nijednog objektivnog lista ili televizije. Svi imaju neku svoju agendu koju forsiraju a umesto informisanja sire propagandu.
 
Evo sta kaze od Putina "odlikovani" za svoje Hrvate.Onda nije ni cudno sto ga je Putin odlikovao,zna Putin sta radi.

Mesić kaže da se u Hrvatskoj koketira sa naci-fašizmom na način da se relativizuje zločinački karakter ustaštva i ustaške para-države.

”To je prisutno od prvog dana samostalne Hrvatske”.

Tvrdi da je na delu bio nacionalizam, verska netrpeljivost i da je sve prelazilo i u otvoreni šovinizam i rasizam.

”Netrpeljivot prema drugima i drukčijima neretko je već u tim prvim danima svoj izraz nalazila u fizičkom likvidiranju ljudi. Rat je dovršio posao stvaranja kriminalne “elite” s kojom i danas imamo posla”.

Bivši predsednik tvrdi da ”u takvom društvu rudimentarne demokratije, boljega imena nemam, u društvu u kojemu se kod primene zakona najpre gledalo koje je nacionalnosti počinitelj, a koje žrtva, odnosno oštećeni, a neretko ta praksa potoji još i danas, otvoreno je široko polje delovanja za istorijske revizioniste, za sve one koji su imali neskrivenu ambiciju i nakon više decenija da menjaju ishod Drugog svetskog rata”.

Tako je, kaže Mesić, rođena ”nova istina” o ustašama i njihovoj državi, zaboravljeni su rasni zakoni iz NDH, progon Srba, Jevreja, Roma i Hrvata.

”Hrvatske vojnike i branitelje, vitezove kako su ih zvali, slali su devedesetih u okršaje s pesmom koja je veličala ustaške koljače Maksa Luburića i Juru Bobana. O Jasenovcu i Crnoj legiji postoji dosta dokumenata i svako, ko sumnja u moju kvalifikaciju »koljači«, neka te dokumente pregleda”.

Sav taj ”povratak prošlosti” po Mesiću je izvršen i za vreme HDZ-ove i SDP-ove vlade. Kaže da se svi pravimo slepim na poruke koje dolaze i sa televizije, u kojima sve više caruje jezik mržnje, tipičan za rane devedesete prošlog veka.

”Od smene na mestu predsednika Hrvatske agresivni nastup desnice koja ni ne sakriva svoju profašističku obojenost, postao je još agresivniji, još otvoreniji, još zloćudniji. Maske su pale i ko sada ne vidi kako stvari stoje, nikada i neće da vidi. Ili će progledati kada bude prekasno”, zaključuje Stjepan Mesić.
 
Prenosiš laži, nije istina ovo što si postavio. Evo šta je istina i to po svjedočenjima samih Hrvata

KRIV JE ŠVERCER?


Ministar Aleksandar Vulin tvrdi daje cilj svega da se naruše odnosi Srbije i Rusije.


- Osim što žele da posvađaju Srbiju i Rusiju i da ubede naše građane da Rusija nije naš prijatelj, žele da nas ubede i da nije “Oluja” nastala zbog zločinaca i tako što su ustaše proterivale Srbe, već daje nastala tako što su Rusi isporučili oružje Hrvatskoj – ocenio je Vulin.


Da je cela priča izmišljotina, tvrdi i hrvatski analitičar Davor Đenero.


-Nikada Rusija Hrvatskoj nije prodavala nikakvo oružje! Nikada nismo imali kompletan S-300, već samo neke delove, koji su služili za pokazivanje na vojnoj paradi. On je delovao impresivno, ali je potpuno neupotrebljiv jer je nekompletan. A dobili smo ga od švercera oružjem – navodi Đenero.


Ove informacije potvrđuje i vojni analitičar Miroslav Lazanski.


- Hrvatska je uoči parade na Jarunu nabavila lansirnu cev za S-300, i to iz Ukrajine od jednog privatnog trgovca oružjem. Ako analizirate fotografiju sa parade, videćete da tu kontejner cev vuče jedan običan kamion
Imaš more dokaza da je Rusija prodavala oružje RH za vrijeme rata.
https://www.vecernji.hr/vijesti/ja-...kog-rata-naoruzavali-hrvate-a-ne-srbe-1131787
 
Apropo nekih komentara ovde. Eto, program od vaših dragih Amera lepo kaže :rotf:

Screenshot_2024-02-10-20-20-28-366-edit_com.openai.chatgpt.jpg
 

Back
Top