Putin izneo dva uslova za početak mirovnih pregovora sa Ukrajinom: "Ako Zapad i Kijev odbiju biće odgovorni za krvoproliće"

Da li smatrate da su ovo dovoljni uslovi za prekid rata i mirovne pregovore?


  • Ukupno glasova
    18

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
79.783

Putin izneo dva uslova za početak mirovnih pregovora sa Ukrajinom: „Ako Zapad i Kijev odbiju biće odgovorni za krvoproliće“​

S. D.danas 12:50
Putin izneo dva uslova za početak mirovnih pregovora sa Ukrajinom: Ako Zapad i Kijev odbiju biće odgovorni za krvoproliće 1
Foto: EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN

Ukrajina mora da povuče svoje trupe sa cele teritorije novih regiona Rusije da bi započeli pregovore, izjavio je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

„Naši uslovi za početak takvog razgovora su jednostavni i svode se na sledeće… ti uslovi su vrlo jednostavni – ukrajinske trupe moraju biti potpuno povučene iz regiona Donjeck, Lugansk Narodne Republike, Herson i Zaporožje, sa cele teritorije tih regiona“, rekao je on.
On je takođe dodao da bi još jedan uslov za pregovore trebalo da bude izjava Kijeva o odbijanju namera za pridruživanje NATO-u.

„Čim Kijev saopšti da je spreman za takvu odluku i počne pravo povlačenje trupa iz tih regiona, kao i zvanično obaveštava o odbijanju planova za ulazak u NATO, našoj strani će odmah, bukvalno u istom trenutku, biti naređeno da prekine vatru i započne pregovore“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je naglasio da Rusija danas daje još jednu pravu mirovnu ponudu, ali ako Zapad i Kijev to odbiju, onda će to postati njihova odgovornost za krvoproliće.

Ukrajinski ambasador: U pozadini mirovne konferencije nastojanje da se pronađe osnov za pregovore sa Rusijom.

https://www.danas.rs/svet/putin-ukrajina-rusija-uslovi/

Rusima izgleda ne treba više teritorije od četiri oblasti i Krima. U nekom momentu će se i Ukrajinci pomiriti sa tim. Što se tiče NATO verovatno nikada neće biti primljeni. Najteža tačka je zapravo demilitarizacija koja se traži jer i bez ulaska u NATO činjenica je da se Ukrajina naoružava.
 
Teško da ovo može da prođe, vidi se da pravi uslove upravo kako bi ih Ukrajinci odbili.

Ko bi pristao da se povuče pa TEK onda da POČNU pregovori. To nema logike. Povlačenje, teritorije, kao i Nato pristupanje trebaju da budu predmet pregovora pa onda kako se dogovore. Ako Putin hoće ruske teritorije, može, ali onda ostatak zemlje ide u Nato. Ne može i jedno i drugo, kad si previše pohlepan, onda tu nema mesta za dogovor ;)
 
glupo je jer realno ratovi više ne mogu da se vode,tako da su besmisleni,to bi bilo najvažnije da se ukapira,onda besmislenost propagande,jer sada više zatupljuje onog koji je sprovodi,jednostavno izbori slobodni,sa svim opcijama,pa makar i do nivoa naseljenih mesta,i tako svako dobije šta je tražio,nema potrebe za izginućem
a ako se zezneš,ima opet novih izbora pa biraj ponovo,ko škoti i englezi
 
Odbili su mirovne sporaume u Minsku pa su se smejali , tu im je nuđen suverenitet na celoj teritoriji Ukrajine sem Krima . Ddošlo je do intervencije . Odbili su Istambulski sporazum u kojem je nuđen suverenitet nad celom Ukrajinom sem Krima i neutralan status u odnosu na NATO ; odbili su smejući se. Posle toga su izgubili nekoliko oblasti i 300 hiljada ljudi. Sada im nude suverenitet nad onim što im je ostalo od države i neutralan status .Dobro je obili su :mrgreen:
 
Poslednja izmena:
Odbili su mirovne sporaume u Minsku pa su se smejali , tu im je nuđen suverenitet na celoj teritoriji Ukrajine sem Krima . Ddošlo je do intervencije .
Prihvatili su onaj sporazum koji je i Rusija prihvatila i bila garant tog sporazuma...A to je da im predaju sav nuklearni kapacitet, a za uzvrat Rusija se obavezala da ih nece napadati i da ce postovati njihov teritorijalni integritet...
 
Prihvatili su onaj sporazum koji je i Rusija prihvatila i bila garant tog sporazuma...A to je da im predaju sav nuklearni kapacitet, a za uzvrat Rusija se obavezala da ih nece napadati i da ce postovati njihov teritorijalni integritet...
Oni su prvi neustavno smjenili Janukoviča. DNR i LNR su se otcjepili kao odgovor na ti neustavnu i nasilnu smjenu regularno izabranog predsjednika.
Nemoj da preskačeš ništa kada pišeš o krizi u Ukrajini.
 
🇷🇺⚔️🇺🇸 Путин је западним и америчким лидерима јасно ставио до знања да је Русија спремна да иде до краја док се не остваре циљеви специјалне операције, рекао је Алаудинов.


Алаудинов је приметио да ће после Путинове изјаве Западу бити веома тешко да тврди да Русија не жели мирне преговоре.
 
Oni su prvi neustavno smjenili Janukoviča. DNR i LNR su se otcjepili kao odgovor na ti neustavnu i nasilnu smjenu regularno izabranog predsjednika.
Nemoj da preskačeš ništa kada pišeš o krizi u Ukrajini.
Ma nemoj da pricas.. A izbori, na kojima je pobedio Zelenski, nista? Regularniji su i ustavniji ti KGB izbori u Rusiji? Hoces da kazes da narod u Ukrajini nije vecinski bio za ulazak u EU?
I da je sve tako. kao sto nije, zasto se odmah nakon ulaska vojske u Ukrajinu otela njena teritorija i proglasile nezavisne republike? Pomoc Ukrajinskom narodu?
 
Ma nemoj da pricas.. A izbori, na kojima je pobedio Zelenski, nista? Regularniji su i ustavniji ti KGB izbori u Rusiji? Hoces da kazes da narod u Ukrajini nije vecinski bio za ulazak u EU?
I da je sve tako. kao sto nije, zasto se odmah nakon ulaska vojske u Ukrajinu otela njena teritorija i proglasile nezavisne republike? Pomoc Ukrajinskom narodu?
Koji Zelenski? Njemu je istekao mandat. A nećemo valjda preskakati neustavnu smjenu Janukoviča?
To je čak i Porošenko izjavio, Janukovič je smjenjen mimo ustavne procedure impičmenta.

Mogu ti objasniti kako ona glasi ako ne znaš.
 
Ništa od toga.
Prihvaćanje takvih uvjeta znači na terenu gubitak kolike tolike kontrole i dolazak u još nepovoljniji položaj.
Dakle, ne samo što bi napustili svoje obrambene linije, nego bi otvorili nove koridore za buduće ruske akcije i tako si dodatno zagorčali čitavu stvar.

Da su mu namjere časne, pregovorima bi tražio da se povuku, a ne ovako...
 
Priopćenje Potpredsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitri Medvedeva;

"Predsednik je govorio na kolegijumu Ministarstva spoljnih poslova. Na šta, po mom mišljenju, treba obratiti posebnu pažnju, uzimajući u obzir šta je šef države rekao ili šta je pažljivo nagovestio u svom govoru:

Prvo. Rusija je više puta nudila Vašingtonu, Evropi i NATO-u da reše ukrajinsku krizu u njenom povoju, izbegavajući tragediju velikih razmera. Odgovor je bio samo cinična manipulacija i čista obmana. Prvi put na ovu temu dogodilo se 2014. godine. Tada se državnim udarom završilo obećanje da će se zaustaviti zverstva i provokacije neonacističkih snaga u Kijevu, koje je lično dao predsednik SAD. Rezultat je bio referendum o povratku Krima Rusiji.
Drugi put, obmana je obučena u sporazume iz Minska, koji su se pretvorili u odvratni falsifikat, skuvan samo za naoružavanje kijevskih vlasti. To su priznali njeni zapadni potpisnici.
Treći put se to dogodilo nakon pokretanja Severnog vojnog okruga u vidu prisilnog odbijanja kijevskog režima od sporazuma o neutralnosti koji je on parafirao u Istanbulu.
To je bio rezultat grubog pritiska pojedinih američkih zvaničnika i britanske nakaze Džonsona, kao i životinjskog kukavičluka vladajuće ukrajinske klike koja se plašila da dobije novi Majdan.
(Inače, strani lider koji je pominjao V.V. Putin, koji je posetio Moskvu u martu 2022. godine, nije niko drugi do izraelski premijer Naftali Benet, koji je posle Moskve otišao u Kijev i predložio kompromisni mir sa određivanjem sudbine tadašnje sporne teritorije. Jednostavno su ga odbili, nazivajući ga agentom Kremlja, potpuni idioti koji su odbili ponudu mogućeg mira pod najboljim uslovima za njih.

Drugo. Sada je situacija potpuno drugačija. Prema Ustavu, sve nove teritorije ušle su u sastav Rusije. I ovo je zauvek. Da li su mogući dalji pregovori? Da, mogući su. Upravo to je danas rekao šef naše države, formulišući novu ideju o okončanju sukoba, ali samo uzimajući u obzir postojeće realnosti na zemlji na osnovu Istambulskog ugovora i aktuelne verzije Ustava Ruske Federacije.

Treće. Očigledno je da se događaji razvijaju po katastrofalnom scenariju za režim Bandere. Biće samo gore, to je direktno rekao naš predsednik prilikom definisanja osnova za eventualne pregovore. Prostor za kompromis se smanjuje, poput šagrenovske kože, zajedno sa teritorijom zemlje koja umire. A nije daleko dan kada će od nje ostati samo uska traka. Rusija mora da se štiti dugi niz godina. Otuda, inače, ideja o sanitarnoj zoni, koju je izneo V.V. Svi b. Ukrajine mogu pasti u ovu zonu. Ukrajina sve do granice sa Poljskom, jer odatle dolazi stalna pretnja. I šta je sledeće? Predsednik to nije direktno rekao, ali je očigledno da bi takve teritorije, po želji ljudi koji tamo žive, mogle da uđu u sastav Rusije.

Četvrto. „Samit osuđenih“ koji počinje sutra završiće se potpunim fijaskom. Na kraju krajeva, besmisleni „pregovori“ u odsustvu Rusije o mrtvorođenoj formuli kijevskog klovna su samo regrutovanje novih statista da učestvuju u glupoj predstavi da se kijevski klovn legalizuje kao punopravni šef države. Ali svi, pa i naši protivnici, shvataju da je on samo patetični uzurpator, koji se trese od straha i odvikavanja od droge. Sistematsko tumačenje Ustava Ukrajine, koje je dao V.V. Putin, dovodi do vrlo jednostavnog zaključka: po njemu je nemoguće proširiti ovlašćenja predsednika;

I peto. Sada Zelenski – niko ne može ni da ga pozove. Iza njega nema moći, a njegova naređenja niko ne treba da izvršava. A sva lica koja je on postavio po isteku svojih ovlašćenja nemaju pravo da odlučuju. Ove osobe su nelegitimne, a njihove odluke su nezakonite. Dakle, bilo koje ukrajinsko vojno osoblje čini krivično delo kada izvršava nezakonite instrukcije od službenika postavljenih od strane nezakonitih vlasti. Tako je uzurpator, koji je preuzeo vlast u zemlji, sve stanovnike Ukrajine pretvorio u taoce. I svaki dan šalje vojnike u smrt, bez ikakvih prava na to. Čeka ga suđenje ili nasilje rulje, a b. Ukrajinu – kapitulacija"
 
Koji Zelenski? Njemu je istekao mandat. A nećemo valjda preskakati neustavnu smjenu Janukoviča?
To je čak i Porošenko izjavio, Janukovič je smjenjen mimo ustavne procedure impičmenta.

Mogu ti objasniti kako ona glasi ako ne znaš.
Strani placenik je pobegao iz zemlje, nakon toga je bila potreba organizovati izbore...
Crveni na celu sa putinom nisu imali potrebe niti su napadali Ukrajinu dok su nad njom imali kontrolu i potpuni uticaj...Zasto bi uzimali deo Ukrajine, ako je kontrolisu celu? A kad su napali? Pa cim su izgubili kontrolu, napali su da zauzmu teritorije na koje ce imati uticaj.. Ono sto je cinjenica nad cinjenicama, to je da Ukrajinski narod ogromnom vecinom ne zeli da mu se otme teritorija, niti da ima proruskog predsednika, a zeli integracije u EU i takva politika ima POTPUNI legitimitet...To Janukovic nema!!! Nemoj lagati i sebe i druge.... Idi u Ukrajinu i uradi anketu koliko je ljudi za Janukovica..Ako u Kijevu nadjes jednog coveka koji je za tu tvoju politiku, recicu da si upravu...
 
Ništa od toga.
Prihvaćanje takvih uvjeta znači na terenu gubitak kolike tolike kontrole i dolazak u još nepovoljniji položaj.
Dakle, ne samo što bi napustili svoje obrambene linije, nego bi otvorili nove koridore za buduće ruske akcije i tako si dodatno zagorčali čitavu stvar.

Da su mu namjere časne, pregovorima bi tražio da se povuku, a ne ovako...
E neka si im reko , treba samo da nastave pobeđivati.
 
Strani placenik je pobegao iz zemlje, nakon toga je bila potreba organizovati izbore...
Crveni na celu sa putinom nisu imali potrebe niti su napadali Ukrajinu dok su nad njom imali kontrolu i potpuni uticaj...Zasto bi uzimali deo Ukrajine, ako je kontrolisu celu? A kad su napali? Pa cim su izgubili kontrolu, napali su da zauzmu teritorije na koje ce imati uticaj.. Ono sto je cinjenica nad cinjenicama, to je da Ukrajinski narod ogromnom vecinom ne zeli da mu se otme teritorija, niti da ima proruskog predsednika, a zeli integracije u EU i takva politika ima POTPUNI legitimitet...To Janukovic nema!!! Nemoj lagati i sebe i druge.... Idi u Ukrajinu i uradi anketu koliko je ljudi za Janukovica..Ako u Kijevu nadjes jednog coveka koji je za tu tvoju politiku, recicu da si upravu...
Vidi sinko, jedini način da se smjeni ukrajinski predsjednik je ustavna procesura impičmenta tj. opoziva sudskim putem i to piše u Ustavu Ukrajine.

Ne ovo što ti lupetaš da je "legitimna politika" to su gluposti. Ustav je najviši pravni akt jedne države i mora se poštovati.

Nauči nešto da se ne provaljuješ tako po temi.
 

Back
Top