Putin: "Rusija je spremna da sarađuje u oblasti zdravstva"

Тихи

Starosedelac
Poruka
163.715

Putin-3.jpg


Rusija je spremna da sarađuje u oblasti zdravstva, poručio je predsednik u telegramu dobrodošlice učesnicima prve rusko-afričke međunarodne konferencije o borbi protiv zaraznih bolesti​

Rizik od novih epidemija u svetu je veliki, a na te izazove je posebno ranjiv afrički kontinent, koji treba da izgradi svoj medicinski, tehnološki i naučni potencijal, navodi se u poruci ruskog predsednika Vladimira Putina učesnicima prve rusko-afričke međunarodne konferencije o borbi protiv zaraznih bolesti.
„Rizik od novih epidemija i širenja već poznatih opasnih bolesti u svetu i dalje je veoma visok. Afrički kontinent je posebno ranjiv na te izazove i treba da ubrza širenje medicinskih, naučnih i tehnoloških kapaciteta za zaštitu stanovništva od raznih infekcija. Rusija je, sa svoje strane, spremna za najaktivniju saradnju u tom važnom sektoru zdravstva“, navodi se u poruci koju je pročitala šefica Rospotrebnadzora Ana Popova.

Predsednik Ruske Federacije je podsetio da program pomoći afričkim zemljama u oblasti sanitarnog i epidemiološkog blagostanja, započet 2023. godine, predviđa nabavku 10 mobilnih laboratorija sa visokim stepenom zaštite, obuku više od 350 afričkih specijalista, kao i niz zajedničkih naučnih istraživanja.

Putin je takođe poželeo dobrodošlicu svim učesnicima konferencije, napomenuvši da se događaj održava radi razvijanja inicijativa koje su iznete po rezultatima drugog samita Rusija-Afrika, održanog 2023. godine u Sankt Peterburgu.

„Učesnici konferencije, predstavnici nadležnih državnih resora i službi, lekari, epidemiolozi, mikrobiolozi iz dvadesetak zemalja nesumnjivo će moći da razmene stručna znanja i iskustva u prevenciji i reagovanju na pojavu zaraznih bolesti. Uveren sam da će takav zajednički rad biti produktivan i da će služiti zaštiti zdravlja stanovnika afričkog kontinenta“, istakao je Putin i poželeo uspeh učesnicima konferencije.

https://happytv.rs/svet/pomrece-mil...agedon-pobedicemo-mi-smo-bozja-vojska/732955/

Znaci u osnovi borbe Rusije i zapada je borba Satane i Isusa Hrista. Rusi i svi pravoslavci su vojska Hristova a NATO paktovci su vojska antihristova tj luciferova.

Ko je pravoslavne vere i cije srce kuca za Isusa Hrista mora podrzati Rusiju i Putina u ovoj odsutnoj borbi za spas covecanstva.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Русија на време објавила целом свету:Кад победи Украјину тражиће правду за Србиjу​

13:42 17.04.2024.
3

Упркос огромној војној помоћи читавог Запада, већ је свима јасно да је победа Русије на украјинском фронту неминовна и да ће уследити ускоро. И управо је то и време када би могло доћи до исправљања историјских неправди нанетих Србији и српском народу Као резултат разбијања Југославије од стране Запада и НАТО агресије из 1999, од Србије су привремено отргнути делови територије и становништва, за чије ослобођење и уједињење су пали милиони Срба у два светска рата. Од почетка је било јасно да Србија то неће моћи да врати без помоћи Русије.​
Последњих деценија, Русија је (са Кином) постала предводник Новог света, укидајући заувек епоху ратова, разарања и пљачке коју је предводио Запад. Сва стваралачка и духовно-морална достигнућа човечанства сабрана су у Новом свету, а на страни Запада сабрали су се разарање и смрт.
Злочиначка олигархија на челу Запада покренула је у очајању последњи велики рат на два фронта – у Украјини и Палестини, са жељом да га што више прошири, у чему види последњу наду за, бар делимично, очување своје доминације.

Упркос огромној војној помоћи читавог Запада, већ је свима јасно да је победа Русије на украјинском фронту неминовна и да ће уследити ускоро. С обзиром на огроман раскорак између опасне политике западне олигархије и интереса народа ЕУ и САД, могу се очекивати и скоре промене у руководствима западних држава.
Дакле, питање послератног регулисања односа између Русије и Запада могло би ускоро да буде отворено. И управо је то и време када би могло доћи до исправљања историјских неправди нанетих Србији и српском народу.

250917609_282589530538761_4874124418676619554_n.jpg


Правда за Србију
Ако је ико имао сумње да ли ће нас се Русија сетити и у којој мери, у тренутку новог уређивања својих односа са Западом, те сумње су ових дана распршене. Недавно, поводом 25. годишњице почетка НАТО агресије, оба дома руског парламента упутила су Апел Уједињеним нацијама, парламентима свих земаља света и међународним парламентарним организацијама, Русија је заказала седницу СБ УН (чије су одржавање, у два покушаја, процедуралном опструкцијом спречиле западне силе), а у Београду и Москви огласили су се бројни највиши руководиоци Русије, на челу са председником Владимиром Путином.
Дакле, успостављање правде за Србију је директно повезано са нормализацијом односа земаља Запада са Русијом! То је Русија на време објавила целом свету!

Стиче се, међутим, утисак да многи у Србији на то нису били припремљени, а да су некима у руководству важнији „добри“ односи са западним силама од ослобођења и уједињења своје земље и свог народа. Кратковидост попут оне из 1941, када је некима изгледало да (под Хитлером) уједињена Европа, која нас је још и „окружила“ – нема алтернативу! Ипак, ни приоритет Запада у било чему, ни еквидистанца у односу на пријатеље и непријатеље, не да нису добри за Србију, него је воде право у пропаст.
„Оба дома Федералне скупштине Руске Федерације апелују на Уједињене нације, међународне парламентарне организације и парламенте страних држава да осуде војну операцију земаља НАТО против Југославије, да се супротставе покушајима искривљавања историјске истине о трагичним догађајима 1999. у интересу колективног Запада и да предузму мере за утврђивање међународно-правне одговорности држава чланица Организације Северноатлантског пакта за агресију против Савезне Републике Југославије“, кажесе на крају апела руског парламента усвојеног 20. марта.
Тим поводом, председник Државне Думе Вјачеслав Володин је нагласио: „Вашингтон и Брисел су разрушили земљу. Али нико од лидера САД и земаља НАТО, међу којим је био и Бајден, никада није кажњен“.
Он је такође истакао да су лидера Југославије Слободана Милошевића, који се борио за Србе, ухапсили, а затим „уморили у хашкој тамници, не успевши да докажу његову кривицу“.
„Одговорни за смрт Милошевића у хашком казамату до данас нису кажњени. Свет је дужан да да правичну оцену догађајима тих година – да позове на одговорност и осуди одговорне виновнике уништења Југославије,“ рекао је Володин.
„Односи Русије и Србије су посебне природе, имају дубоке историјске корене. О томе увек говорим са посебном топлином, јер су вековима, желим то да нагласим, Срби били најпоузданији савезници Русије. Ми то знамо, памтимо и ценимо“, рекао је председник Владимир Путин, одговарајући на питање учесника из Србије Милоша Танасковића на Светском фестивалу омладине у Сочију.
„Алијанса се никада неће опрати од срамоте ратних злочина. У њихову демагогију о заштити слободе и демократије више нико не верује. САД и остале чланице НАТО-а немају ни најмање право да говоре о увођењу неког новог ‘поретка заснованог на правилима’. Сви њихови покушаји да изграде неку ‘глобалну безбедносну архитектуру’ по дефиницији су злонамерни и токсични, усмерени искључиво на обезбеђење неоколонијалне хегемоније Запада“, каже се у специјалној изјави руског МИД-а 24. марта 2024.
На првој, од Запада опструираној седници СБ УН 25. марта 2024. стални представник Русије амбасадор Василиј Небензја је између осталог рекао: „Агресија Северноатлантске алијансе против суверене државе трајала је 78 дана и произвела је за њено становништво незамислива страдања, многобројне жртве и катастрофална разарања“. Е, то у сали присутне чланице НАТО и истовремено чланице Савета безбедности нису хтеле да слушају.
„Агресија НАТО против Југославије била је флагрантно кршење међународног права: основних циљева и принципа Повеље УН, Хелсиншког завршног акта КЕБС-а, норми и принципа међународног хуманитарног права. На најозбиљнији начин је нарушен ауторитет Савета безбедности УН, који није дао никакву сагласност за насилне акције Алијансе против Југославије. Био је просто стављен пред свршен чин.“
„Од почетка крвавог распада Социјалистичке Федеративне Републике Југославије, режираног и спонзорисаног од стране САД, Немачке и других земаља, и као последица напада на Југославију, Алијанса је подрила успостављену безбедносну архитектуру, која је обезбеђивала мир у Европи током многих деценија. То је типични деструктивни ‘рукопис’ НАТО-а.“
Глас српске државе имаће знатно већу тежину
А ево како је на другој, од Запада опструираној седници СБ УН 28. марта 2024. заменик сталног представника Русије амбасадор Дмитриј Пољански завршио своје иступање:
„Колеге, надам се да разумете да што више покушавате да сакријете ружну истину, она се све више шири. Ових дана, цео свет се својим очима уверио да се ви и даље као живе ватре плашите чак и наговештаја отворене расправе о вашим нелегитимним агресијама против суверених земаља, којих се накупило много за последње две деценије.
После Југославије извршили сте инвазију на Ирак, Сирију, Либију, Авганистан, свуда остављајући за собом траг смрти и разарања. И ако сте до сада успели да избегнете разговор на ту тему у Савету безбедности, немојте се надати да ћете исто тако лако успети да избегнете одговорност за своје поступке.“
Пошто је на конференцији у Београду 25. марта констатовао да „Русија не може ни да опрости, ни да заборави“, руководилац Россотрудничества Јевгениј Примаков је у интервјуу за „Братство“ рекао: „Појавиће се нове шансе и за Србију да брани свој сопствени суверенитет. Нећу да кажем да ће Србија, чим ми победимо у Украјини, кренути да себи враћа Косово – то је ствар српске државе. Али, глас српске државе ће имати знатно већу тежину.“
А јасно је рекао и следеће: „Имамо неколико интеграционих механизама у којима је Русија не само учесник него и њихов иницијатор – ЕАЕС, ШОС и БРИКС. Ако Србија одлучи да је за њу могуће, пожељно и корисно да учествује у тим механизмима, мислим да нико неће бити против. Али, одлука је, наравно, на Србији.“
Потпредседник Државне Думе Александар Бабаков је у интервјуу 28. марта прецизирао:
„Мислим да данас Србија треба да памти да је Русија данас другачија у односу на период пре 25 година и данас ће Западу бити немогуће да предузме сличне радње у вези са слободољубивом Србијом.“
И још: „Притисак Запада се неће завршити док не схвате да Србија има озбиљне савезнике, који је неће оставити, не само у несрећи, већ и у тешкој ситуацији.“
Нема препрека
А ранији потпредседник Државне думе проф. др Сергеј Бабурин је у интервјуу „Братству“ објаснио и ово: „Када ми кажу да се Србија и Русија не граниче и да је то препрека, одговарам – није препрека. Напротив, ако смо јединствена савезна држава, онда ће нуклеарни штит Русије бити заштита Србије од свих недаћа. И обрнуто, ојачаћемо једни друге када смо заједно.“
У документарном филму „Београд“ Андреја Кондрашова, приказаном на руској државној телевизији на годишњицу НАТО агресије, председник Путин понавља да су Срби вековима били најпоузданији партнер Русије, а на питање о изјави председника Александра Вучића да „Путин не би дозволио НАТО бомбардовање Југославије 1999. године, да је тада био на челу Русије“, он констатује: „Да смо имали било какве обавезе у односима онда бисмо, наравно, те обавезе испунили. Међутим, тада између Русије и Југославије није било таквих односа.“
Данас такви односи постоје. Руска Федерација и Република Србија 24. маја 2013. године, „ослањајући се на дубока узајамна осећања пријатељства, многовековну историју односа и традиције језичке, духовне и културне блискости братских народа двеју земаља (…) овом Декларацијом проглашавају успостављање односа стратешког партнерства, који обухватају све области сарадње“.
Братски народи до данас нису и ни убудуће неће дозволити никоме да им те односе наруши. А Србија ће бити толико слободнија, безбеднија, целовитија и развијенија колико буде имала поштења и смелости да своје савезништво са Русијом поносно истиче у први план, јер се Нови свет рађа на наше очи руском победом у бици за правду, коју смо ми започели.

https://srbin.info/svet/rusija-na-v...kad-pobedi-u-ukrajini-trazice-pravdu-za-srbi/


Stanimo uz Rusiju jer Rusija se jedina bori za Srbiju!
 

Ruski patrijarh: Mi smo stub Pravoslavlja, imamo veliku snagu​


677z381_1-Patriarch-of-Moscow-and-All-Russia.jpg

(Фото EPA-EFE/PAVEL BEDNYAKOVSPUTNIK)
Rusija je danas akumulirala značajne duhovne snage i postala oslonac pravoslavlja širom sveta, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.
„Rusija je zaista skupila snagu – materijalnu, intelektualnu, naučnu, vojnu. Veliku snage. Rusija je nesumnjivo dobila duhovnu snagu, postala je oslonac pravoslavlja širom sveta. Naša Crkva ne igra samo neku kulturnu ulogu i nalazi se van polja javnog života, tamo, na periferiji, u službi penzionera. Ona je u centru života ljudi”, rekao je patrijarh, prenosi „Rusija 1”.

On je napomenuo da je Ruska pravoslavna crkva dugo doprinosila razvoju dobrih i bratskih odnosa između ruske države i zemalja pravoslavnog i arapskog sveta. Takođe igra važnu ulogu u očuvanju duhovnog jedinstva Pravoslavlja u celini.

Prema rečima patrijarha, raskolničke procese koji se odvijaju u Ukrajini pokrenuli su, ne samo neprijatelji Rusije, već i neprijatelji Pravoslavlja. Reč je, između ostalog, o pokušajima da se Ruska pravoslavna crkva „otrgne” od drugih pomesnih pravoslavnih crkava. Prema rečima poglavara RPC, ako se to dogodi, to će pre svega oslabiti te crkve.

„Božjom milošću, većina pravoslavnih poglavara su mudri ljudi i ne podležu ovakvoj vrsti pritiska. Iako se taj pritisak vrši i neki se povlače. Jedan broj poglavara crkava se hrabro opire tome”, dodao je prvojerarh Ruske pravoslavne crkve.
 
Ko na Ruse krene - iz mesta je propao. Tako ti je to bajo moj.

Niko se u ratu sa Rusima nije proveo ko na letovanju. Suprotno.

Ти и да сретнеш Христа не би знао кога си срео.

Зато и облизујеш уста на злочине и монструозности и кличеш монструозним режимима мула и комуниста. Јер си и сам човек мрака.
 

Back
Top