Quantcast

Put za Morahalom banju u Madjarskoj

sreckoo

Početnik
Poruka
12
Zdravo, vidim da ovde ima dosta ljudi koji poznaju stanje na ovom malom granicnom prelazu. Ja sada za uskrs treba da putujem nazad u Srbiju i razmisljam da idem na ovaj prelaz. Znam da radi od 7-19 ali ako neko ima informacija kakva je situacija u poslednje vreme na tom prelazu. Poslednji post ovde je jos iz 2016.

hvala
 

georgejune

Zaslužan član
Poruka
145.843
Nemam ja smeštaj na Paliću m i da znaš, Palić i nije neko mesto za duži boravak. Dva dana najviše i postane dosadno. Moji poznanici drže vilu Stars...progooglaj, skroz su profi, imaju i bazen i đakuzi i sve je vrhunsko. ne znam kakve su im cene, ali vrede. Nisu blizu jezera, ali to je i bolje jer je jezero bara koja smrdi i puno je komaraca i vlage.
Kupovina u Segedinu nije nigde povoljna. Ima par nekih prodavnica, specijalizovanih, ali ja preporučujem Tesco, Ouchan, i Decatlon, to su hipermarketi sa svačim po malo. mađarska je skupa , osim prehrambenih proizvoda koji se kupuju na Tompi i koji su užasnog kvaliteta, namenjeni Srpskom tržištu.
A ja mislim da vam je bolje da idete na prelaz Horgoš 2 nego na Ašothalom (Bačke vinograde)
sve vise njih donosi hranu odande,zanima me gde kupuju,da li im neko mozda donosi do granice i preko prevozi,ili kupuju na akcijama ,posto su bas jeftine neke stvari,zdenke na pr po 80 din uzimam,i mnogo su bolje i raznovrsnije od nasih
 

Marge Simpson

Iskusan
Poruka
6.634
To što navodiš je ista cena kao u Tompi. Postoje organizovani šverceri koji kupuju na izuzetno velike iznose, na to dobiju veliki popust i imaju svoje ljude koji kolima prenose iz nekoliko puta dnevno tu robu. Još na to vrate afu (porez) pa budu jeftiniji nego što zna biti u Tompi. To su cene na Subotičkom buvljaku gde čak i Mađari dolaze da kupuju sopstvenu robu...paradoks.
 

YU-Pilot

Zainteresovan član
Poruka
281
PAZNJA!!!!

Madjari su promenili banknotu od 1000 forinti.... da li su josh neku, ne znam.... ali da se ne iznenadite, ako vam ne prime tu novchanicu kada kupujete ulaznice za banju?!
.... ali su mi primili (istog dana), kada sam kupovao klopu u restoranu, unutar banje....

- - - - - - - - - -

Kurs na dan 08.12.2018.god.

Beograd............................... 1E=324HUF
Subotica.............................. 1E=320HUF
Morahalom (Erzebet banja).... 1E=304HUF

Tompaker (Kelebia)............... 1E=321HUF
 
Top