Pušten Jezdimir Vasiljević

gost 23146

Buduća legenda
Poruka
46.398
Beograd -- Jezdimir Vasiljević, kojeg pravosuđe Srbije tereti da je prisvojio 58 miliona maraka, pušten je iz pritvora u Holandiji, saznaju “Novosti“.
17783094464adb69acb5b6c071125563_big.jpg

Jezdimir Vasiljević (FoNet, arhiv)

Još nije poznato da li su holandske vlasti odbile da ga izruče Srbiji, ili je pušten dok sud ne donese konačnu odluku o njegovoj ekstradiciji. Holandska policija uhapsila je vlasnika nekadašnje “Jugoskandik banke“, Jezdimira Vasiljevića, 4. aprila ove godine, kada je, kako je tada saopšteno, hteo da preda dokumenta koja su mu bila potrebna za zahtev za azil koji je tražio.

Prema nezvaničnim informacijama, predao je pasoš na ime izvesnog Janjića, a nadležni su posle provere otisaka prstiju, ustanovili njegov pravi identitet.

O hapšenju je ubrzo obavešteno i Ministarstvo pravde koje je prevelo svu potrebnu dokumentaciju i zatražilo njegovu ekstradiciju.

Poternicu za Jezdimirom Vasiljevićem raspisao je Okružni sud u Beogradu, aprila 2006. godine, zato što se nije odazvao na nekoliko poziva za suđenje.

Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu u junu 2001. godine, dok je Vasiljević bio u pritvoru.

U februaru iste godine uhapšen na beogradskom aerodromu, po povratku u Srbiju, iz koje je otišao još 1993. godine, kada je propala njegova banka.

U pritvoru je ostao do 22. oktobra iste godine kada je sud odlučio da prihvati jemstvo kako bi ga pustio na slobodu - kuću od 524 kvadrata u Ulici Augusta Cesarca na Dedinju.

Ukoliko se vrati u Beograd, Vasiljevića čeka nastavak suđenja u Palati pravde u kojoj, zajedno sa svojim bivšim saradnicima Ljubivojem Šundićem, Draganom Antonijevićem i Stevanom Protićem odgovara za zloupotrebu službenog položaja, prevaru i utaju.

On se, konkretno, tereti da je prisvojio 58 miliona tadašnjih maraka.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=10&dd=18&nav_category=206&nav_id=387358


Jel' prpa?Jeste li bacili pogled na kalendar i pomislili da je devedes' i neka?...Ne brinite se,da je bio u Srbiji u apsu,ne bi ga Mlađa pustio dok mu ne da brojeve računa na kojima su pare i ovlašćenja da barata njima.A šta mislite kad za 20 godina osvane slična vest,samo sa drugim imenom,pogodite kojim?
 

Back
Top