Никакве пропаганде није било. Хоћеш рећи, пратиш руска средства информисања или читаш оно што запад пише?
На питање, зашто Украјинци немају право да бирају....прво се запитај зашто је на силу срушена легално изабрана власт 2014 и откуд у целој причи САД?!
Јанукович је управо на изборима победио Јушченка, који је пропагирао НАТО.
Те детаље или не знаш или их не узимаш у обзир.
На власт су дошли нацисти вољом САД-а а не народа. Руси, у Украјини, нису прихватили власт која нема легитимитет народа и та нова власт одговорила им је силом коју је здушно подржао запад.
Русија се од почетка залагала за мирно решење док је запад форсирао силу.
Да ли су две западне земље требале бити гарант Минских споразума по којима би Доњецк и Луганск остали у Украјини али са аутономијом.
Шта је прошле године изјавила Меркелова а потврдили Оланд и Порошенко, обојица ставили потписе на Минске споразуме. Није им падало на памет да их спроводе. Куповали су време за наоружавање.
Значи, одабрали су опцију у којој сада страдају.
И шта се сада, ви русофоби, исчуђавате. Украјинци су се осам година спремали за сукоб са Русима и сада су Руси криви што су јачи?
Ни запад им не може помоћи у чињеници да ће Украјина после свега или нестати или бити сведена на један мали део.
Сами су одабрали ову судбину!
Тражили су ђавола и добили га.
Слава Србији или Слава Сербии ! Дакле, српски интереси су изнад Путинових интереса. И немој да ме вређаш, јер ја онда могу тебе назвати исламским терористом из Чеченије. Престани са тим комунистичким форама, ако у нечему неко не дели мишљење са тобом, одмах је непријатељ и као Вучић му ставиш етикету. Написао сам у нечему се не слажемо, јер се слажемо у негативном учешћу запада, зато то и нећу коментарисати, јер сви знамо улогу запада и овде и у Украјини.
Али то нам не даје за право да Путину праштамо његове свињарије.
Прво схвати, већина Руса се не пита ништа, немој да подмећеш Русе, јер за све се пита један човек и његово војно-политичко окружење, дакле Путин. Да ли је спроведен референдум у Русији, са питањем ''да ли желите дуг и крвав рат у Украјини, где ћемо ослободити само 100км источне територије и ући у другу годину рата ?''. Није било никаквог референдума, као што нема ни слободних избора. Један човек влада већ 24. годину.
Ја сам направио грешку када сам написао руска пропаганда, јер то је заправо политичка односно Путинова пропаганда. Треба одвојити руски народ од Путина, као што и овде одвајамо нас српски народ од Вучића. Мада, ми смо колевка демократије са свим свињаријама које ради АВ, у поређењу са Русијом и Украјином.
Украјина је ушла у другу годину рата, а не да није нестала, не да није сведена на мали део, него је Путин ослободио само један мали део Украјине и то су чињенице.
И шта је добио, само 10% територије Украјине, која је за целу Русију само повећање од 0,4 % и добио је да ће Украјина ући у НАТО и ЕУ, дакле Русија ће се граничити са НАТО-ом, још ближе ће им бити него пре рата.
Што се тиче украјинских нациста, они су на изборима имали смешну подршку, то је такође Путинова пропаганда, а камо среће да је неки украјински нациста на власти на Кијеву, сигурно би се одговорније понашао према украјинском народу, него што се сада понаша Јеврејин Зеленски који ратује до последњег Украјинца.
Закључак, ако морам да ти цртам. Украјинци су имбецили попут Милошевића који нису схватили где се налазе и у чијем дворишту, а Путин је неспособан да ослободи и пола Украјине, али то је проблем руског недостатка демократије, јер човек је такође у тој вишедеценијској диктатури погубио компас као и Зеленски.
Србија гледа своје интересе, јер тек сада видимо колико је Путинова Русија далеко од нас.