Путин, Меркел - "љубав преко жице"

Poruka
15.030
Путин, Меркел - "љубав преко жице"
ИЗВОР: ТАЊУГ
Руски председник Владимир Путин ове године је најчешће разговарао телефоном с немачком канцеларком Ангелом Меркел.Од почетка године Путин и Меркелова су телефоном разговарали 35 пута, на ком језику - није саопштено пошто се зна да Путин говори немачки, а Меркелова руски, тако да су оба језика, као језици комуникације, могућа.

Француски председник Франсоа Оланд нашао се после Меркелове на другом месту Путинових најччешћих телефонских саговорника и с њим је шеф руске државе телефоном разговарао 16 пута од почетка ове године, док је на трећем несту амерички председник Барак Обама.

Путин и Обама су, наиме, разговарали 10 пута телефоном од почетка ове године.

У многе разговоре између Меркелове и Путина умешали су се, односно, учествовали су у њима и други политичари, попут француског председника или енглеског премијера Дејвида Камерона.

У статистици разговора Меркелова је 14 пута звала Москву, а само једном, официјелно, 31.марта звао је Путин, показују подаци, без прецизирања за остале разговоре од којих су, како се наводи, многи већ унапред били договорени.

За телефонски разговор од 17. јула се, такође, не каже ко је кога звао, али би се могло поћи од тога да је то био Путин, пошто је тог дана Меркелова имала рођендан.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=09&dd=11&nav_category=78&nav_id=898588
 

Back
Top