Quantcast

Put Aleksandra Velikog

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
„Veoma je verovatno da su vlasti Srbije, uključujući predsednika, umešali prste u ilegalne dogovore o trgovini oružjem, ali to u veoma malom broju slučajeva može da bude dokazano na sudu. U slučaju Krušika je drugačije. Obradović je gotovo u potpunosti dokumentovao korupcionašku praksu te kompanije. U Srbiji to mnogi slave kao simbol otpora moćnoj srpskoj ‘državnoj mafiji'“, piše nemački nedeljnik.
Nemoj tako ostro... Obradovic je CIA i MI6 spijun. Njemu su oni dali te dokumente da destabilizuje odnose Rusije i Srbije. Treba to i razumeti. Interesi... Vuqler, Branko Slina Sr, i Nebojsa Slina Jr. su PRAVI pravcati patrioti, i oni ce zemlju braniti do poslednje kapi svoje krvi. :prstic:

Takodje, Obradovic je tu da destabilise Bratstvo i Jedinstvo UAE i SA sa Srbijom. Da mracni, zli, podli liberalno imperijalisticki neprijatelji Srbije razore Beograd na Vodi, Veciti Simbol tog prijateljstva.

Sve neki pro-zapadni spijuni vrsljaju Srbijom, ulaze u Krusike, EdePro-e, Vladu Srbije da uniste pravu demokratiju i patriotizam. Da, da... :hahaha: :cepanje:
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
35.456
Autorska tema

Ne ovo nece biti još jedan autoputić , već put našeg nam predsednika drzave koji je glavni i za vladu , glavni u stranci , glavni za sve...

Njegov put opasno počinje da krivuda. Prva velika krivina bese A Obradović i Krušik. Uz nju i pre nje idu krivinice. Ova je posebno velika i oštra. Da li će predstavljati ponor?
Ministar policije , njegov tatko...
Kriminal na najvišem nivou koji se zamazuje otvaranjem puteva, kolcem placene rulje, i otvaranjem fabrika ... Putevi su pd investicija inostranih , fabrike besplatno zemljište objekat besplatno izgradjen, socijalno deset godina oslobodjeno, stramacu ostaje da samo placa plate oko 350 -400 e.
I budala bi prihvatio prosto su dovučeni... Sve to služi zamazivanju očiju rulji gladnoj dok se ne odradi šta treba i ne pokrade na veliko...šta to treba? Kosovo? Niko više ustupaka nije napravio šiptarima od naprednjaka, a gledali smo cirkus razni od zvaničnog prelaza loji je maltene carina pa do djuricevog voza i hspšenja tog dojučerašnjeg OTPORAŠA... A otpor je finansirala cia...

I tako s otporašem plaćenikom sada na istoj strani sa našim preCednikom, sa Stefanovićem i tatom lopužom , gej premijerkom rvaticom pride, uz ožvalavelog nam vođe koji sve afere koje prave ubija se da nam pokaze te silne uspehe... A narod dok poplaća kredite , kirije, info stan, odškoluje decu i hleb mu biva preskup a sad i kesu mora da plati da ne zagadjujemo okolinu, ili ce hleb da nosi u rukama...

Dakle tema objedinjena za sve kilometre preostale našem predsedniku na čelu svega živog... Put Aleksandra Velikog uz sve krivine koje su trenutno i koje će uslediti...
O čemu ti to LUPETAŠ? Mali Vuk je DEMOKRATSKI, na POŠTENIM izborima izabran! On ima DEMOKRATSKO PRAVO da NAS HEBE ko male majmune, bez obzira i UNATOČ što majmunnska većina nije izašla na izbore, ili je dala glas nekim marginalnim kandidatima!
Napomena o pravnom leku: KAZNIĆEMO GA NA SLEDEĆIM IZBORIMA! Kao i sve ranije predsednike! :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
 

a bre Milun

Elita
Poruka
21.194
Jedan je Aleksandar Veliki ali on je umro pre 2000+ godina. Glupo ih je stavkjati u isti koš.
stvarno glupo............i nepravedno. Aleksandar Golemi je plen delio sa svoji vojnici a Aleksandar der Große (ovaj nas) sve sto drpi neda nikom.
Al dobro........doklem god Srbija nije u NATO , nek uzima sta oce. Borba protiv NATO je prioritet........................a poslem je AV nayebo.
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
„U životu nisam prodao ni praćku nikakvu, nikome. Da mi nađu samo jedan metak da sam prodao, bilo kojoj firmi i zaradio jedan dinar, na bilo koji način – ja više nisam predsednik“, poručio je Vučić.

čuvena izjava rečena pre mesec dana...

ono što je jasno, direktno Aleksandra V nema , ali penzionisani radnik ptt b stefanović je u telekom iz propalog ismpa prešao na njegov poziv , jer mu je potrčko u radikalima bio brankov sin sadašnji ministar... tako da je nebojšin put i brankovo bogaćenje mogao samo on da omogući...

zato ih ne pušta niz vodu kao i babića gašića malog i ostale jer oni su tu pa i ovi iz krušika afere, zahvaljujući njemu... valja po onoj " vi radite, a ja ću da vas branim sa uspesima u gradnji puteva od tudjih investicija , sa fabrikama koje samo budala ne bi prihvatio kad ih nudimo..." ?
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
penzionisani radnik ptt bahati stefanovic da bi došao u mogućnost priče oko trgovine oružja mora imati razne dozvole...


Postoji zakon koji jasno propisuje ko može da izvozi oružje i ko daje saglasnost i dozvole. Da biste dobili dozvolu, saglasnost mora da da Ministarstvo odbrane, pa zatim Ministarstvo spoljnih poslova, a nakon toga i Ministarstvo unutrašnjih poslova i organi uprave koji su zaduženi za bezbednost, tu se misli na VBA i BIA. Ako pogledate zakon, jasno vam je da su najviši državni organi direktno uključeni u celu tu aferu

dakle?

nije direktno nigde u rpegovorima aleksandar veliki ali je li moguće da svi ovi na vlasti ovih funkcija koje je on doveo, jer da se ne lažemo niko ne može biti ministar bez njegovog aminovanja, mogu baš da rade šta hoće a on jadan naivan?
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
ajmo od početka afere, da se bolje sagledava put Aleksandra Velikog...

1 nerasvetljeno ubistvo olivera ivanovića

sećate li se harange medijske pred izbore i oko situacije na kosovu neposredno pred smrt nesretnog olivera? prvo je bio utamničen dugo a kada je došao na slobodu niej odgovarao prištini a ni nama? sudeći po medijskoj harangi pogotovo tv pink...

Vučić je ovaj komplikovani trenutak koji se poklopio sa početkom kampanje za izbore u Beogradu, veoma važne za njega, uspeo da neutrališe snažnom medijskom vatrom u čemu mu je svesrdno pomogla i Milena Popović, nevenčana supruga Olivera Ivanovića. Ako je deo javnosti ukazivao na činjenicu da se protiv Ivanovića vodila neviđena medijska i kampanja na samom terenu koja je kulminirala spotom u kome se on optužuje za izdaju Kosova u jesen 2017. godine, ako je BIRN objavio tonski zapis dela intervjua iz tog perioda u kome Ivanović markira Milana Radoičića kao opasnog čoveka koji kontroliše sever Kosova i njemu preti, ako je u intervjuu "Vremenu" rekao da se plaši za svoj život, ako su njegovoj likvidaciji prethodila druga ubistva na tom delu Kosova, sve to je Vučić uspeo da amortizuje snažnom upotrebom medija i kampanjom

U zbiru, Vučić se odlično nosio neprestano se pozivajući na ovaj zločin i najavljujući njegovo razrešenje (kao što obećava rušenje divljeg hotela na Pančićevom vrhu), koristeći Milenu Ivanović i njenog sina kada je to potrebno. S druge strane, napad na Borka Stefanovića u novembru 2018. u Kruševcu, kada je zadobio teške povrede potiljka glave, te napad na novinara lokalnog portala Žig info iz Grocke Milana Jovanovića nešto kasnije pokazuju da se ambijent promenio i da se nasilje sa TV ekrana i iz tabloida prenelo na ulice. Nijedan od ovih slučajeva nije do sada sudski razrešen, a otvorili su i teme bogaćenja i uticaja privrednika sa severa Kosova Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića uprkos značajnom policijskom dosijeu koji svaki od njih ima. Pored toga, videlo se da na lokalu postoje "moćnici" koji pod zastavom sa slikom Vučića mogu da organizuju napade na one koji im se ne dopadaju.

2. Savamala
Rušenje 12 objekata u beogradskom naselju Savamala u Hercegovačkoj ulici 24. na 25. april 2016. najambelmatičniji je događaj za vreme Vučićeve vladavine. U njemu su se susrele neke od najvažnijih karakteristika ovog perioda u istoriji Srbije: suspenzija vlasti, angažovanje nepoznatih maskiranih osoba, nasilno privođenje ljudi zatečenih na tom mestu, rušenje za koje se ni danas ne zna ko ga je počinio.... Sve je urađeno noću, dok je Srbija prebrojavala glasove sa izbora 24. aprila i dok je u Beogradu padala laka prolećna kiša. Neko je isključio struju u tom delu grada, neki sa fantomkama su sklonili neželjene svedoke i neki tim građevinaca je sa teškim mašinama porušio objekte kao prepreku izgradnji Beograda na vodi.

Projekat Beograd na vodi je, kako sam Vučić kaže, ostvarenje njegovog sna i on se sprovodi uprkos svemu od 2014.

Vučić je primenjivao različite tehnike u želji da zakopa priču, ali ništa mu ne uspeva: kao što pumpe ne mogu da isprazne vodu iz temelja zgrada koje se zidaju u Savamali, tako ni on i njegov tim ne uspevaju da ugase priču u višestrukom kršenju zakona. Ovaj slučaj je čvorište Vučićeve vladavine i mesto na kome će se verovatno sve okončati. Na drugom kraju Srbije, na Pančićevom vrhu, nikao je hotel na mestu na kome je mogla da bude izgrađena drvena baraka. Dve godine nakon objavljivanja ove priče i svih koruptivnih i kriminalnih radnji u vezi sa tom "izgradnjom" Vučić nerado pominje da će zakon biti sproveden i da će objekat biti srušen "mada on više voli da zida nego da ruši", kako je sam rekao. To je promena u odnosu na Savamalu kada je tražio da se njemu daju buldožeri da on lično poruši sve te objekte na putu ostvarivanja njegovog sna.

3.parada ponosa

U jesen 2014. godine dogodio se težak incident tokom Parade ponosa organizovane u Beogradu uz snažnu podršku specijalnih policijskih snaga: Vučić se, u to vreme premijer, trudio da pokaže Evropskoj uniji kako je sposoban da, za razliku od svojih prethodnika, omogući održavanje tog događaja pa je u samoj pripremi Parade uspeo da umiri brojne navijačke i desničarske grupe. Naime, one su ranijih godina izazivale nasilje na ulicama Beograda u pokušaju "da pobiju pedere".

Ovo je sam Vučić potvrdio gostujući na TV Pink nekoliko godina docnije kada je pravdao ponašanje svog sina rečima da je valjda normalno da sa šesnaest godina budeš u takvoj grupi i vičeš protiv pedera.

4. diplome

od kad je TOMA DIPLOMA JEDINI U SRBIJI DIPLOMIRAO U NEDELJU (greša koja se omakla) , kreću i ostali naprdnjaci da se obrazuju bez muke preko noći...

Analizom doktorata ministara Nebojše Stefanovića i Siniše Malog, kao i guvernerke Jorgovanke Tabaković, utvrđeno je da su oni plagirali svoje doktorske teze, a navodno su ih pisali upravo u periodu kada su u najvećoj meri bili angažovani u obavljanju javnih funkcija.

Ovi nadljudi, zajedno sa master titulom nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, otvorili su temu uništavanja obrazovnog sistema Srbije, kao i pitanje odgovornosti onih za koje se dokaže da su se bavili takvom vrstom prevare. Na ovo treba dodati da je nedavno obelodanjeno kako Nebojša Stefanović nije ni osnovne studije završio kako treba, ali to, razume se, nije ostavilo nikakve posledice po njihovu političku karijeru. Lično ih je zaštitio Vučić pričom da je on uvek spreman da pokaže svoju diplomu. To mu je bio prvi argument. A drugi da nije važna diploma nego ono što znaš da radiš, kako je objasnio u autorskom tekstu "Elita i plebs" objavljenom u dnevnom listu Politika 10. jula 2019. godine.

5. ugovori
Ako je pre dolaska Vučića na vlast bilo sporno kako se država dogovorila o prodaji NIS-a ruskom gigantu Gasprom ili na koji način će Vlada Srbije podržati projekat izgradnje Fabrike automobila u Kragujevcu, za sedam prethodnih godina to je postala norma: gotovo da nema nijednog velikog posla sa stranim kompanijama ili državama čije je ugovore Vučić želeo da objavi – od izgradnje Beograda na vodi, preko ugovora sa Etihadom i konsultantima koji su vodili Železaru Smederevo, do ugovora o prodaji Galenike i koncesije Aerodroma "Nikola Tesla".

Vučić je primenio princip "dogovora u četiri oka" i neprestano ponavlja da on ne prepričava ono o čemu govori sa ljudima kada je sam sa njima na sastancima. Ovakav pristup je primenjen kako bi se pokazalo da je on čovek koji drži reč, ali njega i tako nikada niko nije pitao o privatnim stvarima. Vučićev režim je na neki način poništio rezultate sistema javnih nabavki koji je u Srbiji bio građen od 2005. godine, tako da se danas veruje da su apsolutno svi poslovi države namešteni i dogovoreni.

6. mediji

Jedno od najuočljivijih nasleđa sedmogodišnjice Vučićeve vladavine jeste i stanje u medijskoj oblasti. Kao političar koji je dobro izučio zanat i shvatio da je bez uticaja na medije teško držati rejting u javnosti visoko, Vučić se potrudio da od početka uradi sve što može da uspostavi kontrolu u ovoj oblasti. Malo uz pomoć agencija za prodaju reklamnog prostora, malo zbog same prirode medija koji nisu imali zdrav poslovni model, on je već u 2014. kada je i formalno zaseo na čelo Srbije, imao u svojim rukama gotovo sve što mu treba: sve tabloide i sve velike TV stanice. Sa medijskog neba je nestala B92, RTS se drži informativne anemije, TV PINK i TV Hepi su dragovoljno ustupile svoje resurse novom vladaru. Tv pink i mitrović su tu još od vreme Jul-a i mire marković, iz perioda dobro poznatog Aleksandru...

No, na Vučićevu žalost, pojavili su se mediji – istraživački centri koji objavljuju svoj sadržaj na internetu i oni su uspevali da poslednjih godina naprave ozbiljnu pometnju koja je režim terala u očaj. Pojava KRIK-a, rad BIRN-a, CINS-a, Pištaljke i nekoliko jakih lokalnih redakcija – Voice, Južne vesti, obnavljanje Insajdera uz rad "Vremena", "Danasa", i NIN-a proizvelo je značajan otpor u javnosti prema lošim postupcima režima.
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
7.automobil zorana babica vazduhoplova

ovaj vokabularni hit sa jutjuba čuveni vazduhoplov, je upravljao svojim vozilom koji se bahato zakucao u drugo vozilo i usmrti ojednu osobu ili nije ?
U zimu 2018. godine stigla je vest sa naplatne rampe Doljevac, na deonici autoputa E-75, da je jedna osoba poginula kada se u nju zakucalo vozilo u vlasništvu JP Koridori Srbija. Ubijena žena sedela je u kolima dok su njeni saputnici plaćali putarinu kada se u njih strahovitom brzinom zakucao automobil. Ubrzo se saznalo da je u kolima bio visoki funkcioner SNS-a Zoran Babić, direktor tog javnog preduzeća. Do danas nije dovršena istraga niti je pokazano da li je Babić vozio ili nije vozio taj automobil. Javnost je zahtevala i da bude smenjen i da se protiv njega vodi postupak, ali se ništa od toga nije dogodilo. Kako je Vučić sam rekao na junskoj sednici Izvršnog odbora SNS-a, on je jedini i lično branio Babića jer on zna da ovaj nema veze sa nesrećom, nego da je samo bio putnik koji je i sam povređen.

Ovaj slučaj je podsetio na pad helikoptera iz marta 2015. godine kada se nedaleko od aerodroma u Surčinu srušio helikopter ("vazduplohov", kako je govorio u skupštini tada poslanik Zoran Babić) Vojske Srbije angažovan da preveze u bolnicu bolesnu bebu iz Novog Pazara. Iako su postojale indicije da odgovornost za tragediju u kojoj je poginulo šest osoba i jedna beba snose ministar zdravlja Zlatibor Lončar i tadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić, postupak koji je pokrenut nije doveo do ishoda: tužilac je odustao i zatvorio slučaj, a tabloidi su odlikovanog pilota Vojske Srbije Omera Mehića proglasili krivcem optuživši ga da je bio pijanac koji nije smeo da upravlja "vazduplohovom" tog dana.

8. ubistvo saleta mutavog

Haos koji se dogodio u načinu upravljanja službama bezbednosti i policijom kao da je kulminirao sredinom oktobra 2016. godine kada je javljeno da je likvidiran Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, osuđeni narko-diler i vođa huliganske grupe "janjičari". Ono što je usledilo – a to nije bilo otkrivanje ubica i rešavanje slučaja, već panična reakcija ministra policije Stefanovića i samog Vučića – pokazalo je da je taj kriminalac imao značajnije mesto u sistemu vlasti nego što bi smelo da se pretpostavi.

Njegovo ubistvo bila je žiža kroz koju su se prelamali ne samo odnosi unutar policije i BIA, koja ga je očigledno regrutovala da pomogne oko kontrole Partizanovih navijača, nego je otvorila temu postojanja posebne grupe "snažnih momaka" dovedenih da "završavaju" određene poslove kojima redovna policija nije mogla da se bavi.
To je vratilo u "priču" Savamalu i "fantome", kao i brojne druge akte nasilja bilo po Beogradu u svetu čistog kriminala, bilo kao deo političke utakmice u kojoj ovakva jedinica služi "da pomogne u izbornom procesu". Previše je izveštaja o tipovima u džipovima dok obilaze sela i gradove da bi sve to bila izmišljotina, previše je svedoka.

Razume se, ovo nikada nije došlo na dnevni red tužilaštva jer zadire u samo srce "sistema". Navijačke grupe i njihove vođe bili su uvek predmet posebne manipulacije onih na vlasti i bezbednosnih agencija, ali je u tom panteonu zaslužnih "Sale Mutavi" imao posebno mesto. Neka istraga iz budućnosti moći će da pokaže koliko je on bio instrumentalizovan, da li je bio ucenjen i, na koncu, ko ga je onako surovo likvidirao.

9.komemoracija u potočarima

Aleksandar V ode u potočare kao radikal koji je doživeo renesansu u naprednjake, onaj koji je govorio za jednog srbina sto muslimana... i tamo jadan kamenovan?
ali on im nije zamerio?

Odlazak Aleksandra Vučića u svojstvu predsednika Vlade Srbije na komemoraciju srebreničkim žrtvama u Potočarima u julu 2015. godine izrodila se u, maltene, regionalni sukob. Premijer Srbije bio je kamenovan od dela posetilaca koji ga nisu želeli na tom mestu, pošto je kao generalni sekretar Srpske radikalne stranke devedesetih zagovarao politiku Velike Srbije. U prvom trenutku taj napad na Vučića prevazišao je činjenicu da se obeležavala dvadesetogodišnjica genocida u Srebrenici, a godinu dana docnije javnost u regionu je saznala da je tog dana, pored redovnog obezbeđenja predsednika Vlade Srbije (mada je i u vezi s tim bilo mnogo dilema ko su ljudi koji ga obezbeđuju) Srbija imala svoje "špijune" u Potočarima zadužene da kamerama snime događaj. I ne samo da su ga snimali, nego su tamo bili "kao novinari", a zapravo su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, Sektora za posebne istražne metode.

Posle priloga TV Al džazira iz oktobra 2016. saznalo se kako je policija naterala svoje pripadnike da lažiraju izveštaje da se ne bi moglo potvrditi da su u leto 2015. bili u Potočarima na posebnom zadatku.

Postupak koji su pokrenuli policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović pokazao je da unutar policije ne postoji hijerarhijsko odlučivanje, da je sve u rukama tadašnje sekretarke UKP-a Dijane Hrkalović i da su službenici naterani da postupaju protivno pravilima službe sa nejasnim ciljem. Zbog odavanja poverljivih informacija, policajci su suspendovani, premešteni, pritvoreni
i trenutno se protiv njih vodi postupak zatvoren za javnost.

10. dijalog

čuveni dijalog sa prištinom, propraćen uvjek našim pobjedama u informeru i pinku gdje smo šipcima ebali nanu , tačiju i haradinaju izvukli sto puta uši...

sa cirkusom oko šarenogvoza marka djurića otporaša dojučerašnjeg , i njegovog trivijalnog hapšenja i tobož muka koje je neko sprečio jednim pozivom...Pre svih opisanih događaja koji sve vreme izazivaju kontroverze i dižu tenziju i javnosti i režimu, potpisan je Briselski sporazum u aprilu 2013, kao korak napred u procesu finalizacije odnosa između Beograda i Prištine. Sporazum je u ime srpske Vlade potpisao tadašnji premijer Ivica Dačić, a vođen je pod pokroviteljstvom ministarke za bezbednost i spoljne poslove EU Keti Ešton. U prvom trenutku ocenjen je kao istorijski, ali šest godina docnije čini se kako je samo produbio nerazumevanje dveju strana.

Na unutrašnjem planu, o "pregovorima" koje su u Briselu vodili Dačić i Vučić, kao najvažniji sprski pregovarač sa prištinskom stranom, javnost i danas veoma malo zna. Isto vredi i za Narodnu skupštinu. Naime, uvedena je praksa da Vučić "to vodi" i tako je i ostalo. Kritičari ovog "dogovora", koji je dijalog Beograda i Prištine pomerio sa tehničkog na statusni nivo, osporavali su proces ocenjujući ga kao protivustavni.

Međutim, uprkos inicijativi ocene ustavnosti, Ustavni sud se o tome nije oglašavao, za razliku od onog u Prištini koji je osporio neke delove sporazuma jer nisu bili u skladu sa Ustavom Republike Kosovo.

Tada započet dijalog sa ciljem da dovede do "pravno obavezujućeg sporazuma" nije okončan. Zapravo, u potpunosti je prekinut kada je Priština jednostrano uvela drakonske poreze na robu iz Srbije, besna pošto Kosovo nije ušlo u Interpol i druge međunarodne institucije, a što Srbija uspešno sprečava.

Reč dijalog je verovatno najčešće pominjana u Srbiji u poslednjih sedam godina, što zbog Kosova, što zbog unutrašnjih odnosa, ali se u tom pravcu nije daleko odmaklo. Niti je Vučić uspeo da uredi odnose sa Kosovom, naprotiv, niti je Srbija napredovala kao demokratsko društvo. Vučićev pokušaj da dijalog zameni razgraničenjem nije uspeo, kao što je propao pokušaj da se o Kosovu u Srbiji vodi "unutrašnji dijalog".


dakle gospodo i onda mu ispliva jedan uzbunjivač koji se drznuo da priča o kradji države sa najvišeg nivoa o zloupotrebi službenih položaja najviših zvaničnika?


i najviše ga izbaci iz takta...

u ovom slučaju je jasno da je naviši vrh države upleten jer trgovina oružjem ne može bez saglasnosti nistarstava odbrane , unutrašnjih poslova , spoljašnjih poslova, bia i vba...
dakle svi oni najbitniji od nebojše do gašića...

i svi su oni kvarni a vožd nije?

da li je to moguće?

sve to je dospelo i do medija na zapadu koji bas nisu tako uredjeni autokratskom diktaturom, vec su slobodniji, pa je eto i špigl konstatovao veliku verovatnocu za umešanost najvišeg vrha i dragog nam predsednika...
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
ocito je da je vlast u panici

Način na koji su do sada vladali prestaje da funkcioniše. Afere u koje je upleten sam državni vrh izbijaju na površinu jedna za drugom. Problemi u funkcionisanju društva, poput ponašanja njihovih lokalnih siledžija u Prokuplju, postaju sve vidljiviji. Ni međunarodna kretanja im ne idu više na ruku, svetska ekonomija, koja je vukla srpsku privredu u prethodnih pet godina, počinje da usporava... Sve je više problema na njihovom stolu i tenzije među njima se sve više osećaju.
Svetska ekonomija će usporiti jer posle pisanja špigla i još nekih uticajnih meidja i zapad se zabrine ko im je partner...
Jedino ih moze spasiti da u 2020 reše kosovo?
šta mislite o tome?

kako god, panika.
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
kako aleksandar veliki na putu kojim sada ima sve više krivina, velikih strmogolavih litica pokušava da balansira?  • Afera “Krušik” pokazala je kako deluje organizovana kriminalna grupa i otkrila je razmere megakriminala ove vlasti. Vučić je pokazao pravo lice narodu Srbije. Pokazao je na šta je spreman kad je reč o sticanju lične koristi nauštrb zlehude sudbine onoga koji za to plaća ceh. To je ovaj duboko nesrećni narod koji ga bira na izborima da bi ga ovaj obogaljivao ne samo u sadašnjosti, nego i za budućnost.
  • U svakom napadu političkih protivnika Vučić i njegov aparat insistirali su na jednoj paradoksalnoj stvari. Osnovu dokaza odbrane nisu činili ozbiljni argumenti koji opravdavaju poziciju vlasti, već su ukazivali na iste ili slične stvari koje su činili oni koji optužbe iznose. Vučić se ne trudi da objasni da nije kriv, nego tvrdi da su ovi koji ga optužuju isti ili gori u toj raboti. Dakle, on ne dokazuje nego tvrdi, a zatim uopšte ne negira soptvenu rđavost, već zaključuje da su drugi gori od njega, što, razume se, nije previše inteligentna operacija.
Takođe, razume se da je i sam Vučić udarnički gradio poziciju samodršca, urušio institucije, po meri sopstvene pameti upodobio zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, potkupio pa okupirao medije…

Ta tri činioca: strani faktor, okupacija institucija i kontrola medija presudno su mu omogućili da za sve ove godine svoje strahovlade, razori Srbiju u najširem mogućem značenju. Za sve to vreme, mnoge okolnosti išle su mu naruku provlačeći ga, katkad kroz širi, katkad kroz uži koridor daleko od odgovornosti. Prolazio je nekažnjeno, bez osipanja biračke podrške, bez konsolidovanja protivničke strane, bez gubljenja saveznika spolja. Uspevao je da iz ćorsokakâ izađe manevrom manipulacije: probleme je zatrpavao što novim problemima, što propagandnim smicalicama i zavesama, spinovima…

onda svemu dodje kraj... kao i uvjek...


I udario je u zid. Svemu dođe kraj, pa i kockarskoj sreći. I još gore, izgleda da se međunarodne okolnosti menjaju, a domaća opozicija se koliko-toliko konsoliduje. Nekoliko preostalih nekontrolisanih medija nisu tikva bez korena i izgleda da će biti sasvim dovoljni da se na njima polome zubi. A kockar, u panici, sasvim predvidivo, potražio je spas u “vađenju”…
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
ovaj citat je posebno zaj.eban...

Osim toga, kompromitovao je i svoje partnere Amerikance, što je jedan mali tračak pravednosti u svemu ovome. Amerikanci su mu dozvolili da izvozi oružje, dali su mu jednu mrvicu svojega tržišta, a onda je on, zbog alavosti, taj posao umesto državi ustupio privatnim licima tj. svojim pajtosima, ortacima i svojoj naprednjačkoj porodici. Sporedni nalaz ove afere jeste da je taj posao bogaćenja naprednjaka u krajnjem rezultatu imao i otkrivanje uloge SAD u ilegalnom naoružavanju terorističkih grupa. Amerikanci su mislili da imaju sigurnog partnera koji će pažljivo da odradi svoj deo posla čime će cela stvar ostati zaključana u nekim arhivima daleko od očiju javnosti. Alavost ovih prvih nije samo pokazala kako organizovani kriminal deluje u Srbiji, nego je pokazala i kako organizovani kriminal može da bude samo deo još gore pojave – državnog terorizma Sjedinjenih Američkih Država.nisu ameri naišli na još ovoliko alave srbe i proklete za parama?
 

kapetanmark

Veoma poznat
Poruka
10.668
Amerikanci su mislili da imaju sigurnog partnera koji će pažljivo da odradi svoj deo posla čime će cela stvar ostati zaključana u nekim arhivima daleko od očiju javnosti. Alavost ovih prvih nije samo pokazala kako organizovani kriminal deluje u Srbiji, nego je pokazala i kako organizovani kriminal može da bude samo deo još gore pojave – državnog terorizma Sjedinjenih Američkih Država.

dakle opasno je NERVOZAN ALEKSANDAR VELIKI NE TOLKO ZBOG OPOZICIJE VEC ZBOG ČINJENICE da je razotkrivena uloga SAD u ilegalnom naoruzavanju...
otuda je jasno šta je razlog zašto ne pusti niz vodu jednog penzionisanog radnika ptt?
penziionisani radnik ptt b stefanovic da se razumemo je čovek koji je tu gde je zato što je to hteo A Vucic a ne što je on po bilo čemu uspešan biznismen...
krajem devedesetih i pocekom ovog veka nebojša stefanović je bio potrčkalo u radikalima... mali dečko koji kao i mnogi počinje karijeru lepivši plakate, a potom radivši sve i svašta... njegov otac je ostao bez posla u propalom simpu pa je vucic pozvao broj svojih veza , jer svi ti politicari u psolednje tri decenije imaju veze i kada nisu direktno na vlasti, sad jesu sutra nisu pa opet jesu...
ubacio ga je u telekom...
elem, onda je vučić posle nekih godina skoro desetak preuzeo vlast u srbiji...dakle nebojša je bio potrčko potom je narastao što bi rekli a vucko ga je stavio za ministra policije...
kada su mu ameri dal idelic posla oko trgovine oruzjem on je rekao svom vernom potrčku da mu treba firma za posao unosan, i naravno da je to odradjeno u sto uzem krugu vlasti, preko potrcka i njegovog oca kojem je nekada ucinio uslugu...

to je logika zbog čega ih ne pušta niz vodu, jer su svi oni babić gašić mali i ostali sa aferama kao i branko stefanovic tu zato jer im je on to namestio da budu...
i kako sad pustiti niz vodu oca ministra policije kojeg si licno postavio na to mesto ...odma bi se krug oko njega upitao jesam li ja sledeci kad ispliva afera da se i mene odreknu?

pošto je to isplivalo a ulogu ima i zapad kao partner vucica, to je ono sto ih svrbi...

jer gospodo nije to krompir pa da moze bilo ko od nadlezne lokalne inspekcije da dobije dozvolu za izvoz...
u pitnaju je dozvola mupa, ministra odbrane, bia, vba, spoljni poslovi...

penzionisani radnik ptt tu nije kriv, vec je postavljen da preko privatnne firme kao potrckov tata odradi posao...i ko je kriv?

sam vrh gledajuci sve te potrebne odzvole koje su dobijene za trgovinu oruzjem...
a na vrhu...
 

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
35.456
penzionisani radnik ptt bahati stefanovic da bi došao u mogućnost priče oko trgovine oružja mora imati razne dozvole...


Postoji zakon koji jasno propisuje ko može da izvozi oružje i ko daje saglasnost i dozvole. Da biste dobili dozvolu, saglasnost mora da da Ministarstvo odbrane, pa zatim Ministarstvo spoljnih poslova, a nakon toga i Ministarstvo unutrašnjih poslova i organi uprave koji su zaduženi za bezbednost, tu se misli na VBA i BIA. Ako pogledate zakon, jasno vam je da su najviši državni organi direktno uključeni u celu tu aferu

dakle?

nije direktno nigde u rpegovorima aleksandar veliki ali je li moguće da svi ovi na vlasti ovih funkcija koje je on doveo, jer da se ne lažemo niko ne može biti ministar bez njegovog aminovanja, mogu baš da rade šta hoće a on jadan naivan?
Pričamo viceve? Evo, znam i ja jedan:
Postoje zakoni koji jasno propisuju ko može da uvozi oružje u Truloslaviju! I onda su se Hrvati naoružali da bi isterali JNA iz BUDUĆE Hrvatske! :rotf: :rotf: :rotf:
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.