"Pusi Rajot" provocira Rusiju; Članica urinirala na Putinov portret

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.192

"Pusi Rajot" provocira Rusiju; Članica urinirala na Putinov portret​

Članice ruske grupe "Pussy Riot" objavile su novi spot "Mama, ne gledaj TV".

112373493463a85209c668a641573758_v4_big.jpg


Učesnice ovu pesmu nazivaju svojom izjavom protiv rata u Ukrajini. Polovinu videa čine dokumentarni snimci rata i njegovih posledica: eksplozije u Kijevu, Harkovu, Mariupolju, Kremenčugu, Dnjepru.

Marija Aljohina, Olga Borisova i Dajana Burkot izjavile su portalu Meduza da su sve materijale prikupile same, a kadrovi nisu izabrani slučajno.

"Želimo da se ljudi širom sveta ne okreću od ovih pucnjeva i da se sete zločina koje Putin i njegova vojska čine već 10 meseci. Želimo da govorimo istinu. Želimo da vičemo što je moguće glasnije o ovom ratu. Moramo to zaustaviti", rekle su.

Video takođe sadrži snimke antiratnih protesta u Rusiji, uključujući snimke zapaljenih vojnih kancelarija i feminističkog antiratnog mitinga otpora, kao i krstove u znak sećanja na poginule stanovnike Mariupolja.

Scene u kafiću snimili su u Parizu Taisije Krugovih i Vasilij Bogatov, koji su dokumentovali Pudi Rajot od osnivanja grupe 2011. Na snimku možete videti i antiratne grafite koje su članovi benda ispisali uveče posle koncerata tokom turneje po Evropi. U Švajcarskoj su zbog ovoga čak i privedeni.

Posebno je privukao pažnju završni snimak na kojem jedna od članica "Pusi Rajota" urinira na portret Vladimira Putina.

https://www.b92.net/zivot/komentari.php?nav_id=2264258

Ove iz Pusi Rajota treba zaključati u sobu od duševne bolnice i baciti ključ.
Ove luyke jos su aktivne?
 
Poruka
19.699

Top