Putin potpisao zakon kojim se potpuno zabranjuje promena pola

Pokazatelji sa RT i Sputnjika, sigurno.

Kao sto rekoh, vojna industrija im radi punom parom, ostalo slabo.
Izvor podataka je MMF a inflacija i spoljnotrgovinski bilansi se ne mogu falsifikovati dok se bdp može budžiti primenom metode budženja (što i jeste delimičan odgovor na tvoj predhodnu poruku) ali se rast ili pad primenom iste metode ne može sakriti.
Inflacija , rast bdp-a , spoljnotrgovnski bilansi , puna uposlenost jesu pokazatelji da nije samo reč o vojnoj industriji .
Drž se ti nečega jednostavnog previše je ovo za tebe komplikovano.

Poslednja izmena:
Od vojne industrije Rusija je mogla da zivi, i to ne bas previse dobro, kada je bilo Varsavskog pakta i kada je i ona ubirala reket. Danas to moze samo Amerika i to jedino zato sta joj je "bezbednost" glavni izvozni proizvod. Naravno, i rat.
a Rusija videla od amerike pa i ona krenula u "razvoj" vojne industrije .........preko ratova.

Izvor podataka je MMF a inflacija i spoljnotrgovinski bilansi se ne mogu falsifikovati dok se bdp može budžiti primenom metode budženja (što i jeste delimičan odgovor na tvoj predhodnu poruku) ali se rast ili pad primenom iste metode ne može sakriti.
Inflacija , rast bdp-a , spoljnotrgovnski bilansi , puna uposlenost jesu pokazatelji da nije samo reč o vojnoj industriji .
Ma da, super im ide. Nikad bolje :)
Samo nemoj slucajno nekog objektivnog da pitas, ko zivi tamo.

Ma da, super im ide. Nikad bolje :)
Samo nemoj slucajno nekog objektivnog da pitas, ko zivi tamo.
Vojna inusdstrija ne rerodukuje višak vrednosti pa bi se ubrzo svi već navedeni pokazatelji očitali u padu vrednosti. Ovo su osnovne stvari a ti ni to ne znaš, iliti bezgrančno si ograničen :cool:
Crni mačkoni sav si crven po obrazima i vratu , učinak majstorovih šamara . Aj sad zdravo bride me ruke.

Vojna inusdstrija ne rerodukuje višak vrednosti pa bi se ubrzo svi već navedeni pokazatelji očitali u padu vrednosti. Ovo su osnovne stvari a ti ni to ne znaš, iliti bezgrančno si ograničen :cool:
Crni mačkoni sav si crven po obrazima i vratu , učinak majstorovih šamara . Aj sad zdravo bride me ruke.
Sta si ti umislio? Pa jeste, dozvolio sam ti da mi isamaras majmuna :cepanje:

Put.ler ne moze da izadje na kraj sa dronovima koji napadaju Moskvu a ti tu prdis o nekom napretku. Ima da ih satru ekonomski samo sacekaj...moze rat da potraje.

Pa da, sve se sile tako ponasaju, kao lokalne siledzije; nije to, nazalost, nista nova. Onaj koji misli da je Kina nesto drukcija neka porazgovara sa nekim Vijetnamcem.
ipak postoji razlika u zlu. Bolje je ziveti kao rob u kapitalizmu 21-og veka nego kao rob na plantazama pamuka u Alabami u 18-tom veku.
Amerika se odavno pokazala na globalnoj sceni kao zlocinac, ubica,..........Kina jos nije. Tek kada bude, dacemo sud o njoj.

ipak postoji razlika u zlu. Bolje je ziveti kao rob u kapitalizmu 21-og veka nego kao rob na plantazama pamuka u Alabami u 18-tom veku.
Amerika se odavno pokazala na globalnoj sceni kao zlocinac, ubica,..........Kina jos nije. Tek kada bude, dacemo sud o njoj.
Sjajna usporedba.
Bolje biti lijep i bogat, nego ruzan i siromasan. :D

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas novi zakon koji označava poslednji korak u stavljanju van zakona sve procedure za promenu pola, što predstavlja težak udarac za LGBTQ+ zajednicu u Rusiji.
Zakon koji je prethodno potvrđen od strane oba doma ruskog parlamenta „zabranjuje svaku medicinsku proceduru usmerenu na promenu pola“, kao i promenu pola u službenim dokumentima i javnim evidencijama.

Jedini izuzetak je medicinska intervencija za lečenje urođenih anomalija.

Zakonom se poništavaju brakovi u kojima je jedan supružnik „promenio pol“ i zabranjuje se transrodnim osobama da postaju usvojitelji dece.
Zabrana je motivisana ciljem Kremlja da zaštiti ono što smatra „tradicionalnim vrednostima“. Poslanici Dume kažu da zakon treba da zaštiti Rusiju od „zapadne anti-porodične ideologije“.

Ruski udar na LGBTQ+ zajednicu počeo je pre deset godina kada je Putin prvi put stavio naglasak na „tradicionalne porodične vrednosti“, uz podršku Ruske pravoslavne crkve.

Kremlj je 2013. usvojio zakon koji zabranjuje svako javno odobravanje „netradicionalnih seksualnih odnosa“ među maloletnicima. ;Putin je 2020. godine progurao ustavnu reformu koja je zabranila istopolne brakove, a prošle godine je potpisao zakon o zabrani „propagande netradicionalnih seksualnih odnosa“ i među odraslima.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/putin-potpisao-zakon-kojim-se-potpuno-zabranjuje-promena-pola/

Dzaba mu, i dalje mu je negativan prirodni prirastaj, stanovnistvo se osipa, mnogo je veci odliv nego priliv ljudi.

Ovaj zakon ne resava nista, osim sto podize rejting politicaru.

ne, na istom smo nivou samo sto rusi i srbi zive u drzavi koja ima 5 puta manji bdp po glavi od amerike.
Pa ti sad vidi di je radnik veci rob.
Evo bas sam gledao, plate u mojoj bransi (CAD) u USA je 6000-8000 dolara mesecno a u Srbiji od 1000 do 2000 uglavnom. Ako su cene manje vise iste i tamo i ovde (sem nekretnina koje su tamo skuplje) ne razumem kako moze da bude ISTO?

robovlasnici, to jes, kapitalisti su uvek lepi i bogati a narod je uvek siromasan i ruzan.
Pogledaj malo oko sebe, po toj americi gde zivis, tih 100-nak miliona su stvarno ruzni i siromasni.
Ne zivim u Americi samo putujem dva- tri puta godisnje poslovno jer radim za americku firmu. Ali u Evropi, ne bi u Americi ziveo ni da mi ne znam koliko plate. Sve van nekih zatvorenih i cuvanih stambenih kopleksa gde ne mos da zivis sa manje od 100- 150 000 godisnje plate i onoga sta se slika za razglednice, amerikanci zive u getu. Zemlja je prekrasna sta se tice prirodnih lepota i verovatno je najbogatija na svetu ali su im zivotni uslovi katastrofa. Ako imas prilike, idi pa pogledaj, da vidis koliko si srecan sta jesi tu gde jesi.

1000012217.jpg

Back