Putin potpisao zakon kojim se potpuno zabranjuje promena pola

ecio94

Domaćin
Moderator
Poruka
3.067
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas novi zakon koji označava poslednji korak u stavljanju van zakona sve procedure za promenu pola, što predstavlja težak udarac za LGBTQ+ zajednicu u Rusiji.
Zakon koji je prethodno potvrđen od strane oba doma ruskog parlamenta „zabranjuje svaku medicinsku proceduru usmerenu na promenu pola“, kao i promenu pola u službenim dokumentima i javnim evidencijama.

Jedini izuzetak je medicinska intervencija za lečenje urođenih anomalija.

Zakonom se poništavaju brakovi u kojima je jedan supružnik „promenio pol“ i zabranjuje se transrodnim osobama da postaju usvojitelji dece.
Zabrana je motivisana ciljem Kremlja da zaštiti ono što smatra „tradicionalnim vrednostima“. Poslanici Dume kažu da zakon treba da zaštiti Rusiju od „zapadne anti-porodične ideologije“.

Ruski udar na LGBTQ+ zajednicu počeo je pre deset godina kada je Putin prvi put stavio naglasak na „tradicionalne porodične vrednosti“, uz podršku Ruske pravoslavne crkve.

Kremlj je 2013. usvojio zakon koji zabranjuje svako javno odobravanje „netradicionalnih seksualnih odnosa“ među maloletnicima. ;Putin je 2020. godine progurao ustavnu reformu koja je zabranila istopolne brakove, a prošle godine je potpisao zakon o zabrani „propagande netradicionalnih seksualnih odnosa“ i među odraslima.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/putin-potpisao-zakon-kojim-se-potpuno-zabranjuje-promena-pola/

Promena pola je nemoguća, po defoltu. Promena roda, to jest rodnog identiteta. S time da bi rod trebao da bude potpuno privatna stvar, nesta poput verskog ili nacionalnog uverenja; u smislu sta mene briga kako se ti osećaš, ali s đokicom ne možeš u ženski toalet.
Rusija u ovom pogledu je svetlost zdravog razuma u woke mraku.

Mislim na ovaj zakon...

Закони се доносе.

Доноси их скупштина (у овом случају Дума). Нпр. у Србији законе доноси 250 народних посланика.

Каснији потпис шефа државе је само формалност (осим у изузетним случајевима кад шеф државе не потпише закон, па тај закон поново иде у скупштину на поновно изгласавање. ти случајеви су тако ретки, да се у десет година, можда, једном деси да шеф државе не потпише неки закон).

Ово не пишем из терминолошких разлога, већ суштинских. Овај закон није донео Путин, већ Дума. Законе не доноси један човек, већ, у Србији 250 изабраних народних представника, а у Русији 450 посланика.

Ovo je ipak prioritet u zemlji koja je u ratu i pod sakcijama.

Kakakv pajac i populista :)

Da, odabir momenta je vrlo interesantan. Verovatno je poenta da se "jača moral" desničara i nacionalista. Sad mu trebaju ratnici, treba mu da neko gine. Ovo sa promenama pola je za "mekane" ljude, sa osećanjima, šta će mu takvi. Njemu treba nacija zveri. To je sve znak da je izgubio kompas i da će ovu priču da gura do zadovoljenja svoje sujete, što znači do kraja, bez obzira na razum i žrtve.

Poslednja izmena:
Da, odabir momenta je vrlo interesantan. Verovatno je poenta da se "jača moral" desničara i nacionalista. Sad mu trebaju ratnici, treba mu da neko gine. Ovo sa promenama pola je za "mekane" ljude, sa osećanjima, šta će mu takvi. Njemu treba nacija zveri. To je sve znak da je izgubio kompas i da će ovu priču da gura do zadovoljenja svoje sujete, što znači do kraja, bez obzira na razum i žrtve.
Ko zna koliko mladih zivota ce ztvovati zbog svojih bolesnih ambicija.

Dobro je neko napisao da se zabrani ljudima ispod 1.70 da budu na celu zemlje, suvise kompleksa se tu vuce.

Miijarder putin to naravno ne oseti, a narod je navikao da trpi pa je i njima valjda ok? :)
Rast Bdp je već dostigao nivo izbegavanja recesije bez ranijeg odliva novca u inostranstvo, prognoze rasta pozitivne (veće od EU i Amerike). Puna uposlenost (bez nezaposlenosti), rast privrede, inflacija manja nego u Evropi, potpuna opskrba svom robom, Izvoz nesmetano teče, Rusi naravno imaju problema ali ovaj rat je bio potreban da bi se uvele mere i transformisala privreda koje Rusi u ranijem stanju nikada ne bi učiniili.
Rusija je još jedan primer pogrešnog neoliberalnog modela koju srećom ispravljaju.

Rast Bdp je već dostigao nivo izbegavanja recesije bez ranijeg odliva novca u inostranstvo, prognoze rasta pozitivne (veće od EU i Amerike). Puna uposlenost (bez nezaposlenosti), rast privrede, inflacija manja nego u Evropi, potpuna opskrba svom robom, Izvoz nesmetano teče, Rusi naravno imaju problema ali ovaj rat je bio potreban da bi se uvele mere i transformisala privreda koje Rusi u ranijem stanju nikada ne bi učiniili.
Rusija je još jedan primer pogrešnog neoliberalnog modela koju srećom ispravljaju.
tacno
u rusiji se dobro zivi
cak i bolje nego pre rata

Ja bi im dozvolio, to je njihova stvar, ako neko bas insistira da pravi budalu od sebe, neka mu, premda se najezim kad ih vidim. Problem je u tome sta su na zapadu, to jest u Americi, preuzeli sve institucije pa tako imate onu/onog Liju Tomas koja rusi sve rekorde u zenskom plivanju za po tri minute u proseku.
Dekadencija uvek prethodi potpunom slomu; sva su velika carstva pred propast upravo tako izgledala sa sve pederima i svim ostalim sta uz to ide. To ima i u Bibliji (Sodoma i Gomora).

Ovo treba da se potpiše u svim zemljama.
Eh kad bi......ali LGBT lobi je jak kao zemlja :super:

Miijarder putin to naravno ne oseti, a narod je navikao da trpi pa je i njima valjda ok? :)
Putin ima para i njega ne mogu da potkupe

Zakonom se poništavaju brakovi u kojima je jedan supružnik „promenio pol“ i zabranjuje se transrodnim osobama da postaju usvojitelji dece.
Ovo mi se svidja:heart:

Poslednja izmena:
Ma super im ide, oni ce da profitiraju od sankcija, isto kao i mi tokom devedesetih :) Ista mantra crvenih apsolutista.
Smanjis malo RT propagandu i vidis sta se realno desava. Radi im jedino vojna industrija i to zato sto se nenormalno trose na frontu, to sigurno nece pomoci standardu gradjana.

Ja bi im dozvolio, to je njihova stvar, ako neko bas insistira da pravi budalu od sebe, neka mu, premda se najezim kad ih vidim. Problem je u tome sta su na zapadu, to jest u Americi, preuzeli sve institucije pa tako imate onu/onog Liju Tomas koja rusi sve rekorde u zenskom plivanju za po tri minute u proseku.
Dekadencija uvek prethodi potpunom slomu; sva su velika carstva pred propast upravo tako izgledala sa sve pederima i svim ostalim sta uz to ide. To ima i u Bibliji (Sodoma i Gomora).
Cekaj pe.deri u medijima su veci problem od agresije na drugu zemlju i pretnje nuklearnim raketama? Zanimljivo glediste, da ne kazem imbecilno.

Zbog cega? Da neces mozda da uvedes streljanje LGBT osoba?
Zbog svega. Niko neće da uvede streljanje bilo koga. Jednostavno ne može da se menja pol i to je to. Ako si rođen kao muško budi muško, ok razumem da neki muškarci imaju više ženskih hormona, ali sve to može da se sredi. I većina tih osoba, ne idu kod psihologa/psihijatra, jer sve to dolazi iz glave. Imaš dokumentarac "what is a woman", gde se žena koja je postala muškarac kaje zbog toga.

Cekaj pe.deri u medijima su veci problem od agresije na drugu zemlju i pretnje nuklearnim raketama? Zanimljivo glediste, da ne kazem imbecilno.
Ja to nisam nigde napisao, odakle ti to? Generalno nemam nista protiv homoseksualaca; optimalno bi bilo da su svi muski homoseksualci osim mene. :D
Ne radi se ovde o njima uopste, nego o ovima sta su danas zene, sutra muski a iduce nedelje drvo baobaba. I kad se neko sa djokicom predstavi kao zena i hoce u zenski toalet, zajedno sa mojom cerkom od 5 godina.
Njegovo je pravo da sebe identifikuje kako god hoce, jednako kao sta je moje pravo da ako mi dirne dete da mu grkljan zubima izvadim.

Zbog svega. Niko neće da uvede streljanje bilo koga. Jednostavno ne može da se menja pol i to je to. Ako si rođen kao muško budi muško, ok razumem da neki muškarci imaju više ženskih hormona, ali sve to može da se sredi. I većina tih osoba, ne idu kod psihologa/psihijatra, jer sve to dolazi iz glave. Imaš dokumentarac "what is a woman", gde se žena koja je postala muškarac kaje zbog toga.
Bas me zanima kako moze da "se sredi", doktore? Hormoni dolaze iz glave?

Back