Pusto ostrvo, sta je to?

Poruka
9.100
Povodom teme: https://forum.krstarica.com/threads/da-li-biste-otisli-na-pusto-ostrvo.1010920/post-49733300

palo mi je napamet da vrlo verovatno razlicito zamisljamo pusto ostrvo.

Sta je i kako izgleda to neko zamisljeno pusto ostrvo u vasem umu?

koja je to klima? ima li nekih objekata na njemu u kojima covek moze da se skloni ukoliko dodje neka nepogoda? ima li nekakve tehnologije za ispomoc ili je samo priroda? ima li zivotinja?

Ja nekako uvek zamisljam neko polu tropsko ili tropsko ostrvo sa mnogo sume, plazama itd.

Pre nego što odgovorim na onoj drugoj temi, prvo ću napisati kako zamišljam to ostrvo.

Pusto ostrvo se nalazi nedaleko od mora. Pesak..Svuda je pesak.. Malo dalje vidi se drveće kokosa i vidi se duboka šuma.

Klima je topla, prijatno topla. Sama moram da napravim sklonište za spavanje i da napravim neki mini roštilj-vatru kako bih mogla da ugrejem konzerve koje sam ponela sa sobom...

Kasnije ću možda pisati više :)

Kad smo se smestili na plazu i tako to, mislim da je prvo sledece pitanje - sta cemo da jedemo, a zatim sta cemo da pijemo ?

Možemo i da jedemo kokos i da pijemo kokosovo mleko, dok ne pronađemo neke životinje..

Možda ostrvo nije pusto, kao što smo pretpostavljali..Ako sretnemo nekog miroljubivog žitelja ostrva bilo bi lepo da nas povede u svoje pleme...

Kada ova tema i ona druga postanu tihe 🙂 moraću da vam postavim po jedno pitanje, ili dva..

Možemo i da jedemo kokos i da pijemo kokosovo mleko, dok ne pronađemo neke životinje..

Možda ostrvo nije pusto, kao što smo pretpostavljali..Ako sretnemo nekog miroljubivog žitelja ostrva bilo bi lepo da nas povede u svoje pleme...

Kada ova tema i ona druga postanu tihe 🙂 moraću da vam postavim po jedno pitanje, ili dva..

al' da ja ne budem rucak :rotf:

zamrlo je, moze pitanje, ili dva, ili tri, ili vise

(neki domorodacki narod na nekom pacifickom ostrvu (zaboravio sam gde) ima brojanje
1 - tambara
2 - kandi
3 - tambarakandi
i
mara - sto znaci 'puno')

Pitanje je jednostavno 🙂

Da li je iko od vas pomislio da je pusto ostrvo zapravo metafora za neki mirni, lični kutak?

Odlazak na neko pravo, daleko ostrvo je izazov i tamo odlaze mladi, uglavnom sportisti -serijal Survivor a odlaze i novinari koji snimaju zanimljive reportaže o ostvrvima i njihovim žiteljima ( Andrej Maričić, npr ).

Pitanje je jednostavno 🙂

Da li je iko od vas pomislio da je pusto ostrvo zapravo metafora za neki mirni, lični kutak?
da ta dva pojma su sinonimi (za clanove kluba ljubitelja pustih ostrva)

Odlazak na neko pravo, daleko ostrvo je izazov i tamo odlaze mladi, uglavnom sportisti -serijal Survivor a odlaze i novinari koji snimaju zanimljive reportaže o ostvrvima i njihovim žiteljima ( Andrej Maričić, npr ).
jeste tezak je zivot. kako ono bese, kad je neki lik tako bio na nekom udaljenom ostrvu pa ga neki domorodac pitao "Zasto beli covek ima toliko veliki kargo a mi nemamo?' Pa ovaj nije znao kako da mu odgovori i poceo da istrazuje i onda je sve to doslo do knjige -
Guns, Germs, and Steel: The Fates of Human Societies

Back