Put Dragoslava Kosmajca - od "najvećeg narko dilera" do čoveka koji nije kriv

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
105.881
Put Dragoslava Kosmajca - od "najvećeg narko dilera" do čoveka koji nije kriv

Od "najvećeg narko dilera" do čoveka koji nije ni za šta kriv. To je put koji je od 2014. do 2018. prešao Dragoslav Kosmajac, koji je prošle godine definitivno oslobođen svih optužbi srpskog tužilaštva.

Iako ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko dilera na kojeg država treba da udari, pet godina kasnije država vraća oduzetu imovinu Kosmajcu, jer ni prema jednoj od dve optužnice nije kriv.

Tresla se gora, rodio se miš - to je najkraći opis akcije države protiv Dragoslava Kosmajca. Građanina Srbije, koji je 2014. postao poznat zahvaljujući Aleksandru Vučiću.

"Što se pravite blesavi kad svi znate ko je najveći narko diler u Srbiji. I sad svi se plaše ime da mu izgovore. Jeste videli da u novinama se nikada nije pojavio. Nikad niko ne sme ništa da kaže o njemu. Ja kažem - udarite na Kosmajca", rekao je Aleksandar Vučić, 20.06.2014.

I pet meseci posle, policija je pokucala na vrata Kosmajca i odvela ga u zatvor. Ali ne zbog droge, već zbog navodne utaje poreza.

"Kada je FBI radio Al Kaponea, to je bio prvi korak koji su mogli da dokažu. I na takav način su i postupali", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, 09.11.2014.

Ipak, za razliku od FBI-ja, policija u Srbiji nije dokazala da je "srpski Al Kapone" utajio porez, pa je 2016. sud optužnicu odbacio. Te godine optužen je i da je nelegalno uknjižio državno zemljište. Ali i taj pokušaj tužilaštva je prošao bez uspeha, pa je u oktobru 2018. i za to oslobođen. Zato država treba Kosmajcu da vrati 200 hiljada evra kaucije i 23 zaplenjena objekta.

Sta kazete , sada ce lepo Kosmajac da tuzi drzavu a mi to sve lepo placamo z:shock: pa dokle ljudi ... dokle predstave i show program psihopate?! z:((

photo_verybig_164646.jpg

Gde je onaj motokotac balansero biciklista da vidi ko mu "komsija"? :mrgreen:

_nobody_

Kod nas je inače uobičajeno da niko nikada ni za šta nije kriv.

Osim ako ne platis TV pretplatu - za to ti dodju izvrsitelji i prodaju ti stvari iz stana i/ili stan/kucu.

- - - - - - - - - -

тешко да ће дрипац да добије спор .нека објасни од куда му је имовина

Upravo sam hteo da pitam - a kako je doticni opravdao imovinu?

- - - - - - - - - -

A sto se tice tuzbe i odstete Kosmajcu na to ime - pa svi smo, cela Srbija, culi Vucica kako pujda drzavne organe da "udare na Kosmajca" - red je da Vucic iz svog dzepa i plati odstetu.

To bar nije problem - sad imamo vrlo efikasnu sluzbu sudskih izvrsitelja, prodace mu sve sto ima da namire dug Kosmajcu dok si rek'o Mali.

Ovaj lik je trebao da zastiti ovaj snimak i da zivi od pregleda i citata. I to lepo da zivi.

Trebao je... I sve ce se vise i vise koristiti ovaj snimak. :lol:

Znas, Bloosere, kada sam ja te komunjare i neradnike provalio, tamo jos dok je eSFeReJot postojala? Tacno pred pucanjem, 1990. Odtada mi je bilo jasno da mora da strugnem iz te loodare. :kez:

Jaoj, kako su me danima, nedeljama u IMPu ispirali da ne odem 1992. (svakako, plata mi bila 300 maraka mesecno, a ja im zaradio za 8 godina barem milion). I dan danas za mene vazi da mogu da se vratim odakle sam otisao (iz RJ 300 - Telekomunikacije). Samo da se javim, i dobijam blanco posao. U 2019. :whistling:

Sve u svemu, ko u Srbiji poludeo nije, taj nije normalan! :smeker:

_nobody_

Back